» Fjärde advent

Ja, nu är det inte långt kvar. 
Tände alla de fyra ljusen imorse och förundrades som alltid över hur fort det går.
Det känns som att det nyss var 1 december och nu är det redan den 21:a. 
För mig är det väl lite speciellt i år också, eftersom hela november är en enda dimma på grund av nyfödd bebis. Jag kan knappt minnas vad vi gjorde där.

Fjärde advent har iallafall firats ordentligt hemma hos oss. Först hade vi en julkonsert i kyrkan där min man var med och både dirigerade och spelade, och sedan åkte vi på ett 55 års kalas för min moster.
Hur har er 4 advent varit?




» Lite krafttag nu då!

Som en del av er sett har jag en insamling överst på min blogg. Jag startade den i början av vintern, när den där gnagande känslan inom mig blev för stark.
Känslan av att man måste göra något. Jag måste göra något.
Vi måste göra något.

Gör lets face it, vi har det så fruktansvärt bra. Vi har varm glögg med russin och mandel. Vi har pepparkakor med glasyr på och lussekatter. Vi har vackra granar och presenter därunder. Vi har godisbord som nästan ramlar ihop av alla tyngd, som vi äter efter vi blivit mätta på det vanliga julbordet. Vi har släktingar och vänner som kramas och tar hand om varandra. Vi har tak över huvudet och varma sängar att sova i. Vi kan vara ute i snön och bli kalla, men snabbt värma upp oss i en varm dusch.

Av alla människor på jorden, är vi rikt välsignade och har det väldigt bra. Det finns så många, som inte har någonting.
Det finns så många, som sover på soptippen på julafton. 
Det finns så många, som på julafton somnar hungriga och sjuka och som inom en kort framtid inte kommer ha någon framtid mer.

Jag är så tacksam för den pengar ni gett till katastrofhjälpen som pmu delar ut, och det ska ni veta.
Ni gör skillnad.
Men jag vädjar också. Jag vet att det är många fler därute som läser det här, än vad som syns på insamlingen.
Har ni 10 kr över, snälla, hjälp mig då hjälpa.
Har ni 20 kr över, hjälp ett barn få överleva.
Har ni 100 kr över, eller mer, eller bara 1 kr...var med. 
Låt oss göra något stort den här julen. 
Låt oss rädda liv. 




» Ischoklad

Nu är det äntligen daga för lite julbak här hemma, vilket passar perfekt nu när jag har min ena syster och hennes barn här.
Det som står på menyn ikväll är dels mjuka polkaskumrutor, men även två satser ischoklad. Jag brukar alltid göra massor av olika sorter Ischoklad, men vi äter aldrig upp allt, så nu har jag begränsat mig lite. 
Det blir vanlig Ischoklad samt Ischoklad med hälften nougat. Är polkarutorna goda, som är en nyhet för oss, så kommer receptet upp senare ikväll. :) 

Såhär gör jag:

1. Smält 100 gram ljus choklad tillsammans med 50 gram kokosfett i ett vattenbad eller i micron. 
2. Häll upp Smeten i ischokladformar
3. Låt stå kallt och svalna 
4. Klart! 

För att göra varianten med nougat så smälter jag bara 100 gram nougat och häller ovanpå när chokladen smält, och låter även detta svalna. Då har jag ju självklart bara fyllt formarna till hälften med choklad och kokosfett blandningen 







» Tidningen

Idag är jag, Erik och Jonah med i tidningen! :) 




Den 1:a december var vår lokala tidning hemma hos oss och gjorde ett reportage om mitt julande. Dem hade tidigare sökt personer som började julpyntat och planera tidigt, och dm tyckte att jag passade in på den kategorin.
Det var en jätterolig upplevelse, och det blev en jättebra artikel. Lite extra roligt är det ju att Jonah kom på med kort också - mamma hjärtat är stolt! 

» Dagens jullåt

 
 
Två av favoriterna :)

» Julklappstips - ljuslyktor

Vi fortsätter att pyssla hemmagjorda julklappar här hemma, och nu har vi gjort ett gäng hemgjorda ljuslyktor utav gamla glasburkar, lite silvertejp och sprayfärg.
Som med vinylskålarna kan jag tyvärr inte visa er något resultat här på bloggen, eftersom jag inte vet vilka som kommer läsa det här, men bilden jag visar ska nog göra insturktionerna rätt tydliga. 
Det är hur enkelt som helst, och blir riktigt bra! Förutom att den ska torka någon timme så tar det max 30 minuter att göra. Smidigt, tycker jag. :)
 
 
Man kan ju självklart ta vilken form man vill på ljusslyktan, självklart använde vi ett batman motiv. 
 
