» pepparkakskalender

En pepparkakskalender gjorde jag förra året också, och jag har bestämt sedan länge att jag skulle göra en likadan i år också. Har inte gjort egen pepparkaksdeg för i år än, utan köpte färdig faktiskt, även om jag oftast vill ha min egna deg när jag gör pepparkakor. hursomhelst, såhär blev årets resultat av kalendern :) Ser fram emot den 1:a december!

» Godmorgon!


» kaknästornets julbordsmeny

Som jag tidigare har nämnt så ska jag och min älskade pojkvän gå på kaknästornets julbord den 26:e november. Vi samtalde lite om det ikväll och jag kollade in hemsidan för hundrade gången, och hittade listan över rättena dem kommer ha på julbordet. Snacka om att det kommer bli helt galet! :D
Gå in på http://www.kaknastornet.se/admin/UploadFile.aspx?path=/UserUploadFiles/Julbordsmeny-2011.pdf och kolla själva. Jag ahr nog inte ätit hälften av det där innan tror jag :)

» Det första egenhändigt gjorda julkortet för i år

Jag tycker det är svårt att hitta på bra pyssel att göra, eftersom iallafall inte jag brukar ha sådant pysselmaterial hemma, vilket gör att jag fastnar och får sluta när jag inte kan pyssla mer. På Panduro finns däremot färdiga set till julkort, och jag har fått tag i ett sådant i år. Det blir totalt 10 stycken kort, och idag gjorde jag det allra första kortet. Det blev såhär och jag är rätt nöjd :)
Jag tycker det är störtskönt att kunna köpa sånnah är set, man vet att man har allting och behöver egentligen bara fixa mysstämningen och ett rent bord själv. och det kan man väl ändå :)

» Ännu en tävling

Ja, det har blivit många tävlingar idag, men man kan ju inte låta bli :)
gå in på http://theresesjul.blogspot.com för chansen att vinna en riktigt mysig och vintrig goodiebag :)

» bra initiativ!

Här är både en rolig tävling, och ett väldigt bra initiativ till alla julbloggar tycker jag! så man kan hålla lite mer ordning på dem :) gå in på http://www.julistan.com och kolla vettja, så kan du vinna en bok också :)
Ps! hörde förresten att det nu är 40 stycken anmälda till julswappen. kul! :D

» vinn en julbok

Oj, det känns som att det är tävlingarnas morgon idag! men man får ju passa på när man har chansen :)

Om jag var tvungen att tatuera in en rad från en julsång, skulle det bli det klassiska "Christ our savior is born!", det ger mig verkligen julkänsla och känns som något som skulle bestå som en tatuering, eftersom jag själv är kristen :)

Gå in på http://julilaloland.blogspot.com/2011/10/vinn-en-julbok.html och tävla ni också!


» Tävling om julbord på ikea!

Oj oj oj! såg att massa julbloggar nu har startat en tävling om att få äta julbord på ikea. Snacka om mysigt! gå in på följande bloggar och tävla vettja! Jag skulle helst av allt vilja se sill och vitkållssallad på mitt julbord, utan det kan jag verkligen inte klara mig :) Jag klarar mig helt utan syltorna dock.
http://lisasvinterland.blogspot.com
http://amandasjul.blogg.se
http://victoriajul.blogg.se
http://theresesjul.blogspot.com
http://christmastime.blogg.se
http://julaftonsmorgon.blogg.se

» Norsk julkalender kommer visas i svensk tv

Kärlekens högtid Björn Gustafsson och Kristine Riis träffades under inspelningen av norska julkalendern ”Expedition: Julklapp”.
I år kommer Vår svenska Björn Gustafsson att deltaga i den norksa julkalendern "Expedition: julklapp". på grund utav det kommer den visas på kanal 5, tid kommer nog ut senare. Tydligen ska det vara lite som expedition : Robinsson, det kommer vara utmaningar och äventyrsinslag som det 24 tävlande nissarna ska genomföra för att klara av att stanna till den 24:e och så bli den tuffaste nissen.
Själva idéen är jag lite osäker till, men en till julklalender är alltid kul så det känns väl lite lovande iaf :) Bara det inte krockar med det vanliga!

» Ett hav av jultidningar!

