» Dagens inköp

Idag gick jag och min svägerska en tur på stan för att julhandla lite. Det var julmarknad i eskilstuna idag, vilket vi missat, så vi fick lite extra julkänsla på köpet samt chans att köpa hembakat bröd till fikat. 
Vi kollade lite i vanliga butiker men nästan alla fynd vi gjorde köpte vi i second hand butiker. Vi var både på myrornas och pingstkyrkans second hand här i eskilstuna. Jag och Erik har bestämt oss för att vi ska ha en "second hand jul" - alltså att alla julklappar vi köper ska köpas på second hand.  Och julklappar fick jag tag i idag :) 

Jag köpte även lite julpynt till mig. Dels den här supersöta ljuslyktan, men också en liten mini brevlåda till julpost :)





» Häftigaste julpyntet



Det här är det julpyntet som jag och Erik är mest nöjda med i år. Inköpt på se ond hand och kallad : disco tomten. Är han inte super?!

» Misteln är hemma!



När jag var på marknaden i gamla stan i Helgen så passade jag på att köpa hem årets mistel. Jag älskar mistlar, de ger en sån stämning tycker jag.
Och faktiskt tycker jag inte dom är så lätta att hitta och köpa, så ett tips till alla er som vill ha en mistel är att bege sig till marknaden i gamla stan :) 

» Glögg med delicatobollssmak

För ett tag sedan fick jag hem en flaska med glögg från satsumas, som hade smak utav delicatoboll. Jag tog faktiskt och smakade den på en gång, men jag har inte skrivit något om den, så tänkte göra det nu. 
 
Jag och erik tog och smakade den tillsammans med hans syster och en god vän till oss, och alla var eniga om att det verkligen smakade delicatoboll! Det är en massis smak av choklad i glöggen, vilket gör den väldigt kraftfull och lite "mörk" i smaken. 
Vi drack den som vi brukar med russin till, men eftersom glöggen var så smakfull i sig behöver man nästan inte det. 
 
Jag totalälskade glöggen! Jag vill absolut köpa en till flaska till innan julen tar slut, och jag drack flera koppar av det. De andra tyckte att det var svårt att dricka mycket av glöggen eftersom den var lite stark i smaken, men det tyckte inte jag. Å andra sidan så älskar jag glögg, så det var nog inte helt oväntat :)
Smaka den nu om ni inte redan gjort det!
 
 

» Julmys i Stockholm

Jag och Erik jag nu en helg i Stockholm tillsammans med mina föräldrar, och jag letar ju självklart efter allt som har med julen att göra. Jag har inte köpt så mycket än, bara ett doftljus som hette "merry memories" och luktade som himmelriket, men imorgon blir det nog mer. Vi har iallafall gått runt en massa i stan och sett lite av vad den har att ge inför julen. 


På NK hade man hängt upp den enormt fina dekorationen i taket, och klätt huset med ljusslingor och gran. Vackert!




Det går inte att posta kort med rättvisa, men vackra utomhus dekorationer fanns det också :)


Det här skulle jag velat köpt till jul! Men det blir nog rätt bra med choklad ändå...

» Julshopping i Stockholm





En helg i Stockholm invigd! 

» årets julvärd - en besvikelse för mig

                                        Lånade bilden från http://carolines-jul.blogspot.se
 
Ja, det måste jag säga. Hur tänkta man nu? För mig ska julen vara det mysigaste som finns på året, och det förknippar jag knappast med Petra Mede direkt. Jag hade önkat en lite lugnare personlighet, som kunde bringa lugn och ro på julafton. Kanske kan Petra det, men det är inte vad mina erfarenheter av henne säger iallafall. Jaja, vi får hålla tummarna nu då!
 
Vad tycker du?

» Skorpor



Det här är min nya last. Alltså tjena vad dom är goda! Jag trodde inte dom skulle smaka så myket pepparkakor men det gör dom faktiskt, speciellt i eftersmaken. Jag kommer köpa dom tills dom slutar säljas i år, absolut! :D 21 kr och en påse av himmelriket. 

