» Längtan efter kyla

Måste säga att värmen tär lite på min kärlek till sommaren. Jag har alltid ogillat våren för den är för kall, och helt ärligt gillar jag inte direkt hösten heller för den är ofta så grå och tråkig. men sommaren har alltid varit en årstid som jag ändå alltid älskat när den väl kommit: som lärare är jag ledigt mycket, man får bada och vara i solen och verkligen njuta av värmen mot kroppen som jag ofta annars saknar. ( Jag är en såndär person som fryser rätt mycket annars)
Men nu är jag varm hela tiden! Det är så kvavt och varmt och jag vet stundtals inte hur man ska orka alltså. 
Jag har sett att det har delats sånnahär bilder på facebook, typ "10 bilder som får dig att uppskatta värmen istället för att klaga" eller något sådant. 
Jag kan ärligt säga att när jag ser sånna här bilder däremot, så längtar jag bara ännu mer. Ge mig snö! Ge mig kyla! Ge mig lite mys med att kunna ha tända ljus och varma tröjor. Jag längtar. 
 
 
( Kortet är taget vid gimo herrgård för två år sedan. )
 


» Jultidning

 
För att försöka hitta något vettigt att göra i den här värmen har jag och min man passat på att göra lite utflykter på förmiddagarna innan det hunnit bli sådär riktigt varmt. Jag älskar att handla second hand och på loppis, och vad passar inte bättre än att leta rätt på lite nya smultronställen att handla på? :)
På myrornas, som jag oftas brukar tycka är rätt så dyra, hittade jag iallafall senast ett gäng "gravid" tidningar, vilket passar mig perfekt nu. Jag hittade också den här, och jag kunde inte låta bli att köpa den! Nu i jul kommer det vara min första jul med barn och visst måste man göra den ännu mer julig då? :D Jag har inte tittat något i tidningen, men för 5 kr ger den säkert nog med inspiration för att påbörja planeringen inför den första julen med barn hos familjen Lindbergs :)
 

» årets första juldekorationer

I helgen var jag hemma hos min min släkt i uppland och njöt av sommaren med massa bad och grillning. Det var hur härligt som helst, men jag förstår verkligen alla bloggar som skriver om hur man saknar julmyset och att kunna mysa ner sig i varma tröjor och dricka glögg. Den här sommaren känns på något sätt extra klibbig och varm för mig eftersom jag är gravid, så jag ser verkligen fram emot lite kyla snart :) 
 
Jag passade på att gå på en jättestor backluckeloppis när jag var där, och jag faschineras varje år över hur mycket julsaker dom säljer på det stället. Man kan nog handla hur många juliga dekoratioenr där som helst! Det gjorde jag dock inte, men jag köpte en jättefin handbroderad "nedräknare-till-jul" och 4 fina handbroderade grytlappar med juligt tema. Jag bara blev helt kär i det, jag längtar verkligen tills jag kan få hänga upp det någonstans. <3 
 
 

» Jul mitt i sommaren

Nyss satt jag ute och solade i den stekheta solen på balkongen och nu sitter jag vid datorn och loggade direkt in på www.julbloggar.se för att se om någon hade skrivit något.
Det är ju helt galet egentligen.
Det som är mer galet är att folk faktiskt gör det! 
Jag är rätt bra på att hålla nere min jullängtan när inga andra heller visar tecken på den, men när jag ser andra julbloggar som börjar uppdateras efter sommaren kan jag inte hålla mig längre. 
Vad är vi jultokiga människor för ett galet släkte egentligen? 
 
Idag är det iallafall 160 dagar kvar till julafton, vilket betyder att det är betydligt färre dagar kvar tills man kan få börja njuta av glögg och julsånger och julmys på riktigt. Visst känns det härligt? 
Och helt ärligt, vem längtar inte efter lite frost varma dagar som dessa?
 
( Bilden är tagen vintern för två år sedan utav min man Erik. )
 

» snäll kanelkaka

Jag har inte så mycket att göra just nu om dagarna, då jag gått och blivit sjukskriven. Jag har inte berättat det på den här bloggen, eftersom den varit rätt så inaktiv de senaste månaderna, men jag och min man väntar barn till den 21 oktober i år :) Det är så härligt och underbart! Den här julen kommer jag ha en liten att ta hand och visa julens magi för :)
Dessvärre har jag råkat ut för foglossning, så har redan varit hemma från den 24 april och det ser inte ut som att jag kommer kunna jobba igen innan barnet är fött.
 
När man nu är hemma så mycket så gäller det att hitta bra på och lättsamma saker att göra. Så igår letade jag lite på nätet efter juliga recept (Fick lite inspiration när jag såg att flera julbloggar fått några inlägg på senaste tiden) och hittade ett som jag testade. Det fanns på icas hemsida och kallades där för "snäll kanelkaka". Den var jättenkel att göra och smakade gott, så kan verkligen tipsa om den! :) 
Här är receptet :) Bild och text är tagna från http://www.ica.se/
 
 
Recept: Snäll kanelkaka

 

Ingredienser

 10 bitar
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • ca 1 dl skalad sötmandel till garnering
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj och bröa eller lägg ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 10 bitar) med löstagbar kant.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Strimla mandeln till garneringen.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölblandningen. Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen, strö på mandeln.
  5. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.
 

» julbloggarna

Hittade ännu en hemsida som har samlat olika julbloggar för att underlätta för oss tokiga julgalningar. 
Jättebra tycker jag! Jag registrede mig precis, och tycker du ska göra likadant. 
Gå bara in på http://julbloggarna.blogspot.se/ och följ instruktionerna :)
 
Kram / J