 

» Vilken ljuvlig doft!

Ja, här hemma dofter det gott idag. Torkade apelsiner brukar jag göra varje jul, och använda till olika slags dekorationer. Det tar lite tid att göra, men är mysigt med doften hemma under tiden så det gör inget. 


Ha ugnen på ca 75 grader, och låt stå några timmar tills du är nöjd :)

» dagens jullåt

Min man och jag köpte bil häromdagen
Ja, här rullar allt på snabbt. Förra måndagen tog han körkort och i fredags blev vi med bil. Den är en grön volvo med namnet "hulken Green arrow", helt enkelt eftersom vi inte kunde enas om bara ett namn. Jag ville ha green arrow, och han hulken.
Hur som helst, då plockade jag ut en hel drös med julskivor för att komma i stämning på våra resor. Hittade min julskiva med Carola och kom plötsligt ihåg att jag älskar den här låten.
 
Så varsågoda! Hoppas ni alla får en bra dag. :)
 
 

» Julklappstips - Vinylskålar

Det finns många roliga saker man kan göra hemma till jullappar, men en sak som VERKLIGEN är enkel är vinylskålar. Ni kanske sett dem? 
 
 
Det här kortet är taget ifrån Pinterst eftersom jag av olika skäl inte kan visa mina egna här på bloggen, men jag och Erik gjorde likadana igår och jag tänkte nu beskriva hur man gör. 
 
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Ställ in en ungsfast form i ugnen, en sockerkaksform använde vi.
3. När ugnen är varm, lägg vinylskivan ovanpå formen.
4. Håll koll på vinylen och se efter när den börjat mjukna. Detta tar bara några minuter. 
5. Lyft ut vinylskivan och lägg den i en vald skål. På det sättet ger du skålen form, så olika skålar skapar olika resultat. Böj sedan kanterna som du vill ha dem, men det tar inte lång tid för vinylen att stelna så du får skynda dig lite. Använd handskar när du plockar ur vinylen ur ugnen, för det blir varmt.
 

Färdigt! Perfekt julklapp tycker jag, som tar mindre än 15 minuter att göra. :)

» Dekorationstips från Findus

 Hittade lite dekorationstips på http://www.findus.se/ som jag tänkte dela med mig av. En del av dem var riktigt bra tycker jag :) Däremot så plockar jag hellre egna kottar än köper i affären. 
 
 

1. Med en kotte och en ljushållare skapar du enkelt julens mest originella ljusstake. Bäst resultat får du med prydnadskottar från blomsteraffären. Ljushållare hittar du i närmaste hobbybutik.

2. Att blanda stilar i uppläggningsfat och grytor är ett enkelt sätt att addera charm. Låt arvegods och loppisfynd samsas med finporslin och rustika järngrytor.

3. Häll upp julmusten i en stilren glaskanna så höjs julstämningen genast några snäpp.

4. Helgens mat ska vara en fest för både mage och öga. Ett knippe grönkål, några rubinröda betor och glänsande juläpplen blir en vacker dekoration på julbordet.

5. Botanisera på loppisar och i secondhandbutiker. Där finns ofta fina, gamla handdukar, bonader och broderier för en billig penning.

6. Kottar, granris och grenar från skogen blir stämningshöjande och doftrika inslag på julbordet.

 
 
 

» Dagens jullåt

 
 
En klassiker som ingen jul borde vara utan :)

» Picknick bland granarna

Eller granen, rättare sagt. För vem har sagt att picknick bara hör till sommaren? 
Nej idag tog vi oss ut med varm choklad och pepparkakor och satte oss under den största gran vi kunde hitta - och bara njöt. 
Njöt av den bitande kylan mot kinderna.
Njöt av det perfekts ljuset från den ståtliga granen. 
Njöt av synen av snö lite här och där.
Njöt av den varma chokladen mot de kalla  händerna.
Njöt av vinden som susade i träden runt omkring. 
Njöt av väntan på julen...