Oj oj oj oj! Det känns verkligen som att alla jultidningar kommer på samma gång! Jag blir verkligen glad när jag går och tittar i affärerna och ser att dessa underbara nummer nu pryder tidningshyllorna, men samtidigt känner jag att jag faktiskt blir en smula förtvivlad också.
Är det någon som verkligen har råd att handla alla dessa? för jag som fattid student har det verkligen inte iallafall. Vet inte vilka mer tidningar det blir för mig i år, tänkte passa på att plocka fram dem gamla från äldre år och se om man inte kan hitta lite i inspiration i dem också.

» unicef har årets julklappar!

Jag tycker om att kunna ge bort juklappar och samtidigt känna att man kan göra många glada. Att handla på unicefs hemsida är ett sätt att göra det på. Gå in och kolla in deras julsortiment på http://unicef.se :)
Julkula, Lisa Larson, bild 1

» Vilken typ av belysning ska man använda?

Gick förbi Cervera påväg hem från skolan idag, och såg att dem har börjat skylta med stjärnor i papp som lyser i fönstren. Jättefina! jag vill alltid ha lal belysnign jag ser på julen, för det är liksom det som jag tycker är mysigast. Att gå runt i den mörka vintern och se hur det lyser i alla fönstren. Men om sanningen ska fram så kan man ju inte ha all belysning, och ska man ens ha belysning i varje fönster? Vad tycker ni?
Hemma hos mina föräldrar har vi alltid mixat alla olika typer av belysning för att få det att räcka till, men nu när jag ska pynta min egen lägenhet funderar jag kring vilket tema jag ska ha. vilka lampor tycker ni är snyggast? Och om man har stjärnor gjorde i papp är jag lite rädd för att lämna dem om man åker bort över kvällen, och då förloras ju liksom charmen i att det ska lysa i fönstren. knepigt!

» Lagerhaus - inspiration

Brukar ni handla på lagerhause? Det brukar jag, jag tycker faktistk att dem har riktigt fina och roliga saker. Ett perfekt ställe att hitta roliga julklappar på tillexempel :)
Nu har dem lagt ut dem här kortens som inspiration inför julen 2011. Jag tycker det ser riktigt lockande ut :)

» Nu har drömhem & trädgård kommit ut med si...

img_1319 (MMS)

Nu har drömhem & trädgård kommit ut med sitt julnummer också :)


» ischoklad - original recepet

Jag insåg att det bara är några få veckor kvar till första advent, och kände att lite julstress kom över mig. på ett bra sätt, däremot, för det fick mig att inse att en enkel sats av ischoklad kan man lätt slänga ihop och frysa in om man har lite tid över :)
jag brukar göra flera olika sortes ischoklad, men jag startade som sagt med originalet, och här är det recept som jag använda mig utav.
200 gram mörk choklad
100 gram kokofett
ischokladformar

Smält chokladen och kokosfettet tillsammans antingen i micro eller över vattenbad, häll upp smeten snabbt i formarna och låt kallna på bricka. går sedan utmärkt att frysa in och ta upp någon gång till jul eller nyår :)



» Thuns

Thuns är ett varuhus som ligger mitt ute i skogen i närheten av där jag bor, alltså rätt så nära Uppsala. Jag var där igår med min mamma och min syster och trodde faktiskt inte dem skulle kommit igång så mycket med julgrejjerna än, men tji fick jag! Titta bara!

Jag köpte däremot ingenting, men alla ni studenter vet att det kanske inte är debn bästa tiden att åka ut och handla på, sågär i slutet av månaden. MEN! jag blev helt kär i brickan för pepparkakor, så om jag kommer ditg igen innan jul, får jag nog lov att köpa den :)

» Julklappstips : Lär dig något nytt!

Som många andra tycker jag att det är roligt när man kan ge människor man känner lite mer personliga och genomtänkta julklappar. Här är ett tips som jag själv upplevt som mycket givande!
Ge bort en kurs på folkuniversitetet! Det finns allt från distanskurser i skrivande (som jag själv gått flera) eller endagskurser i smide. Kurserna hålls runt om i Sverige, så det är inget krav på att bo någon speciell stans.
Kolla in deras hemsida för ett större utbud :)
http://www.folkuniversitetet.se/

» äntligen! blossa 2011

Så! det var ett tag sedan glöggen släpptes, men jag har inte haft tillfälle att kunna smaka den förrän nu. Jag var skeptiskt innan, eftersom förra årets smak i mitt tycke var en besvikelse, och jag gillar i regel inte starkvinsglögger.
MEN!
Jag måste säga att den vinner över förra årets smak, iallafall för mig. Jag tycker fortfarande inte om den starka vinsmaken, men kaffesmaken var inte lika stark som saffranssmaken. Den var lagom diskret, och jag kan faktiskt tänka mig att dricka mer utav den i år.
Min mamma, som jag delar denna upplevelse med, har samma tycke.
Så, 4 av 5 för min del. Det enda som drar ner det är den starka vinsmaken :)

» ikeas blogg

kolla in ikeas blogg :D
http://livethemma.ikea.se/inspiration/nu-oppnar-julbutiken

» lyssna och njut!

