» Julfågel från indiska

Har ni testat appen wrapp någongång? Det går iallafall ut på att man gratis kan skicka rabattkoder till varandra som Affärerna sedan bara scannar av när man handlar. Min fästman hade skickat mig 25 kr på indiska, så idag köpte jag den här lilla sötnosen för hela 4 kr. Kommer bli min nya maskot för julen tror jag! :)


» En jul utan snö?

Sitter på tåget mitt Uppsala och tittar ut på all den underbara snön. Efter att snön kommit har ju verkligen mina julkänslor om möjligt stigit ännu mer. Det är speciellt, det här med jul och snö. För ett ögonblick frågade jag mig själv om det skulle vara möjligt att ha samma julkänslor utan snö.
Vad tror ni? Har ni nånsin firar typ utomlands och utan den traditionella julmiljön?


» Äntligen!

Nu har även jag fått snö på marken! :D


» reklamfilm med tele2

 
Har någon sett den här reklamen? Första gången jag såg den blev jag riktigt lycklig i början och tänkte när flickan vaknade: åh, nu kommer jag få se en sån där underbar gammeldags tomte som jag alltid blir så i julstämning av. och så var det frank. ah well....allt är väl bättre än inget, eller? :)

» triss adventskalender

En sak som jag funderar på varje år är triss adventskalender. Jag ÄLSKAR ju adventskalenderar, och när reklamen går på tv blir man ju alltid så sugen på att skaffa en. Men samtidigt, den måste väl vara typ jättedyr? och vinner man verkligen något på den? 
 
Jag har aldrig lyckats se den i butik så jag har ingen aning, men någon annan kanske vet? :) 

» Ännu en ischoklad - nu med polka

Nästa ischoklad jag tänkte skriva om är vit ischoklad med polkasmak. Det är faktiskt en väldigt god och fräsch smak, och har ni inte gjort det förr bör ni testa den här varianten också :)

Gör precis som med vanlig ischoklad, ta 200 g vit choklad och 100 g kokosfett och smält, antingen på vattenbad eller i micron.
Krossa polkagrisar och lägg några bitar i varje form innan du häller på chokladen. Inte svårt allt :)


» Julgran från indiska

Var ute och handlade lite saker till helgen då min fästman fyller år, och "råkade" då gå in på indiska där denna Jättefina granen stod. Jag köpte den inte för 250 kr tyckte jag var lite dyrt, men för någon annan kanske :)


» Julen har kommit till dagis!

Ja, idag när man kommer till jobbet möts man av glädje! En gran!
Måste säga att det gjorde min morgon lite mysigare :)


» Body butter tranbär

komiskt nog, eftersom jag tidigare idag skrev om adventskalendern ifrån body shop, så fick jag idag av min udnerbara fästman ett paket body butter från just det body shop, med doft av tranbär. 
Det doftar helt underbart! Sött och friskt på samma gång, jag vill aldrig sluta lukta på det helt enkelt.
har man 170 kr över det lätt värt, om inte annat som julklapp till någon man tycker om :) dem har också gjort en variant i vanilj och en i pepparkaka, så man kan ju testa vilken som är ens egen favorit :) 
 

» Ischoklad nr 2 - Nougat

Som jag skrev om tidigare i bloggen är en stor passion för mig i juletid att göra många olika typer av godis, och choklad är ju min personliga favorit. Jag har redan gjort vanlig ischoklad, men idag gjorde jag även en med nougat i. Det är mycket enkelt och går helt enkelt till såhär: 
 
Först smälter man en förpacknig med nougat, och häller upp halva ischokladformar. Låt det stelan i kylskåp eller var du vill,och när det är stelt så smälter du 200 g mörk choklad och häller ovanpå nougaten. Låt det hela stelna igen och sen är det klart!
 
väldigt gott, kan jag lova :)

» Body Shops adevntskalender - lycka!

För mig har det genom alla åren varit en stor glädje det där med adventskalenderar. I vuxen ålder är det ju kanske inte lika roligt med innehållet som man fick som liten dock, men min underbara mamma har köpt Body Shops adventskalender till mig i år. 
och det mina kära vänner är ren och skär lycka! 
Jag älskar deras produkter, och att få en liten sådan produkt varje dag är ju knappast att tacka nej till. finns i alla body shops butiker ute nu :) 
 

» juliga strumpor från Happy socks

Jag älskar strumpor! man kan gå i hur tråkiga kläder som helst men ett par roliga strumpor livar alltid upp tillvaron lite. Därför unnade jag mig idag ett par strumpor från min favoritkedja, nämnligen Happysocks. ( som ni hittar på happysocks.com helt enkelt ) 
Dem här hade ett fint julmotiv på sig och därför tänkte jag tipsa er om dem, om ni har lust att vara lite extra juliga :) Gå in och kika vet jag! 
 
 
 

» Adventsutmaning från Maries strålande jul

Såg på http://julen.gladers.net ett tips om en adventsutmaning till oss julbloggare som vill, och det lät jättekul! 
Marie kallade det för EFIT= Ett Foto I Timmen. 
Det går helt enkelt ut på att man fotar sin dag en gång i timmen, vad man gör just då, och sen har man en jätterolig överblick över vad man gjorde första advent :) Man får ju självklart välja själv sen vad man ska blogga om och så.
 
