» Tänk vad ett mail kan göra!

Satt och somnade till i soffan, vilket jag gör hela tiden känns det som, när jag plötsligt fick ett mail frön en god vän och släkting. Hon skickade ett recept på pepparkakslimpa som jag aldrig testat förr. Tänk att man kan bli så glad av en så liten sak! Och jag som ÄLSKAR pepparkaka!
Ja, den ska jag verkligen testa att baka. Men inte ikväll, det är nog lite för sent :)


» en titt bakom kulisserna

 
Var inne hos http://julen.gladers.net och såg att även hon lagt upp den här bilden, så då måste väl jag också :) Tänk att det blir mysteriet på greveholm som kalender i år, det känns verkligen toppen för mig :) Det här är en bild ifrån SVTs hemsida som är tagen bakom kulisserna på inspelningen. Åh vad kul det ska bli att se på den på riktigt sen! 

» Julbloggar

 
Nu är sidan Julbloggar gång igen och vill man vara med måste man omregistrera sig. Helt underbar tycker jag för det betyder att vi är så många julbloggare att dem måste hålla bättre koll på oss :) gör det idag du också om du inte redan gjort det! 

» Kalender

Varje år gör jag som ni vet en nedräkningskalender och sätter på köksdörren. Tro mig, dörren är helt sönderskavd av all tejp där under :D och även så i år! Igår kväll tyckte jag det var dags, och nu kan jag kryssa för en ruta och räkna att det är exakt 90 dagar till julafton :)


» Favoritglögg

Det här är min favoritglögg genom alla tider! Vilken är er? :)


» 3 månader kvar till julafton!

Det är helt galet men sant. om exakt 3 månader sitter vi här, eller ja inte precis här då för då skulle jag vara på jobbet och det vill jag inte, men någonstans, och firar julafton. Det är en mycket mysig tanke tycker jag :) Den här julafton kommer nog på många sätt bli riktigt härlig känner jag, delvis för att min fästman är med och firar med min familj för första gången. alla samlade samtidigt, det kan inte bli bättre :)

» sarah kelly sjunger julsånger

 Det finns en artist som jag verkligen gillar, och det är Sarah Kelly. hennes röst är stark och unik och jag tycker om henne helt enkelt :) nu såg jag att hon har släppt lite jullåtar på spotify och jag tänkte bara tipsa om det här, det är så sjukt bra! jag får rysningarn är jag hör henne sjunga den här sången :)
 
 
 

» tävling :)

på http://amandasjul.blogg.se finns just nu en tävling där man kan vinna ett egendesignat iphoneskal från http://caseapp.se/ . Allt du behöver göra är att gå in på hennes blogg och kommentera hur du skulle designa ditt skal, samt gilla caseapp på facebook :) 
 

» Mumin julmugg

 
Den här muggen är ju bara för underbar! Det är årets julmugg från mumin, arabia, och bilden är tagen från arabias hemsida. :) 
Jag samlar på muminmuggar, men brukar inte alltid köpa dem när dem är precis nya. Men det kanske man borde med den här, för den var verkligen för söt. Tänk att dricka sitt morgonkaffe på julafton i den här :) 
Om inte annat får man väl önska sig den kanske :)
 
I pressläppet står det följande om muggen:
Årets vintermugg berättar om när Muminpappans faster besöker familjen. Fastern tar tillfället i akt att lära upp familjen vad julen innebär och vilka julförberedelser som krävs. Detta är något som familjen egentligen är helt ointresserade av och har inte heller någon lust att börja julstöka. Ändå följer de fasterns instruktioner och börjar allehanda förberedelser. Pappan drar i väg till skogen för att leta upp en passande julgran. Han funderar: ”Om jag tar en liten gran alldeles i närheten av huset. Undra just om det då kan kallas för julgran?” På annat håll i skogen befinner sig Lilla My. Hon försöker sig på att förhindra en ren att ta sig fram och hoppas därmed kunna stoppa hela julen. När julafton väl kommer, smyger sig hela Muminfamiljen ner i källaren för att trots allt fira jul. Alla förberedselser har fått dem att bli så nyfikna på denna högtid. Men de kan ju inte visa detta för fastern, utan firar i stället i hemlighet!

» Julen på ikea

 
Det är alltid spännande att veta vad de olika affärerna kommer med inför julsäsongen, och när jag var på ikea i förrgår tänkte jag nästan att dem skulle ha börjat med sitt sortiment i butiken lite Självklart hade dem inte det, det är bara jag som tänker så långt i förväg :) Men man kan iallafall tjuvkika lite på vad dem kommer få in...
 
Jag måste säga att den där julkulan med granen på var helt fantastisk! eftersom det är första året jag bor själv med en egen julgran kommer den nog absolut få en plats i den :)
 
Åh! en sån här glasvas vill jag ha NU! Tänk vad vackert i köket med tända ljus runtomkring och goda jul tilllbehör i. Jag bara längtar tills ikea börjar sälja det här på riktigt :)

» Årets julglögg

 
Äntligen! Jag är å spänd på hur årets julglögg ska smak, mn med den här förklaringen låer det ju verkligen gott :) Jag var inne på http://tjugofjardedecember.webblogg.se/ oh kollde imorrse, och blevv verkligen glad när jag såg att hon skrivit om glöggen :) jag vet inte vad jag tyckte om förra årets glögg riktigt, så jag håller tummarna för att den här blir bättre :)
Vad tror ni? skulle den passa er i smaken tror ni?