» Min lucia

Lucia i år har verkligen varit fullspäckad med aktiviteter, och jag är så nöjd och glad efter dagen. :) jag tycker verkligen om lucia, och jag har alltid velat vara lucia själv. Något jag inte varit tyvärr, men jag har alltid ställt upp i luciatåg under skoltiden och jag saknar det nu :)

Vi startade dagen här hemma med att dricka kaffe och äta lussebullar under tiden som vi såg på lucia på tv. Det är så mysigt tycker jag, att gå upp tidigt på morgonen när det fortfarande är mörkt ute och få se lucia med alla ljus och de välkända sångerna. Det känns dessutom extra mysigt att få inviga Jonah i alla våra traditioner.

Sedan övade vi i kyrkan inför vår julkonsert nästa helg, innan vi tog oss ner på stan för att se stadens lucia och musikklassen genomföra sitt luciatåg. Det var så vackert! Helt mört ute, och sen kommer hela tåget sjungande med sina tända ljus. Det var kallt, men lätt värt det. 

Efter det tog vi oss till ännu ett luciatåg, men den här gången enbart av min brors två barn. Trots att dem var färre, så var det lätt bäst och dem gjorde det galant. En stolt stjärngosse gick efteråt och bjöd oss alla på saffransbullar! 

Även Jonah fick vara en liten stjärngosse idag fast han knappt visste om det själv. 




» Äntligen testat!

Jag är nog sist ute av alla med att smaka denna, men det var först igår jag tog första klunken av Loka vintersmak med smak av kryddigt päron.
Jag tyckte den var god, och man kände absolut päronsmaken. Vad jag inte kan förstå är vad som är vintrigt med det? 
Nej, jag gillade Loka pepparkaka mer. Men som en vanlig Loka - helt okej! 




» Dagens jullåt

Idag skulle det enligt prognos snöa här hemma, men det gör det knappast. Däremot öer regnet ner, vilket på sitt sätt är mysigt också. 
Så, som lite inspiration spelas den här. Det är för övrigt en av mina favoriartiser, Så lyssna och njut!
 
 

» Tävling med juliga landskap

Det finns en härlig tävling på http://julkulturcramar.wordpress.com/ där man kan vinna antingen en fin påse eller ett fint julband. 
För att vara med i tävlingen ska man göra följande:
 
För att delta och ha chansen att vinna vill jag att du svarar i kommentaren på: Vilken julig tradition eller maträtt är typisk för det landskap du bor i?

 

Jag ska fundera lite, man har till på söndag på sig så det är ett tag kvar. Spännande tycker jag, jag har väldigt dålig koll på mitt landskap helt ärligt...
 
 
 
 

» Saturnus lusseglögg

 
I vår julkalender vi gjort hemma stod det häromdagen: "Drick Glögg", så då hade vi inget annat val än att lyda. 
Det blev saturnus nya glögg med Lussesmak som stod på menyn, och ja, vi gillade den båda två. 
Den smakade riktigt gott faktiskt, men precis som med saturnus glögg med pepparkakssmak så fattades själva smaken. Det smakade glögg, men inte lussebullar liksom.
 
Hade glöggen smakat mer saffran och lussebullar, så kunde jag köpt den igen, men det blir nog inte så nu tror jag. 
 
Har någon av er smakat den här än?
 
 

» Den absolut bästa julreklamen i år

 

» pyssel av glasspinnar

När man arbetar på förskola så lär man sig snabbt att spara allt material man kan få tag i som man tror barnen kan gilla till pyssel.
En sån sak som jag försöker spara på är glasspinnar. Det finns alltid något att göra utav det! 
 
Ikväll ska jag hem till min svägerska och julpyssla lite, och då har jag plockat fram några ideer från Pinterest (såklart) som jag ska försöka mig på, där man bara behöver glasspinnar, färg och lim. Tänkte dela dem med er ifall ni också är sugna på att pyssla lite av det ni har hemma.
 
Vad tror ni? :)
 
 
 
 
 
 
 
 

» Vinn julsmycken

 
Nu har du chansen att vinna något av dessa smycken hos http://santababy.blogg.se/ 
Surfa in och kolla hur vet jag :)

» Julbak med Dessertjuryn

Är det någon av er som har sett på Dessertmästarna på kanal 5? Jag har sett en del, men även om jag inte hade gjort det hade jag velat se programmet som startar nu på onsdag klockan 20:00. 

Såhär står det på http://webb-tv.nu/
 
 

"Chokladen, pepparkakorna, lussebullarna och alla andra godsaker är utan tvekan det bästa med julen. Hitta julstämningen och inspirationen med Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet från Dessertmästarnas jury när de delar med sig av sina bästa recept till jul.