Snacka om julkänsla :) godmorgon!

» Jul på ikea

Har av säkra källor fått reda på att julen nu har kommit till Ikea! Var alldeles nyss uppe på deras hemsida http://www.ikea.com och kollade runt, och mycket riktigt, där är den iallafall helt framme!  Jag tycker det är jättemysigt att gå på ikea, och blev faktiskt rätt så besviken när jag för ett tag sedan åkte dit och inte hittade någonting alls förrutom julkola som dem sålde vid korven, och som faktiskt var jättegod :)
Men nu så, får man nog göra sig ett besök dit iallafall :)
IDGRAN Dekoration, set om 5, röd, grå
YRSNÖ Dekoration, hängande, hjärta, blandade färger Höjd: 10 cm
YRSNÖ Dekoration hängande, set om 8, jultomte, papper
Av utbudet på hemsidan att dömma verkar det dock som att det mesta dem plockat upp nu är dekorationer till julgranen, men det kan ju vara mysigt att börja tänka på också :)

» Ballerina Pepparkaka!

Var inne på Ica med min pojkvän igår och såg att dem har börjat sälja Ballerina Pepparkaka nu! Helt galet mysigt tycker jag :) Har ni smakat dem? jag tycker om dem :) Rätt känsla av jul! och ballerina är ju alltid gott, det måste man medge :)

» Glögg dusch!

Jag brukar faktiskt vara skeptiskt till att smakätta allting, men att få chansen att duscha i glöggkryddor är ändå en upplevelse! Den här pärlan köptes hem för någon vecka sen, och den var helt underbar att använda! Snacka om julkänslor :) Köp den på din närmsta Lush butik :)

» Första skörden av Svenska jultidningar

Har köpt en del Engelska jultidningar redan som jag har visat för er, men nu har den första skörden av svenska Jultidningar änltigen kommit.  Jag är galet glad :D
Häromdagen köpte jag Allers julmagasin, och det var riktigt bra tyckte jag. Det fanns en hel del fina tips och det var mycket som föll mig i smaken. Brukar faktiskt läsa Allers i vanliga fall också, så det var inte helt otippat att jag skulle falla dit på det här numret :) Köp det om ni kommer förbi det!
Har läst på en hel del julbloggar om  Isabellas jultidning också, och jag kan helt ärligt säga att jag aldrig läst den tidningen förrut. Det var däremot ett bra nummer tycker jag,även om det var blandat med rätt mycket höstnyheter också. Recepten var mina favoriter dock, och en hel del tips dem hade om dekorationer man kunde göra med julgranskulor :)

» Pepp-utskick

Jag har skapat en rätt så konstig tradition i vår familj, som jag inte vet om någon annan kan känna igen sig i. Jag gjorde det här förra året, och idag på morgonen har jag och två små prinsessor tillsammans fått ihop det igen.
Det är nämnligen så, att runt oktober-november börjar jag känna att jag vill ha in alla julklappslistor,jag vill börja baka och jag vill främst få med min familj på alla mina julbestyr. Det bästa sättet för detta har jag kommit fram till är genom Pepp-utskick.

Jag tar helt enkelt goda recept, ideér, tomma önskelistor och annat skojsigt pyssel och buntar ihop till snygga små brev. Senast den 1:a November vill jag ha allt detta tillbaka till mig, med önskelistorna i fyllda, och på så sätt måste mina nära och kära börja tänka på julen i tid. förra året funkade det faktiskt, tro det eller ej. Den största utmaningen i år blir nog min pojkvän, men jag hoppas jag kan få även honom att engagera sig lite i detta :)


» kavring

Hade lite ledig tid ikväll, så passade på att slänga in två enkla kavringar i ugnen. Det här är inte mitt favorirecept på kavring, men det passar utmärkt om man inte har så mycket tid och ändå vill baka något och kanske frysa ner för julen. det är iallafall så jag tänker, hellre att man har börjat i tid än att man måste göra allt perfekt och börjar veckan innan :) Dem är goda iallafall, så absolut värt att testa!
recept på enkel kavring

ingredienser:

6 dl
4 dl
2,5 msk
4 dl
8 dl
1 tsk





1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smörj två avlånga brödformar (1,5 liters formar). Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Rör med en slev eller försiktigt med en visp. Smeten blir lös och påminner om en sockerkakssmet. Tänk på att inte vispa smeten för hårt eller köra den för länge i degblandaren då den blir seg.
4. Häll upp smeten i formarna. Fyll upp till ¾ av formen för att få höga och fina kavringar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.