» Längtan efter snö

Varje morgon vaknar jag med en liten bit av hopp i min vintriga del av hjärtat. Varje morgon kikar jag mot fönstret i hopp om att se annat än regn och moln, och jag måste säga att utan glasögon ser det nästan alltid ut som att det ska bli en lyckad vinst.
Men nej.
Än så är det absolut ingen snö hos oss.
Jag väntar och väntar och längtar och längtar men allt jag ser är regn och åter massa regn.
Det är tiden som nu jag önskar att jag bodde högre upp i vårt land, så jag kunde få njuta lite mer av all den här tiden innan jul. Jag kan absolut skapa julstämning med tända ljus och julmusik, men om jag hade haft snö också hade det varit betydligt mer effektfullt!
Jag läser hela tiden om att dom varnar för extrem kyla och snö hos oss och i Storbritannien, men jag börjar tro att den antingen inte kommer eller så kommer den typ efter jul.
Åh, jag vill bara ha lite snö. Nu.

» Provsmaka te!

Känslan när man får hem sånt här te att smaka. Lycka! Ikväll blir det att dricka te alltså :) 


» Wasa julknäcke



Man har ju säkert ätit julknäcke från Wasa massor med gånger i sitt liv, men igår köpte jag och Erik hem ett paket för att verkligen test på riktigt, och imorse smällde det. Jag blev både nöjd och besviken. Så fort något har jul med i namnet får man ju en barnslig förväntan att det plötsligt när man äter det ska bli värsta julkänslan,och det tycker jag väl inte att det blir av det här bröder. Det är gott, verkligen, och jag känner smaken av anis och fänkål men det smakar ju inte mer jul än så. Jag är inte helt säkert på att jag kommer köpa det igen för att det gav mig så mycket julkänslor, men kanske någon gång för att det var gott :)

» Filmjölk med pepparkakssmak



När mina föräldrar var här på besök köpte vi hem den nya filmjölken med pepparkakssmak för att testa. Jag tål ju tyvärr inte laktos, så filmjölk är inget som jag kan äta. :( men min pappa smakade den åt mig, och tyvärr tyckte han sådär om den. Den smakade väl lite för mycket tror jag, och han verkade inte sugen på att smaka den igen direkt. Eftersom jag inte kan smaka den själv vet jag inte exakt hur han menar, men det verkar ju inte direkt jättekul. Har någon annan smakat den? 

» Nygårdas lagrade must

 
 
  
Jag älskar ju julmust, verkligen, och idag släpptes nygårdas lagrade julmust på systembolaget. Visst blir man sugen på att testa den, men jag är inte helt säker på vad jag kommer tycka om den. Även http://ximasbynilli.blogspot.se har skrivit om musten, och jag tackar för tipset, hade nog inte hittat den annars. 
Det som gör mig mest skeptisk är att årets nyhet är julmust lagrad på romfat. Jag gillar verkligen inte rom, även om jag gjort flera försök att använda det i bakning med mera, och är därför lite rädd för vad jag skulle tycka om musten om jag köpte den. 
Är det någon som har hunnit smaka den ännu?

» Zoneras julkaffe

För ett tag sedan fick jag hem det här julkaffet från zoegas, men det var först igår som jag och Erik tog tillfället i akt att faktiskt smaka det ordentligt. Och jag blev inte besviken! Det är ett riktigt gott kaffe som jag aldrig hoppas ska ta slut, så jag antar jag får köpa ett nytt paket när det här tar slut. Det är en mycket mer syrlig smak än mycket annat kaffe, och det blir en fräsch smak istället för en tung smak. Det står att det ska innehålla smak av bär och de känner man verkligen av :)


Om ni har funderat på att köpa det så kan jag varmt rekommendera det, ni kommer inte att bli besvikna! :) 


» Tävling

Jag är med i en tävling hos http://tomtensdotter.se för en chans att vinna en julkalender. Gå in där ni också om ni vill vinna! Visst vore det underbart att få chansen att ge bort en sån här sak till någon innan jul :)
 

» GLÖGG!

Om det är något som jag verkligen älskar med maten och drycken kring jul, så är det glöggen. Glögg och luccebullar, det kan jag leva på hela vintern tror jag. ( Och kanske resten av året med för den delen)
Idag kom det därför ett mycket efterlängtat paket på posten innehållandes dessa flaskor. 
 
 
 
 
Jag har verkligen längtat efter att få smaka flera av dom här smakerna, som Delicaatoboll och hallonLakrits tillexempel. Visst har man läst om dom och om hur folk tycker dom smakar, men det är annorlunda att få smaka själv. Och jag har tur för Erik gillar inte lakrits så den flaskan lär jag få för mig själv ;)
Saturnus klassiska glögg har jag däremot druckit flera gånger och är redan nu någonting som jag kan och vill rekomendera. Jag gillar den väldigt mycket, den smakar gott och fräscht tycker jag.
Nåja, mer kan jag nog inte säga om de här utan att provsmaka och det tänkte jag göra imorgon efter en hård veckas slit.
Tack älskade Erik för korten också. 
 