I år blir det sprängfyllt med julkänsla i Kanal 5 när Roy Fares, Magnus Johansson och Sebastien Boudet från Dessertmästarnas jury laddar upp inför julen med det absolut bästa med högtiden – godsakerna. Hitta inspiration till de godaste tillbehören till glöggminglet, gör dina egna ätbara julklappar och grandekorationer och hitta den där ultimata julaftonsdesserten, den som man egentligen inte orkar äta men som bara är så där ljuvligt god

Magnus bjuder på klassiska svenska julbak som pepparkakshus, kola och det absolut bästa receptet på lussebullar. Sebastien försöker föra in lite av sin barndoms franska jular med nougat och Madeleinetårta, men bakar också mer moderna lussebullar på surdeg. Roy blandar svenskt och amerikanskt för att skapa både enkla, goda och snygga bakverk.

De tre är alla några av Sveriges mest välrenommerade konditorer. Roy Fares har vunnit Årets konditor, givit ut flera böcker och är tillsammans med de andra jurymedlem i Dessertmästarna. Magnus Johansson har ansvarat för Nobeldesserterna i över tio år, startat Stockholms chokladfestival samt vunnit OS-guld med kocklandslaget. Han driver nu Magnus Johansson Bageri & Konditori. Sebastien Boudet kommer från Frankrike men har arbetat över hela världen som bagare och konditor. Han är bagarson och brinner för ekologiska råvaror och surdegsbakning och har givit ut flera böcker i ämnet.

Del 1: I första avsnittet förbereder de ett glöggmingel. Roys mjuka pepparkaka och små saffransmazariner blir fantastiska till Sebastiens hemgjorda glögg och hans franska tarte tatin med pepparkaksglass. Magnus visar hur man lyckas baka de allra godaste lussebullarna i klassisk stil medan Sebastien gör lussebullar på surdeg med pistagefyllning. På ett mingelkalas är det inte fel att låta gästerna aktivera sig också och Sebastien och Magnus visar hur man grillar kastanjer och gör brända mandlar tillsammans med sina vänner.

Del 2: Julgodis kan vara mycket godare att göra själv. Magnus chokladlollipops och salt mandel- och saffranskola klår alla färdigköpta godisar med hästlängder liksom Roys toffeegodis och Sebastiens olika tappningar av fransk nougat. Dessutom bakar de olika ätbara saker att hänga i julgranen.

Del 3: Tre konditorer i ett julbaksprogram kan bara innebära en sak – pepparkakshusbyggartävling! Magnus gör ett klassiskt svenskt pepparkakshus, Roy gör en amerikansk Hollywoodmansion och Sebastien gör något helt eget. Dessutom marsipanbröd med nougat och salta nötter, ett snabb-bakat vörtbröd och Roys bästa glasyrknep.

Del 4: Jultårtor och juldesserter är dessertjuryns absolut bästa gren. Roy gör en prinsesstårta med julsmaker och rencupcakes. Magnus slår till med mandarincarpaccio med sherryvinäger och ris á la Malta. Dessutom bakar Sebastien ljuvliga macarons som är perfekta att ge bort i julklapp i smakerna choklad och hallon samt en med citronganache. "

Så missa inte det! Med start nu på onsdag klockan 20:00 i kanal 5.

 

» Dagens jullåt

Det finns något underbart med julgranar, det måste jag säga. Den här låten till ett julspel med fantastiska granbilder ger en bra start på dagen! 
 
 

» Adventsljusen

Hur gör ni med era Adventsljusstakar? Jag menar, det där jobbiga problemet som man har med att inte låta tjusen brinna ner helt innan sista advent? 
Jag älskar att tända ljus, och speciellt på Jul. Det inger en riktig myskänsla med tända ljus tycker jag. Men problemet med adventsljusstaken är ju att man inte kan ha den tänd så mycket, om alla ljusen ska spraras till 4:e Advent.
Jag pratade med en kvinna nu i veckan, som berättade att många brukar tända ljusen bara på helgen för att spara på det. Det tycker jag däremot låter jättetråkigt. Jag vill ju ha dem tända varje dag!
Så jag tog hennes tips och valde att helt enkelt byta ut ljusen när dem tar slut. Så kan man ha dem tända varje dag. 
 
Men hur gör ni? 
 
 
Dem här små tomtarna bor i min Adventsljusstake :)
 

» Julutmaningen

Jag har skrivit om det förr, men vill gärna skriva om deti gen. För mig betyder det här så mycket, och jag blir ständigt påmind om hur bra vi har det jämfört med många andra. Dela gärna det här med era vänner, och om ni har möjlighet, sätt in några kronor på insamlingen så vi kan ge en bättre Jul till dem så behöver det mest. 
 