Själv ska jag absolut vara med, och eftersom jag ska vara på julmarknad den dagen blir det nog riktigt roliga bilder :) 
 

» Senap från Doc Morris

 
Jag älskar att fylla ut julbordet med massoe av olika goda saker, och det gör inget att jag har flera av samma saker fast med olika varianter. så idag köpte min fästman den här fina senapen från doc morris apoteket här i eskilstuna. Vi har flera senaper redan men bara burken är ju helt underbar! :D 49 kr på doc morris nu, fynda ni också om ni vill!

» Loppisfynd!

Ett bra sätt att köpa julklappar som gagnar alla, tycker jag är att gå på loppisar och secondhand affärer och handla. Då får man också oftast lite unika presenter som kanske inte alla handlar liksom :)
Igår var jag på en sån loppis, där alla pengarna även gick till barncancerfonden (superbra!) och köpte en hel del paket. Men jag köpte också ett litet paket till mig själv :)
Den här boken är ren och skär nostalgi för mig! Eller vad säger ni? Den ska få stå framme och skylta med julen hos mig nu :)


» Tävling hos Alexandras jul

Just nu är det en tävling på http://alexandrasjul.blogspot.se om att vinna riktigt fina stansade juletiketter. Jag vill jättegärna ha dem! Så jag är med, och det borde ni också vara :)


» Skansen

Nu sitter jag på tåget från Stockholm nr Uppsala. Det har verkligen varit en dag av resande idag, jag blir alltid så förvirrad sånna dagar. Jag vaknade upp i Eskilstuna, åt frukost med min fästman, åt lunch med min Bror i Huddinge, åkte till Skansen, och nu är jag påväg till min syster i Uppsala eftersom jag skriver tenta imorgon där. Ojojoj...

Hursomhelst, så var jag inte på Skansen av vilken anledning som helst utan på grund av en mycket trevlig bloggträff vi hade som julbloggar! Jag ska skriva ett längre inlägg om det senare, just nu är jag alldeles för trött och har inte möjlighet att få in korten i någon dator, men inom en snar framtid kommer ni få se exempel på allt underbart man kan göra där i jul. Deras julmarknad startar ju imorgon och jag hade så gärna velat vara där!

Men som sagt.glöm inte bort Skansen i jul :)


» Enkelt hemmamya

Jag jobbar extra på en förskola här i Eskilstuna med kristen profil, och häromdagen såg jag att dom hade tagit sånna här söta små frukter och skrivit på. Här är det ord som :du är värdefull, men jag tänkte att man säkert kan göra likadant fast med juliga ord :) jag kommer nog pröva iallafall!


» Vinn pepparkakor

 
Gå in på http://lantligtismultronbacken.blogspot.se/2012/11/utlottning-av-goda-pepparkakor-i-fina.html för chansen att vinna en av dessa underbara pepparkaksburkar. klart man vill vinna! :) 
 

» Tävling hos Jul i tomteverkstan

Haha, det känner ju som att jag bara skriver om tävlingar idag men så får det bli :) Man vill ju inte riskera att inte vara med i något man vill vinna :)
 
Den här tävlingen finns hos http://julitomteverkstan.blogg.se och man kan vinna ett sånt här underbart ljus! Gå in på hennes blogg för att läsa mer :) Tävlingen avslutas den 28 november. 
 

» Ännu en tävling, nu hos Therese's jul

 
Ja, det blir mycket tävlingar idag, men man kan ju inte låta bli när man ser dem eller hur :) Nu är det en tävling hos http://theresesjul.blogspot.se som gäller, och denna gång handlar det om en receptbok. Jag bara älskar sådant! Tävlingen håller på till den 22:a, så skynda er om ni vill vara med :) 
 
Man skulle skriva lite om sin favoriträtt på julbordet, och jag väljer att göra det här. Min favorit på julbordet är nog vitkålsalladen. Jag vet inte varför, den är inte särskilt julig i sig men jag äter den aldrig annars så jag tror det är därför jag tycker om den så mycket. Skinka och köttbullar äter man ju ofta, men det är något speciellt med vitkålssalladen bara. 

» Tävling hos Annas Jul

Hos http://www.annasjul.blogspot.se finns just nu en tävling där man kan vinna den här underbara illustratinoen. Självklart vill jag vara med! :D Tävlingen pågår fram till den 29:e November, och jag hoppas verkliegn jag vinner, även om jag vet att många hoppas det :P 
 
 
 
 
 
 
 

» Julstrumpor

 
 
En tradition som jag har hemma varje jul är julstrumpan. Det är ju en klassiker, men ändå vet jag att alla inte använder den som vi gör. 
Varje jul har vi alla i familjen varsin strumpa. Eftersom det är första året med min fästman i år fick jag lov att köpa en till honom bara för att han skulle ha en också :) 
Dessa strumpar hängs upp tidigt, precis som alla annan juldekoration, men fylls inte förrän natten före julafton med presenter. Helst i smyg, så ingen ser vad man ska få. 
Varje julaftonsmorgon samlas vi sedan med julmust och luccebullar och öppnar våra paket från strumporna.Som en liten förjulklapp innan kvällens öppning. 
ÅH jag älskar det :D 
har ni strumpor? 
 
