» Pärlar julgranskulor

Är sjuk, som jag tror jag nämnde igår, så idag blir det att försöka vila sig så mycket det går så jag blir frisk någon gång. Är 4:e dagen jag är hemma från jobbet och det känns ju lagom kul, men samtidigt orkar jag knappt stå upp så man får väl tänka så.

En syssla som är lätt att göra när man är sjuk däremot är att pyssla, och just nu är det julkulor som står på tapeten. Jag har en tanke att göra en hel del och sedan ge bort i adventspresent. För att hinna dock, behöver jag börja nu, för jag vet vilka överaskningar det här året kommer bjuda på...

Vad tror ni? Kan bli rätt snyggt tror jag :) » Julkalendern 2014

När jag ändå är igång och skriver kan jag ju lika gärna fortsätta känner jag. 
(Även om min man tycker det är lite knäppt att jag skriver på julbloggen redan)
 
Såg nämnligen på http://johannasjulblogg.blogspot.com att det redan nu finns information om julkalendern för 2014 och det kan man väl inte missa. 
På Svts blogg skriver dom följande:
 
"Nästa års julkalender i SVT är ett magiskt och spännande äventyr om syskonen Minna och Sam som åker utomlands med sin mamma till Orkidékusten vid Medelhavet för att fira jul. Men den idylliska Orkidékusten är hotad och det enda som kan rädda den är om de kan hitta den legendariska piraten Aquilas försvunna skatt.
Tillsammans med sin kusin Bianca bestämmer sig barnen för att hitta den mytomspunna piratskatten. Men de förstår snart att det även finns andra som letar efter skatten som inte har samma hederliga avsikter.
- Jag ser fram emot att berätta en klassisk skattjaktshistoria med ledtrådar och magiska kartor, spänning och nerv, godhet och ondska. Det blir en blandning av allvar och humor, med karaktärerna och deras relation till varandra i fokus, säger regissören Anna Zackrisson."
 
 
Barnens roller görs av Lea Stojanov, Buster Isitt och Alexandra Breschi (på bilden ovan som är tagen av fotograf Carl-Johan Söder, SVT).
 
mm...vad tycker ni? Jag vet inte riktigt.Jag saknar....julen. Vad kommer den handla om som har med julen att göra liksom? Jag är lite osäker. Men vi får se :) 

» Julkänslor igen...

Så fort julen var över försvann mina julkänslor, som vanligt. Alla dekortioner skulle tas ner, alla gardiner skulle tas ner och allt julgodis skulle kastas.
Av någon anledning blir det alltid så direkt efter jul. Jag är så hyper inför det att jag nästan helt tappar lusten efteråt. 
 
Sen, kommer det där finurliga tillbaka igen. Det är svårt att veta hur eller när men julkänslorna kan bara dyka upp lite var som helst.
Just nu kom dom tillbaka med snön. Det har nästan varit vär hos oss, Vi har sett blommor komma upp ur marken och gått i bara tjocktröja och druckit kaffe utomhus. Sen kom snön tillbaka,och då kom något slags sug tillbaka också. 
 
Så igår bakade jag en (trots min hemska förkylning som knappt får mig att orka stå mer än 5 minuter, så då förstår ni hur gärna jag ville ha den) mjuk pepparkaka och idag har jag lyssnat på julmusik. 
Jag längtar jättemycket efter sommaren, speciellt allt härligt som kommer hända då, men ändå finns det en harmoni i det här med julen som inte vill släppa taget om mig helt.
 
It's the most wonderful time of the year...
 
 ( Kortet är tagiti Stockholm när jag och min man var där i vintras. Underbara dekorationer.)