För mig, och säkert för många andra av er också, skulle julen inte vara sig lik alls utan familjen, vännerna och värmen.
Jag älskar att pynta, städa, baka och förebereda för den där underbara månaden December när jag får umgås med alla jag älskar och skämma bort dom med presenter och godsaker. 
Hela månaden är bara ett enda stort skäl till att fira och ha mysigt, eller hur?
Jag älskar det. Det är magiskt.
 
Det som inte är magiskt är att alla inte får en sådan jul, och det gör ont i mig att tänka på det.
Det gör ont att tänka på alla som lider brist på mat, kläder eller hem när jag bara njuter och frossar.
Det gör ont att tänka på dom som förlorat sin mamma, pappa eller sitt barn, medans jag får hålla mitt första i famnen den här julen tillsammans med hela min stora familj.
 
Därför kan jag inte gå den här julen förbi utan att göra något. 
Jag har starat en insamling som heter julutmaningen, och den handlar precis om det jag skrivit.
Om alla dom som inte har någon eller något alls den här julen.
Om dom som bor på sopptippar eller ligger på sjukhus. 
 
Det är en utmaningen för oss, att ge vidare av det vi har. Att älska våra medmänniskor i världen. 
En utmaning att ge lite av det vi har till någon vi aldrig kommer träffa, men som kan få en bättre tid på jorden på grund av oss.
 
Jag har en länk som ni ser överst på min blogg, och den kommer sitta där fram till julafton då insamlingen stängs ner. 
Mitt mål är att vi tillsammans ska kunna ge 10 000 kr till detta. Det är verkligen inte omöjligt om jag ser på min statistik över läsare. Om bara 100 personer av er alla kunde ge 100 kr, så vore vi där. 
Kan någon bara ge 10 kr, så betyder det massor.
 
Det skulle betyda massor för mig om ni ville dela detta, och se till att den här julen verkligen blir lite extra magisk. 
Tack på förhand. Tillsammans kan vi göra skillnad. 
 
http://insamling.pmu.se/campaign/julutmaningen
 
 
 

» Tävling hos cramer

Vill ni vara med och tävla om juliga goodiebags, så surfa in på http://julkulturcramar.wordpress.com/ och var med du också! Det enda du ska göra är att kommentera med ett av dina favoritjulminnen. :) 
 
 

» Julens dofter

Jag är ju med i en fotojulutmaning på instagram, och gårdagens utmaning var att lägga upp ett kort på temat doft. 
Passande nog satt jag framför jul med Ernst igår kväll och knåpade ihop dessa - apelsiner med nejlikor i. Det är verkligen julens doft för mig. 
Sedan jag var liten har vi alltid dekorera apelsiner hemma hos mig vid jul och det är något jag måste göra för att få julkänslan att infinna sig hemma. Ibland brukar jag hänga upp dem, men i år får dem ligga kvar som prydnader bland de övriga apelsinerna på bordet. 




» Pluras jul på visplay

För er som har viaplay kan jag tipsa om pluras jul som finns tillgängligt där. Det är 5 härliga program där de steg för steg förbereder inför den stora uppesittarkvällen. Det finns kanske på TV3 play också, men jag hittade de nyss på viaplay så :)


Jag tycker om programmet. Det är inget pyssel eller så, mest mat, men det är verkligen en höjdare. 

» Jul hos Ernst

Ikväll klockan 20:00 sänds äntligen det efterlängtade jul hos Ernst i TV4. Är det någon mer än jag som kommer sitta bänkad? :) 




» Hemgjord adventskalender

Erik och jag valde att göra en egen kalender fylld med upplevelser som vi skulle göra tillsammans, istället för att köpa dyra kalendrar till varandra.
Hittills har upplevelserna varit att se på film (valde grown ups 2), att se på en julfilm (valde ett päron till farsa firar jul eftersom Erik aldrig sett den) och imorgon ska vi ut och handla julklappar som vi egentligen skulle gjort idag. 

Jag använde en gammal bok och vek ihop kapitelsidorna helt enkelt, och hängde upp den i vardagsrummet. 