Kram / J
 

» Fotografering...

Det kom ett paket med posten idag. Missa inte senare inlägg ikväll!



» Ljusslingan är på plats!




Visst är det mysigt att titta ut genom fönstret och se en massa små lysande stjärnor? Nu är en av två ljusslingor på plats hemma hos mig, den här på balkongen. :) 

» Testat ny julmust


 
Idag köpte jag och Erik herrljungas premium julmust, för 13 kr styck, och vi tyckte både den var mycket god. Det var skönt att slippa all kolsyra som så ofta tar över smaken när man köper typ apotekarens på plastflaska, och sen var flaskan fruktansvärt fin också. Det ger lite mer känsla på något sätt att dricka saker ur en glasflaska, jag hoppas jag inte är den enda som tycker jag :)

Har någon annan druckit den? Vad tycker ni?

» Shopping på rusta

I helgen så var min mamma och pappa på besök, för att fira fars dag och umgås lite, och då hjälpte dom mig och Erik att komma iväg till rusta och få julhandla lite. Vi har ju ingen bil eller körkort så det är en stor välsignelse för oss när någon kan köra oss, så vi får tag i det vi vill :)
Bland annat köpte vi det här:


Bokstäver för 20 kr! Billigt!


En fin gardin till köket, 129 kr. Jag älskade den fina texten :)


Snygga rutiga gardiner till hallen, för 200 kr. 



Lite blandat till adventsljusstaken samt pyssel till julkort. :)

Mamma hade också varit gullig och köpt med dom här underbara servetterna till mig, hon vet vad sin dotter vill ha...




» Svenska julvisor



Den här underbara boken ramlade hem hos mig för någon dag sedan och jag är rätt så kär i den. Den kommer från Max ströms förlag, och det var faktiskt reklam för den på den där gratis tidningen/reklambladet plusset som man får hem. 
Det är som det låter en visbok, med noter på det vanligaste julsångerna med allt ifrån blinka lilla stjärna till jag såg mamma kyssa tomten. Det som är lite annorlunda är att det finns en knapp på höger sida som ni ser, där man kan välja att spela låten. Super!
Jag tycker det är dels mysigt, men också jättebra eftersom man faktiskt inte alltid vet hur låtarna låter eller kan läsa noter :)

Jag tycker ni ska ta er en titt på den boken om ni ser den någonstans framöver! 



» Loppisfynd



Det här hittade jag på loppis i helgen - jag bara kunde inte låta bli att köpa varken ljusstaken eller tomten :D

» Morgonmys

Imorse lyxade Erik och jag till det och pr riktig tomtegröt med kanel och socker på till frukost. Det och sen ett tänt ljus och en kurrande katt i knät, så kan ni ju tänka er hur mysigt det var. 


» Jag är med och tävlar

 
Jag tävlar om en julgris hos http://victoriajul.blogg.se i samarbete med http://royaldesign.se/
 
 

» Skumtomte Knäck

Jag måste säga att jag är besviken på den nya skumomten. Är det någon mer än jag som har smakat den? Jag längtade efter den i flera dagar och när jag äntligen fick en påse av min man, så smakade den...inte alls knäck. Tycker jag iallafall. Det smakade mer bara vanlig skumtomte med smak av typ sånna där kola godisremmar. 
 
Jag kommer inte köpa något mer av dom iallafall. 
 

» Billig och bra adventskalender för mer gemenskap!

Min syster skrev häromdagen på facebook att hon och henned familj hade bestämt sig för att ha en lite annorlunda typ av adventskalender. Jag blev helt sålld på den och jag och Erik kommer också köra en sån - hur kan man låta bli typ?! :) 
 
Tanken är att man gemensamt i familjen eller hushållet spånar på en massa roliga saker man vill göra tillsammans. Typ "ha snöbollskrig", "se på film", "spela monopol", "baka julgodis" och liknande. Man väljer 24 lappar, slår in dom i fina paket utan att ha koll på vilken aktivitet som hamnar vart och sedan är det klart! Då får man varje dag i December dra en rolig aktivitet som hela familjen eller hushållet kan göra ihop! Mer tid tillsammans, och det behöver inte kosta myket alls :) 
 
Kram / J 
 
Psssst! Har ni sett ikonen här till vänster om att följa mig på bloglovin? Gör det, så missar ni inget spännande :)