Hembakad klassisk kavring

» Pyssel med rönnbär

ett fiffigt sätt att få tag i billigt pysselmaterial är helt klart att ta utav naturens eget förråd! Just nu är det rätt så soligt ute, så tänkte ta mig ut i skogen och plocka in en korg med rönnbär för att lägga på tork till julen. När man väl har torkat dem kan man trä dem på snören och hänga upp som linor, något jag tror att jag ska göra utomhus utanför dörren i år.
Så, dagens första tips - Vill ni hinna få in rönnbär till julpysslet, ut och plocka!



» Barnkammarboken Julsången

Har ni barn? Känner ni någon som har barn? tycker ni om julsånger och känner er rätt barnsligt lagda ibland? (som jag) Isånnafall borde ni kolla in den Barnkammarbokens bok julsånger! Läste om den på http://annasjul.blogspot.com/ alldeles nyss och blev riktigt glad :) hon hade hittat den på Ica, men den finns på tex bokus och andra internetbutiker också :)

» Kom hem från en lång dag och min mamma had...

img_1750 (MMS)

Kom hem från en lång dag och min mamma hade köpt den här till mig! Awesome!


» Ellos

Min älskade pojkvän ringde mig häromdagen och sa att han hade fått hem rabatt på ellos, hela 50 procent på ett köp! Så här ska julhandlas! Kollade på deras hemsida imorrse och det här finns det risk för att jag köper tror jag...Inte för att jag vet exakt varför jag plötsligt fick ett sug efter kuddfodral, men så känns det :P tror mitt vardagsrum kommer få bli rätt så silvrigt juligt i år, eftersom det är vitt i vanliga fall, så det här skulle ju kunna passa bra :) brukar ni handla från ellos?

» Min underbara Mathilda mmsade idag den här...

img_6236 (MMS)

Min underbara Mathilda mmsade idag den här bilden till mig, från bolaget på skärholmen. Äntligen lite julskyltning! :)


» hur planerar ni er jul?

En av mina stora laster i livet är att jag älskar listor. Jag gör listor för vad jag ska packa till resan, vad jag ska göra imorgon mm. Jag  har listor ÖVERALLT.
Inför jul brukar jag köpa någon slags skrivbok för att förvara mina julklappsinköp i, men i år gjorde jag det lite exgtra. Jag pysslade ihop med mina syskonbarn och passade på att göra en liten bok där jag inte bara ska skriva vilka julklappar jag köpt, utan också vilket pyssel jag vill satsa på, vad jag behöver köpa, vilket bröd jag har bakat och när jag frös ner det mm. Förhoppningsvis kan det hjälpa mig att faktiskt hålla lite av dem löften kring julpyssel och bak som jag varje år avger :P Har ni något sätt att hålla koll på er julplanering på? :)

» Köpte precis årets första julmust! Lycka!

img_8829 (MMS)

Köpte precis årets första julmust! Lycka!


» This Christmas

Jag tycker det är dags att börja kolla igenom lite julfilmer nu igen, och den första som jag tittat på i år blev "this christmas".

Filmen handlar om en stor familj som för första gången på 4 år ska fira jul tillsammans, och självfallet har en hel del hänt sen senast dem träffade varandra.
Jag tyckte om filmen, faktiskt, den var charmig och hela grejjen med en stor familj som ska fira jul ihop var i min smak totally. Men däremot är jag lite besviken på att det var så lite jul i den, man fick se lite julmat och snö och så men det var ju knappast som "ett päron till farsa firar jul" eller liknande. Värd att se, men förvänta er inte för många julkänslor :)

» Mer jul på Ullared

Sitter med delar av sisterchicks och funderar på ännu en resa till Ullared, och då hamnade jag osökt på deras blogg och såg att dem, inte helt ovanligt, tar in en stadig ström av julsaker nu. Vad sägs om dem här ljusstakarna?