» Stjärngosse mössa

Titta vilken underbart fin hemstickad stjärngossemössa som jag fick nu i helgen till Jonah ifrån min svägerskas mamma. Stort tack från, Erik och Jonah! :) Smart ide för övrigt, tycker jag. :)
 
 

» Tävling

Jag är med i en tävling hos http://johannasjul.blogspot.se/ om ett smycke :)
 
 

» Julklappsinsamling

Jag blev så glad när jag såg idag att det även här i Eskilstuna finns en insamling för Julklappar till barn som annars inte skulle fått några. Jag ska absolut ta och kolla hemma om jag har något över, och även ta någon vända till några second hand butiker och kolla på billiga leksaker. Kolla gärna om ni inte har någon liknande insamling i eran stad. :) Bra intitativ tycker jag! 
 
 

» Piratskattens hemlighet

Nu har jag gått upp två mornar, tänt ljus och ätit lussebullar och sett på julkalendern på tv. Jag älskar rutinen, det är så mysigt och jag skulle gärna göra det året om.
Däremot är jag inte jätteförtjust i kalendern i sig, den är väldigt somrig tycker jag och inger ännu ingen julkänsla.
Vad tycker ni än så länge? 



På Aftonbladet har dom skrivit om kalendern såhär:

Avsnittet av årets jul­kalender på SVT, ”Pirat­skattens hemlighet”, har precis tagit slut.

Eftertexterna rullar.

Från expertjuryns soffa hörs tre uppgivna suckar.

– Åh nej, inte redan! säger Inez Höglander, 9,

”Händer alltid något”

Nöjesbladet har tagit hjälp av Inez, hennes syster Doris, 8, och deras kompis Melvin Ekberg, 9, för att kunna avgöra om skattjakts­mysteriet är någonting att ha.

Och det är det, konstaterar en enig jury.

– Den är väldigt spännande. Det händer alltid något och man får hela tiden pusselbitar till mysteriet, säger Melvin Ekberg.

Får höra en legend

Kort sammanfattat handlar julkalendern om en mamma och hennes två barn som lämnar Sverige för att fira jul på släkthotellet på soliga Orkidékusten. Syskonen Sam (Buster Isitt) och Minna (Alexandra Breschi) och deras ­kusin Bianca (Lea Stojanov) får höra en legend om en piratskatt i en äventyrlig serie som pågår fram till julafton.

Och att hitta en piratskatt vore en välkommen julklapp. Ett företag planerar riva byggnaderna på Orkidékusten för att ge plats åt nya fabriker. Något som barnen självklart vill kunna förhindra.

”Behöver bli snällare”

Men för att lyckas behöver skattjägarna nog lära sig samarbeta, menar juryn.

– Bianca är så taskig mot de andra barnen. Hon behöver bli snällare, säger Doris Höglander.

Expertjuryn berömmer SVT för den spännande berättelsen.

– Men jag tror att den kan vara lite för komplicerad för de som är lite yngre. Det är nog inte jättelätt att hänga med i allt som händer, säger Inez Höglander.

Nöjesbladets experter kommer definitivt att följa resten av berättelsen.

– Den är annorlunda jämfört med tidigare år eftersom det är varmt och soligt. Men jag gillar att den är så spännande, säger Doris Höglander.




» Hälsa till någon med hjälp av aladdin asken

Såg häromdagen detta meddelande på facebook från Aladdinasken. Ett väldigt bra initiativ tycker jag! Jag vill gärna göra det :) 
 
"Hej allihopa! 

Julen är glädjens och gemenskapens högtid och i år kommer Aladdinasken med en personlig julhälsning! Du kan välja mellan att låta mig hälsa god jul eller spela in ett eget ”Aladdinogram” - en personlig hälsningsfilm till somkopplas till just din ask. Genom att göra det skänker Aladdin genom SOS Barnbyar en måltid till behövande barn och familjer någonstans i världen.

Såhär går det till:
• Titta på sidan av din nyinköpta Aladdinask, där finns en sex tecken lång kod.
• Gå in på www.aladdinasken.se och knappa in koden. 
• Spela in en personlig julhälsning med din smartphone, dator eller surfplatta. 
• Ge bort asken till någon du tycker om med en önskan om en riktigt god jul.
• Din vän går sedan in på www.aladdinasken.se och knappar in samma sex tecken långa kod. Nu går det att titta på din julhälsning!

Varmaste hälsningar från Ernst Kirchsteiger, ambassadör för SOS Barnbyar"
 
 
 
 


» Jonahs adventskalender lucka 1

Som jag skrivit om tidigare så fick Jonah en egen adventskalender av min bror och hand fru när vi kom hem från bb, och här är innehållet från lucka 1. :)