» pepparkaksscones till frukost

Idag ville vi mysa tillndet lite extra så vi gjorde pepparkaksscones till frukost.
Enkelt och gott tycker jag! Jag hade inga pepparkakskryddor hemma så jag höftade lite med kardemumma, kanel, ingefära och kanel istället.

Här kommer receptet. Testa och njut!

Det här behöver du till 8-10 hjärtan :
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk pepparkakekryddor
3 dl mjölk

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i 8-9 högar och platta ut dem och kavla cirka 1- 1 1/2 cm tjock.

Tryck ut 8-9 stora hjärtan och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.