» Aladdin Dark edition

Som en del redan har uppmärksammat, kommer här en underbar nyhet för alla oss chokladälskare! till julen 2011 kommer aladdin att lansera en nyhet, nämnligen Aladdin dark edition :) Jag tycker om all choklad, men mörkchoklad är något jag inte äter så jätteofta. Det ska iallafall bli riktigt roligt att få testa det, tycker det är på tiden att dem gör en ny utgåva :)

» jullista nr 2

Hur mycket längtar du till julen just nu på en skala 1-10?
10, helt klart. Jag är inte stormförtjust i höste, den är vacker dem dagar det är soligt men annar mest rätt så deppig för min del. så nu vill jag ha jul :D

Vad är viktigast med julen?
Att få tid till att verkligen känna alla julkänslorna. Vara med sina nära och kära och låta det gå några dagar utan att man fokuserar på arbetet eller skolan. För mig som är kristen handlar det självklart också om att tänka på det vi firar jul för, Jesu födelse.

När vill du att första snön faller?
Igår?

Har du redan börjat förbereda inför julen, i så fall vad?
Ja, jag julbloggar bland annat! har också börjat tänka på julpyssel, mat och godis som ska bakas. en del julklappar är köpa och teman mm är bestämda.

När tycker du det är okej att börja med julens sysslor?
när man vill, faktiskt. För mig har det varit ett sätt att fokusera på annat om jag varit trött/ledsen, så vill man börja tänka på julkort mitt i sommaren säger jag go for it ^^

Finns det något du vill göra annorlunda detta år mot tidigare år?.

Jag vill hinna med mer av det jag säger att jag ska göra. baka mer och njuta mer av det lugna kvällarna :)

Om förra julen fick betyg, vilket skulle du ge? Motivera.
VG= jag var sjukt inspirerad, och både bakade och pysslade massor. Jag hade hela familjen här, och fick både ge och ta massor av kärlek och glädje. Det som drog ner betyget var väl att det var en mycket ansträngd jul på flera sätt, som inte riktigt passar att ta i en blogg såhär. så jag hoppas nästa jul kan bli lugnare :)

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Vi kör med olika teman, så det beror på. I min lägenhet kommer det i år bli hederligt rött, eftersom det är första året där. Hemma hos mina föräldrar ska temat på själva julafton vara glas vet jag, men sen får vi se. Mycket lantlig stil eftersom dom bor i öregrund.

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Nej verkligen inte. Här byter allt plats hela tiden!

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Julgransljus/stjärnan, samt våra gamla handgjorda fåglar. Har även en julprydnad som är köpt i London på Harrods, som alltid måste hängas upp.

Har du ett färgtema i granen?
Förvånandsvärt nog inte. More is more, är mer vårt tema.

När börjar du köpa julklappar? För sent eller i god tid?
Jag börjar alltid i god tid, men får ändå alltid stressa i slutet. :)

Jag köper alltid mer julklappar än jag borde?
Oh ja! jag älskar känslan av att få ge bort saker.

En riktig gran med äkta barr är ett måste hemma

Jag älskar doften av barr, så ja.

Jobba eller vare ledig på julafton?
ledig, om man kan :)

Jag tycker om att göra listor inför julen
Ja, jag gör alltid listor så :P

Jenny Nyströms jul eller amerikansk jul?
USA, mer är bäst :D

Mariah Carey eller Carola?
Carola, hennes julskivor är riktigt bra.

Ingen riktig jul utan snö på julafton
nej, jag vill helst ha massor med snö!

Släktbesök ingår alltid på julen
Ja, det tycker jag. man vill ju träffa alla på högtiden :)

Julstjärnor eller hyacinter?
Hyacinter.

Julgranen in i stugan den 23:e eller långt innan dess?
långt innan, men pyntas den 23:e :)

Jag rimmar ännu på flera julklappar
Japp, försöker rimma på alla.

Jultomte är viktigt
Har nog aldrig haft en tome på julfirandet faktiskt

Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?
Till alla

Till vem är det svårast att köpa till?
Min mamma.

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?

Jag vill gärna slå in dem själv :)

Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?

I år har jag temat stjärnor, så det blir nog både ock.

Roligast att få i sin julklapp?
Något genomtänkt och personligt!

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Att få vara med alla jag tycker om skulle räcka gott och väl :)

Jag har alltid fullt upp på julafton med alla bestyr
Nej,jag vill verkligen hinna njuta av julafton, däremot kan det lätt bli rätt så stressigt också.

Julkort ska skickas på posten?

Ja, absolut!

Jag ser de flesta av de traditionella julprogrammen på julafton?
Kalle Anka, Kan du vissla Johanna och Karl Bertil Jonssons jul brukar jag titta på.

