» Sitter på tåget påväg mot skolan och titta...

img_4253 (MMS)

Sitter på tåget påväg mot skolan och tittar ut på all snö. Igår gjorde jag och älskling luccebullar av en färdigmix man kan köpa från kronfågel tror jag, och det blev gott faktiskt! Nu hade vi inget bakplåtspapper, så vi fick ha dem i formar istället, men dem blev ju lila goda för det :D ett enkelt sätt att göra luccebullar utan att stå i flera timmar!


» enkelt julpyssel till barnen :)

Jag vill bara tipsa om ett jättebra julpyssel att göra med småbarn om du har dem i din närhet. Mina barn på förskolan älskade att göra det iallafall :) Det enda du behöver är en toarulle, grön kartong, lim och glitter. Klipp ut en gran av kartongen, måla toarullen brun eller grön med vilka färger som helst (man kan använda både vattenfärg och oljefärg eller krita) limma på paljetter eller glitter på granen och det är klart :)

» Dagens paket i julswappen! Passar perfekt ...

img_8200 (MMS)

Dagens paket i julswappen! Passar perfekt att ta med till min pojkvän i helgen :D älskar doften!


» Flyt julbord

Jag, mamma och Pappa gick förra helgen på julbord i stocholm, och jag tänkte beskriva det lite nu, bättre sent än aldrig :)
Det var flyt julbord som det hette, och det höll till nere på en båt i Stockholm. Jag hade aldrig ätit där förr, men fick reda på att dem tydligen har öppet även på sommaren och det lät lockande, att återkomma, för läget var jättemysigt :)
när vi kom dit möttes vi upp med varm glögg, och servicen var verkligen toppen. Dem var jättesnälla, fyllde på både vårt vatten och matbordet hela tiden och frågade ofta om vi behövde någonting. Kunde inte ha fått trevligare personal :)
Utbudet av mat var underbart! deras tema var Skog och Hav, så det fanns hur mycket gott som helst. Massor av olika köttsorter (som hjort, ren, älg mm) samt både sill, hummer, lax och makrill. deras sill var något som både jag och min pappa föll för rejält, jag tror jag skulle kunna ha ätit mig mätt enbart på det om jag fått chansen :P Dem hade också jättgod knäck, jag tror jag åt mer än jag vill erkänna här, samt kakor och massa frukt. Att dem hade frukt till efterätt uppskattade jag speciellt, eftersom man ofta får massor av söta och mastiga efterätter när man är ute och äter, men när man är sådär mätt behöver man något lätt och syrligt för att liksom dämpa känslan av att vara så mätt. Så ett stort plus till dem för de :)
Jag älskade att det var på en båt, för det märktes hela tiden. Utanför regnade det och det fick båten att i sin tur gunga lite lätt, och man hörde tydligt regnet mot fönstren.
Som ni kanske förstått, tycker jag alla som kan ska gå dit! och jag vill absolut återkomma :) kolla in deras hemsida för mer info!  http://www.flyt.se

» Tänk att det redan är 11 december! Tiden g...

img_7620 (MMS)

Tänk att det redan är 11 december! Tiden går så fort och nu är det inte ens 2 veckor till självaste julafton! Hur ska man hinna med?


» dag nr 10 i julswappen

Jag verkligen älskar att vara med i julswappen, varje dag får jag något nytt jag verkligen gillar! :) Idag fick jag den här söta lilla! vad tycker ni? Jag blev helt kär :)

» Ischoklad med nonstop

Hej! Tänkte bara slänga ut ett litet tips såhär på kvällen, om någon känner inspirationen att baka eller göra mysigt julgodis komma över sig. Jag älskar att göra flera olika sorters ischoklad, och den här är en variant jag gör varje år. Dem blir lite mer knapriga än dem vanliga och det tycker jag om, som annars tycker att vanlig ischoklad kan bli lite slät och för mjuk liksom.
ingredienserna är precis som i vanlig ischoklad:
200 gram choklad
200 gram kokosfett
formar
MEN!
Droppa ner 1-2 stycken nonstop i varje ischokladform innan ni ställer ut dem på kylning. Det är faktist riktigt gott :)

» Dag nr 6 i julswappen. Den här fina lyktan...

img_0457 (MMS)

Dag nr 6 i julswappen. Den här fina lyktan fick jag igår :) helt underbar, tack tomten!


» julswappen 2011 dag nr 5

idag gömde sig den här söta lilla tomten i mitt paket från julswappen. Jag bara älskar den! Tack kära tomten, vem du nu än är! :D

» Dagens tips! Gå in på bönor och Blad och f...

img_5947 (MMS)

Dagens tips! Gå in på bönor och Blad och fixa lite julte andra advent till ära :)


» Andra advent!

Tänk, det är redan andra advent! tiden går så fort och man hinner inte med hälften av allt man vill göra. Men tack och lov ger de tända ljusen och luccebullarna lite mer ro i tillvaron och man får väl försöka tänka att det är det som är det viktiga med julen, att njuta av dem små och underbara jultingen :) hur firar ni andra advent? :)

» 1:a december!

Så var det äntligen dags för att se första avsnittet av årets julkalender :) Spenderade morgonen med att dricka en varm kopp kaffe och äta min chokladkalender, och se på årets första avsnitt av vad jag tycker verkar vara en mycket lovande julkalender.
Vad tycker ni? :)
Jag tycker att den verkar lagom spännande, och den höll mig fängslad genom hela avsnittet. Den har alla dem typiska elementen som jag vill ha i en kalender, och jag kände mig verkligen som ett barn igen. Hoppas att det håller i sig hela december, vi får väl se :)