Julstrumpan på bilden blev jag helt kär i, och den säljs på http://www.muminboden.se :) 

» Mitt julfönster

Ikväll åkte den äntligen upp - min adventsljusstake! Jag väntade faktiskt tills jag såg att fler grannar där jag bor satt upp sina innan jag tog fram den, men nu kan jag inte vänta längre. Och det skapar ju ett visst extra mys att somna med den i fönstret :)


» Årets första ischoklad

Jag bara älskar godis på julen, och jag kan Inge hjälpa det. Ischoklad är verkligen något av en favorit och jag har flera olika sorter på godisbordet varje jul. Idag passade jag på att göra helt vanlig dock, på mörk choklad. Vi får Se vilka mer varianter som dyker upp :)

För 60 st krävs
200g mörk choklad
100 g kokosfett

Smält, och häll upp i formar och frys :)


» En traditionell jul

Varje år har vi olika teman på julen hemma hos mina föräldrar. Temat genomsyrar allt, dukning och mat och upplägg av kvällen. Förra året hade vi lila som tema, det blev verkligen kreativt!
I år har vi däremot enats om att ha en traditionell jul. Jag vet inte än riktigt vad det innebär men det tål väl att vänta på och se :)


» Inte en jul utan en apelsin!

Jag är verkligen en traditionell julfirare, vilket betyder att vissa detaljer bara måste finnas med varje jul. Detta är en sådan och jag har redan gjort den första :) har ni några sånna detaljer?


» Årets julvärd

Så, nu är det bestämt! Sara dawn finer blir årets julvärd. Jag tycker det är ett bra val, hon verkar vara en sån där mysig personlighet som jag gillar att se i den positionen.
Vad tror ni? :)


» Rusta julreklam

 
Måste säga att jag gillar den  här reklamen. Även om jag är mer för jultomtar och den klassiska julmagin, så är det här helmysigt tycker jag. skapar julkänsla hos mig :) 

» Den årliga traditionen

För mig är det här något jag gör varje år, dels för att det är en så enkel sak att göra och dels för att det blir så oerhört vackert. Bara skär lite äpplen och apelsiner i skivor och lägg in i ugnen på 90 grader, ca en hel dag, och sen kan du antingen hänga upp den torkade frukten eller dekorera en julgrupp med den :)


» Ren

Jag vet att det kanske är löjligt, men när jag såg den här på glitter idag kunde jag inte låta bli att köpa den. Jag kommer helt klart vara snyggast på julafton :) ^^


» Pynta ljus

Jag älskar ljus, både på sommaren och på vintern, men på vintern har man ju verkligen lite mer skäl att tända ljus på om man säger så :)
Att måla ljus är både roligt och enkelt.!jag köpte ljusfärg på panduro och vanliga blockljus på Coop, och sen bara målade jag. Det tar ca 24 h att torka och sen kan man ha dem snygga hela vintern :)
Jag gjorde en adventskalender till mamma och pappa, och ett ljus som jag skrev juliga ord på :)


» Skål från ÖB

Köpte den här jättesöta skålen på ÖB för bara 15 kr när jag var där och handlade. Ett hett tips för alla som vill ha sötat julskålar helt enkelt :)


» Gårdagens julpyssel

Skickade ju upp en bild igår på att jag skulle pyssla, och tråkigt vore det väl om jag inte visade något om vad jag gjorde :) det blev mest vykort och sedan ljus, men ljusen skriver jag om i ett nytt inlägg senare, det förtjänar ett eget inlägg :)
När det gäller vykorten köpte jag en färdig sats på panduro där allt fanns i, vilket jag ofta är emot eftersom jag tycker det är roligt att leta efter material hemma, men det är faktiskt rätt så smart när man väl har testat det :)

Brukar ni skicka Julkort?


» Kvällsmys!

Dags att pyssla :D


» Tävling

På http://victoriajul.blogg.se/ finns det just nu en tävling där man kan vinna dessa underbara chokladkalendrar! Jag älskar ju choklad så jag bara måste vara med! 
 
För att man ska vara med ska man skriva en liten motivering, och det tycker jag alltid är så svårt. men min motivering får lyda som följadne:
för att jag älskar chokald så oerhört mycket. :D

» Chokladkalender

Jag älskar choklad, och jag älskar julen, så jag tycker om att kombinera dessa intressen, som ni förstår :) igår var jag på ÖB med en kompis och passade på att köpa varsin chokladkalender till mig och min fästman. Erik får den med Nalle Puh på fast jag är barnslig nog och vill ha den själv - men man ska väl ge kort sånt man själv vill ha? :)


» Adventssiffror

Jag har länge velat ha sånna där snygga adventssiffror att hänga på ljus hemma, men har alltid varit för snål för att köpa det.nu blev det av iallafall! Dem är lagom stora tycker jag, nu ska jag bara hitta ljus som passar till :)