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
"säg mama!"

Julen är mer jobbig än rolig

knappast, jag älskar julen :)

Vi åker bort till värmen och firar jul utomlands
nej, det skulle jag inte tycka om!

Vi brukar vara flera familjer/människor som slår oss ihop och firar
Ja, mina syskon med familjer kommer varje år, och vartannat år kommer min bror och hans fru också.

Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?
får nog säga pass där :)

Vilka fem kända personer skulle du vilja bjuda in på julafton hos dig?
Jack Black, will ferrell, ernst, Mat-tina och christer sjögren.

Vilka fem kända personer skulle inte få en inbjudan?
Lasse Kronér, petra mede, Kristina Lugn, molly sanden och Lemmy.

Vem är det som julpyntar hemma hos er?
Jag ( både hos mig och mina föräldrar )

Vem klär granen och vem bestämmer hur den ska se ut? Hur SKA den se ut?

Det bestämms av dem som klär den. Den ska vara så fylld det bara går!

Älskar du att få julklappar eller att ge bort?
att ge bort, speciellt om man lagt ner mycket tanke på dem :)

Känner du någon julstämning nu?
Ja, en hel del!

När kickar din julstämning igång?
Det har den redan gjort. ^^

När ska man sätta upp adventsljusstakar?
november. :)

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Det är olika från år till år. har inte gjortm in för i år än, så kan inte svara :)

Som fönsterprydnad, stjärna eller elljusstake?
Både ock, i olika fönster.

När julpyntar man?
Jag kommer börja i november.

Bakar du något till jul? vad?
Massor! bröd, luccebullar, pepparkakor, godis, kakor...

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Med :)

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
eget, helst.

Vilken senap till skinkan?
Oj, typ slotts tror jag.

Vilken är din favoritjulskiva?
The beach boys julskiva! Den har min pappa alltid spelat när jul började närma sig, och då visste man att det var dags :) 

Världens bästa jullåt?

Mrs santa claus:)

Hur ser din julfrukost ut?
vi har som ett litet julbord, helt enkelt. sill, potatis, julmust, skinka, köttbullar. ja, nästan allt som kommer fram sen på kvällen :)

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
clementiner <3

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Jag måste ha vitkållssallad. :)

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Köttbullar, äppelmos och vitkålssallad.

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Nej tack

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust.

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Köttbullarna. det är hemligt ;)

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Ja, vi har en promenad i stan klockan 17:00 som man alltid går. sen blir det väl paketöppning, lite tv iihop och alla andra aktiviteter får bli dan efter, vi hinner inte mer :)

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
köpeglögg.

Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Lingonglögg är min absolut favorit :)  jag köper all glögg jag kommer åt :P

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel och russin bara.

Julknäcke eller vörtbröd?
Julknäcke

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
med :)

Vilket julgodis är viktigast? Gör du det själv?
Jag gör julgodiset själv! knäck och ishocklad är absolut för mig :)

Vilka traditioner har ni?
oj, det är lite olika. vi brukar träffas hela familjen och baka pepparkakor ihop innan jul, och det är en rätt så stor grejj. annars är det mest att fira julafton ihop som är. och att alltid köpa misteln i gamla stan i stockholm iofs :)

Vilket gillar du bäst? Markera med fet stil.
Pepparkakor – lussekatter
Skumtomtar – knäck
Ischoklad – marsipan
Lax – sill
Revbensspjäll – Janssons frestelse
Paradis – Aladdin
Rullsylta – pastej
Glögg – julmust
Rödbetssallad – dopp i grytan
Ris ala Malta – Risgrynsgröt
Hemma – Borta


» juleskum polka

Fick ett litet tips om en nyhet här i jul, och snacka om mysig nyhet! Tydligen så kommer det lanseras Juleskum Polka i år, lagom till jul. Ska bli spännanden att se hur det smakar, jag tror det kan bli riktigt gott faktikst :)

» Marknadsgodis för mig...:)

img_0012 (MMS)

Marknadsgodis för mig...:)


» mysiga julmönster

Satt och surfade runt nu på morgonen då jag inte hade något annat att göra direkt, och hittade den här hemsidan ( http://www.alvashus.se ) som egentligen är väldigt typiskt min stil över huvudtaget. Julgrejjerna hon säljer är ungefär likadana som de andra shabby chick inspirerade inredningshemsidorna på nätet, men det fanns en serie som verkligen fick mitt hjärta att stanna en sekund. kolla in det här mönstret...