» den godaste äppeldrycken att göra själv

Jag vill helst ta vara på så mycket frukt och bär jag kan när det är säsong och en av mina favoriter är att göra äppeldryck.
Jag använder min saftmaja, och har du ingen sån kan jag bara rekommendera dig att försöka köpa en sådan. Det blir så enkelt att göra saft tycker jag! 
Jag skär äpplen i medelstora bitar med skal och allt och lägger i saftmajan. Det som är bra med det är att man lätt kan använda Till exempel fallfrukt som har lite småskador- dom skär jag bara bort.
Sen brukar jag höfta socker och kanel över äpplena och låta det sköta sig självt tills allt vatten är  borta. 
En del fryser jag ner i små pet flaskor och sparar till julen, det är perfekt att dricka som en ljummen dryck när snön faller ute och man värmer sig vid lite tända ljus :) 


» provsmakning av godis!Häromkvällen när min man var och jobbade sms:ade jag honom och bas honom köra förbi Ica maxi påvägen hem och leta efter lite julgodis. Efter några år i den här staden så har man ju lärt sig vilka affärer som brukar vara snabba fram med julsakerna och maxi är en av dom.
Det här är vad han kom hem med, och jag blev inte besviken :) 
Godast tycker jag sandwich bites var, det smakade som ren pepparkaksdeg! Däremot var det ju väldigt lite i en påse så det vore roligt att köpa dom i lösvikt någon gång så man får lite till. Dessa smaskade även min 1 åring i sig kan jag tillägga.
Granarna var absolut goda och mysiga men ingen supersmaksensation liksom. Dom smakade som vanligt godis. Fast mycket sötare till utseendet då :) 

Vad tycker ni om dessa godisar?

» Gårdagens julfilm

Vi skaffade ganska nyligen Disney + ( som typ alla andra känns det som, hehe ) och mina barn gillar ju det såklart. Men igår kväll när barnen somnat ville jag testa julutbudet och jag blev rätt nöjd faktiskt. 
Först ut blev den här filmen: alla tiders julklapp.
Har ni sett den?

 
Jag tycker den är klassisk och alldeles lagom julig, och faktiskt väldigt bra. Den handlar om en tjej som råkar få tag på tomtens  vädermaskin och i ett försök att rädda sig själv från att behöva skriva en uppsats dagen innan jullovet startar gon istället en snöstorm som håller på att stoppa julen för alla.


» min nya samling!

Jag har den senaste tiden snöat in mig på emaljmuggar, och framförallt julmuggar.
Jag tänkte visa er mina 2 senaste som jag nyligen köpt, för att jag helt enkelt inte kan hålla dom för mig själva! 
Jag har en tredje på väg hem till mig faktiskt ä, men den kommer nog inte förrän nästa vecka så jag kan visa er den då :)

Pippi muggen är köpt från astridlindgrenbutiken.se och muminmuggen är från muminboden. 

» julchoklad - äntligen!

Om det är något som jag tycker om med höst och julsäsongen så är det alla nyheter man får testa och smaka på.
Den här hittade vi på Ica maxi häromdagen och då jag sett att flera av er testat den ville jag också göra likadant såklart.
Dessutom är choklad min stora last efter kaffe så det var inget svårt val.
Hursomhelst, så ja, den var faktiskt godare än jag hoppats på. Den smakade mycket juleskum enligt mig men ändå inte så att det på något sätt blev äckligt.
Jag kommer absolut köpa på mig flera under den här hösten. Bra gjort och tummen upp från mig!
Har du smakat den, och vad tycker du isånnafall?