» Julkänslor i Juli...

För 6 år sedan en regning Juli dag satt jag på ett kontor i hamnen i  Öregrund och startade den här bloggen.
Jag kände då, precis som nu, att jag på något sätt fått nog av sommaren och nu bara längtade efter snön och de tända ljusen och all julmusik.
Förmodligen har det någontign att göra med att vädret där ute inte alls är somrigt, utan snarare kallt och blåsigt och regning och min sommarkänsla är helt lost. Jag har njutit av sommaren, badat och solat och gått i klänning på stranden, men nu verkar det inte komma någon mer sol och jag längtar faktiskt efter det som jag inte borde längta efter.
Julen.
Här sitter jag, lyssnar på julmusik och funderar på hur jag kan ändra bloggens utseende och vad jag ska skriva om denna säsong typ. Det är alldeles för tidigt, jag vet, men jag kan inte hjälpa det. 
 
Häromnatten drömde jag om julen, en hemsk dröm där inget var som det brukar och ingen skulle fira jul med oss utan vi blev lämnade helt ensamma i en jul utan snö och utan mat eller något. Det är ju min klassiska juldröm, så jag gissar att nu när känslorna börjat dyka upp, och drömmen är drömd, har jag ingen väg tillbaka. 
Snart lär jag väl skriva här varje dag igen :) 
 
 

» Namnsdagspresenter
För några dagar sedan hade jag namnsdag och min kära syster hade köpt två böcker till mig.
Gissa om jag blev glad!
Jag har inte hunnit läsa i dem än så en recension kommer senare. 
Citat i mannerströms bok tycker jag iallafall är helt underbart :) 

» Arildsdottir på Facebook

Missa inte att arildsdottir nu också finns på Facebook. :) sök bara på arildsdottir så ska du hitta sidan! Följ mig gärna där, ska försöka lägga upp ännu mer än jag alltid hinner göra här. :) 
» Boktips - Ellen och Olle sjunger

Hemma hos oss blir det mycket bokläsandet och sjungande just nu,då jag har en grabb på 8 månader som älskar när jag sjunger och läser med honom.
Därför gick vi till bibblan förra veckan och lånade hem ett gäng böcker, och jag måste bara tipsa om några riktigt fantastiska julböcker! 
Det finns en bokserie som heter : " Ellen och Olle sjunger ", och det är kända barnsånger med bilder till. 
Jag lånse hem "sockerbagaren" men det finns även "Tre pepparkaksgubbar" och "i ett hus.."

Jag tycker den här boken är fantastisk! Inte bara kan man sjunga tillsammans ur den, det är jättevacker bilder och även om det är mitt i sommaren infinner sig faktiskt en viss julkänsla..