» Julbak med Dessertjuryn

Är det någon av er som har sett på Dessertmästarna på kanal 5? Jag har sett en del, men även om jag inte hade gjort det hade jag velat se programmet som startar nu på onsdag klockan 20:00. 

Såhär står det på http://webb-tv.nu/
 
 

"Chokladen, pepparkakorna, lussebullarna och alla andra godsaker är utan tvekan det bästa med julen. Hitta julstämningen och inspirationen med Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet från Dessertmästarnas jury när de delar med sig av sina bästa recept till jul.

I år blir det sprängfyllt med julkänsla i Kanal 5 när Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet från Dessertmästarnas jury laddar upp inför julen med det absolut bästa med högtiden – godsakerna. Hitta inspiration till de godaste tillbehören till glöggminglet, gör dina egna ätbara julklappar och grandekorationer och hitta den där ultimata julaftonsdesserten, den som man egentligen inte orkar äta men som bara är så där ljuvligt god

Magnus bjuder på klassiska svenska julbak som pepparkakshus, kola och det absolut bästa receptet på lussebullar. Sebastien försöker föra in lite av sin barndoms franska jular med nougat och Madeleinetårta, men bakar också mer moderna lussebullar på surdeg. Roy blandar svenskt och amerikanskt för att skapa både enkla, goda och snygga bakverk.

De tre är alla några av Sveriges mest välrenommerade konditorer. Roy Fares har vunnit Årets konditor, givit ut flera böcker och är tillsammans med de andra jurymedlem i Dessertmästarna. Magnus Johansson har ansvarat för Nobeldesserterna i över tio år, startat Stockholms chokladfestival samt vunnit OS-guld med kocklandslaget. Han driver nu Magnus Johansson Bageri & Konditori. Sebastien Boudet kommer från Frankrike men har arbetat över hela världen som bagare och konditor. Han är bagarson och brinner för ekologiska råvaror och surdegsbakning och har givit ut flera böcker i ämnet.

Del 1: I första avsnittet förbereder de ett glöggmingel. Roys mjuka pepparkaka och små saffransmazariner blir fantastiska till Sebastiens hemgjorda glögg och hans franska tarte tatin med pepparkaksglass. Magnus visar hur man lyckas baka de allra godaste lussebullarna i klassisk stil medan Sebastien gör lussebullar på surdeg med pistagefyllning. På ett mingelkalas är det inte fel att låta gästerna aktivera sig också och Sebastien och Magnus visar hur man grillar kastanjer och gör brända mandlar tillsammans med sina vänner.

Del 2: Julgodis kan vara mycket godare att göra själv. Magnus chokladlollipops och salt mandel- och saffranskola klår alla färdigköpta godisar med hästlängder liksom Roys toffeegodis och Sebastiens olika tappningar av fransk nougat. Dessutom bakar de olika ätbara saker att hänga i julgranen.

Del 3: Tre konditorer i ett julbaksprogram kan bara innebära en sak – pepparkakshusbyggartävling! Magnus gör ett klassiskt svenskt pepparkakshus, Roy gör en amerikansk Hollywoodmansion och Sebastien gör något helt eget. Dessutom marsipanbröd med nougat och salta nötter, ett snabb-bakat vörtbröd och Roys bästa glasyrknep.

Del 4: Jultårtor och juldesserter är dessertjuryns absolut bästa gren. Roy gör en prinsesstårta med julsmaker och rencupcakes. Magnus slår till med mandarincarpaccio med sherryvinäger och ris á la Malta. Dessutom bakar Sebastien ljuvliga macarons som är perfekta att ge bort i julklapp i smakerna choklad och hallon samt en med citronganache. "

Så missa inte det! Med start nu på onsdag klockan 20:00 i kanal 5.

 


Oo det kanske ma får spana in! Tack för tips. :D

2014-12-07 // 18:13:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback