» kavring

Hade lite ledig tid ikväll, så passade på att slänga in två enkla kavringar i ugnen. Det här är inte mitt favorirecept på kavring, men det passar utmärkt om man inte har så mycket tid och ändå vill baka något och kanske frysa ner för julen. det är iallafall så jag tänker, hellre att man har börjat i tid än att man måste göra allt perfekt och börjar veckan innan :) Dem är goda iallafall, så absolut värt att testa!
recept på enkel kavring

ingredienser:

6 dl
4 dl
2,5 msk
4 dl
8 dl
1 tsk





1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smörj två avlånga brödformar (1,5 liters formar). Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Rör med en slev eller försiktigt med en visp. Smeten blir lös och påminner om en sockerkakssmet. Tänk på att inte vispa smeten för hårt eller köra den för länge i degblandaren då den blir seg.
4. Häll upp smeten i formarna. Fyll upp till ¾ av formen för att få höga och fina kavringar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.

Hembakad klassisk kavring


Håller med dig om att det är lika bra att börja i tid för det är inte roligt att stressa strax innan jul!

2011-10-16 // 13:23:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback