» julswapp 2011

Förra året var första året som jag julbloggade, och det var också första året som jag var med i julswappen! det var verkligen hur mysigt som helst, och jag har väntat på att man skulle kunna börja anmäla sig igen. Vilket man kan NU! :D
All information står på http://www.julswappen.blogspot.com/ men jag kan dra lite nu iallafall, så ni vet vad det handlar om :)
Om man är med i julswappen ska man alltså köpa 24 stycken paket till ett värde av 440 kr sammanlagt. Man plockar sedan ihop detta till ett paket och får ett namn och adress av den ansvariga, som paketet ska till. Då kan man självklart kolla runt på personens blogg och försöka anpassa paketen efter den personen i den mån man kan och hinner.man får lämna en liten ledtråd, och i slutet av december ska man sedan gissa vem av alla som är med i julswappen som är just din hemliga tomte.  Jag hade helt fel förra året kan jag säga :P
men var med! det är hur kul som helst! jag tycker vi ska slå förra årets 35 deltagare :)

» rea på skapamer.se!

Jag vet att flera av er som läserm in blogg gillar att pyssla, så tänkte tipsa om att det just nu är upp till 40 procents rabatt på http://www.skapamer.se. Det kan alltid vara värt att iallafall kolla upp det, jag hittade en del fina saker att dekorera som jag blev sugen på att köpa :)
Papp Art Hänge 9,5 x 9,5 x 2 cm - Hjärta
Ask mini 10 x 3 cm - star
Servettring ø 5 x 3 cm - rund barock
Schablon DIN A 5 - bokstäver stora / 26 delar

» apotekarnas julmust

Fick precis det här meddelandet från apotekarnas julmust på facebook:
"Mustvänner! Imorgon torsdag 29 september kl 12:00 står en Carlsberg-lastbil parkerad utanför Stadshuset på Kungsholmen. Först till kvarn blir belönad med en back av årets första julmust från Apotekarnes. Skynda er dit!
PS, om du inte bor i Stockholm kommer Apotekarnes julmust snart till en butik nära dig"
Apotekarnes Julmust

» testbakar - pepparkaksmuffins med lingon och vit choklad

Jag gillar att testbakal ite såhär inför julen, och idag tänkte jag testa det här receptet :) Tryck på länken för att se klara instruktioner!
Julmuffins

Julmuffins

Se fler recept från Annze på kokaihop.se.

 


» barenaked ladies goes jul

Tänkte starta den här dagen med att dela med mig utav en av mina favoritlåtar, från ett av mina favoritband. Jag verkligen älskar hela deras julskiva, men den här låten är nog den som är bäst ändå, och visst inger den julkänslor! vi hörs senare, njut av den kommande julen så länge!

» Såg det här när jag var inne på leksaksaff...

img_6995 (MMS)

Såg det här när jag var inne på leksaksaffären nyss. Mina systerdöttrar föll för den direkt :)


» ljusstakar från designonline.se

Nu på hösten och vintern tycker jag att det är på sin rätta plats att köpa in eller plocka fram ljusstakarna och tända ljusen igen. Det finns få saker som jag tycker är så mysigt som ett rum med massa ljus och värme i sig. Jag var uppe och kollade på www.designonline.se och hittade några ljusstakar jag verkligen gillade, får se vad ni tycker :)

.Skultuna skyddsängel - liten - Skultuna

Den här skyddsängeln kostar 259 kr, men var ju sjukt vacker, och rätt julig tycker jag. :)

Metal Light ljuslykta - lila - Design by Susanne Schjerning

Gillade verkligen den här lyktan, även om det känns lite vårigt kanske. men med renarna så blir det lite julkänsla ändå :) 229 kr.

Häst ljusstake - svart - Bengt & Lotta

Den här var riktigt soft! Jag tänker mig att man kan ha den som adventsljusstake :) den var dock svindyr, så inget jag lär kunna köpa :P 1.295 kr! hade den bara varit billigare så...


» Jul i folkton 2011

Jag har ju i tidigare inlägg tipsat om musiken som " Jul i folkton" ger ut, och nu kan jag med riktig glädje i hjärtat få säga att jag i år ska åka och lyssna på dem! Om ni inte har hört dem innan kan ni lyssna på dem på spotify, eller gå in på deras hemsida http://www.julifolkton.se/ och surfa runt för er själva. Jag ser verkligen fram emot det, jag tror det kan bli en riktig upplevelse och det är nog verkligen julmusik i min smak :) Dem kommer också ha en gästartist med, och i år blir Tomas von Brömssen och det kan nog bli toppen :D


Bilden är lånad ifrån deras hemsida. :)


» Hörde på nyheterna att det skulle snöa i N...

Hörde på nyheterna att det skulle snöa i Norrland snart. Ja vad säger man?! :D


» vackra glöggmuggar

För att spinna vidare på gårdagens inlägg vill jag tipsa om dem här jättefina glöggmuggarna ifrån höganäs keramik, som för övrigt är ett märke jag tycker störtmycket om!
Nu dricker jag nästan alltid glögg ur större muggar eftersom det ändå går åt så fort för mig ( hehe ) men har man gäster vill man kanske ha traditionella små koppar. :)


Vad tycker ni? Hade jag råd skulle jag köpa dem, men lite smådyrt om man ska ha många känner jag. 229 kr för 4 st på  http://www.hoganaskeramik.se


» bok nr 2 - Jul på landet

Den andra boken som jag tänkte skriva och tipsa om, är också det en barnbok som heter " Jul på landet" och som jag har spanat på ända sedan förra året faktiskt, men av någon anledning inte köpte då.
Det är rätt så liten men urcharmig bok som behandlar hur man förr i tiden firade jul på landet, verkligen något för alla oss som är lite mer kära i den gammeldagsa stilen på julen. Det är barnen Betty och Bob som ska få åka till sina morföräldrar och fira jul på landet, och det är verkligen en sån där typisk sagojul det rör sig om.
Bilderna är helt förföriska, och jag skulle nog kunna sitta och titta i den där boken hela dagen om jag inte hade haft så mycket annat att göra :)


Boken är utgiven på Bonnier Carlsens bokförlag, och på deras hemsida står följande om förlaget: 

"Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De närmare 150 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning.

Förlaget fick sitt namn 1993 vid en sammanslagning av dåvarande Bonniers Juniorförlag och Carlsen if. Men Bonniers har gett ut böcker för barn och unga långt tidigare än så, redan i slutet av 1800-talet publicerades svenska originalbilderböcker.

Bonnier Carlsen ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor"

I mitt tycke är detta en bok som alla julälskare bör ha i sin samling, små som stora :D 10/10 i betyg, finns absolut inget fel med den här boken.


» glögg <3

Tänkte tillägna detta blogginlägg till glögg! denna underbara dryck! Jag vet att jag redan har och kommer ägna många fler inlägg till detta, men sitter just nu med en stor kopp glögg och känner att det faktiskt inte är mer än rätt att åter hylla den dryck som gör julen så julig!

Jag har många olika upplevelser av glögg, och tyvärr är kvällens inte en så bra upplevelse. Jag har det senaste veckorna druckit upp mina föräldrars sparade förråd av glögg från förra året, och den sista flaskan vi nu har kvar är blossas starkvinsglögg. jag gillar verkligen inte starkvinsglögg, men tänkte att om jag lät det koka lite längre kanske det inte skulle smaka så mycket alkohol.
Det gjorde det visst.

Jag har andra erfarenheter av glögg också, underbara minnen från smaker man aldrig glömmer! Som lingonglöggen jag köpte på marknaden förra året och sparade att öppna så länge jag bara kunde. En apelsinenglöggen! den är nog en av mina absoluta favoriter! eller den vita glöggen <3

för att inte tala om sommarglöggen jag drack i somras, någon slags påminnelse mitt i allt sol och bad om att julen ändå snart skulle komma.

Vad har ni för favoritsmak på glögg? :) och om ni fick skapa en själv, vilken smak skulle det vara? :)



» är ni pyssliga?

Om ni är det, eller känner någon som är det, tyker jag ni ska samla ihop ert bästa pysseltips inför julen 2011 och gå in på http://www.firajul.nu och dela me er utav det! Alla inlägg som sedan publiceras på hemsidan får en hemlig gåva av något slag, plus äran att få visa sitt julpyssel för hela det julfirande svenska folket :) Jag har planer på att göra det men vet inte vilket jag ska skicka in än isånnafall. Vad skulle ni vilja tipsa folket om för julpyssel? :)



bilden visar placeringskorten jag gjorde till förra årets julbord. temat vi hade då var lila och dem här passade rätt så bra in på det tyckte jag. :) I år har vi tema glas och då blir det betydligt svårar! hur gör man placeringskort på det?! funderade på något genomskinligt, det kanske räknas :P


» Vill bara påminna alla om att det faktiskt...

img_2659 (MMS)

Vill bara påminna alla om att det faktiskt bara är 95 dagar kvar till jul! Den här magneten har min vän fröken U uppe på sitt kylskåp året om och det påminner mig om att julen finns där året om. Så, tagga nu! 95 dagar kvar!


» pepparkaksformar!

Fick en förfrågan ifrån en vän om var man skulle få tag på snygga pepparkaksformar, och jag visste faktiskt inte riktigt på rak arm. efter lite sökande på nätet hittade jag däremot en hemsida som är helt fantastiskt, och vill man ha lite mer spännande pepparkaksformar för julbaket i år (eller vilket bak som helst egentligen) bör man kolla in http://formina.se/
En liten prinsessa kanske inte sitter helt fel?
Eller varför inte slå på stort med en...
noshörning?
ett smart set för pepparkakshuset :)
Ja, det finns verkligen massor med motiv! så kika in där och uppdetara er inför vintern 2011 :)
När brukar ni börja baka/äta pepparkakor, och viken form gillar ni bäst? Jag är stormförtjust i det smi hjärtanen, dem kan man äta hur många som helst av utan att någon märker något :P

» Flyt-julbord

Julmat, kan man få nog av det?! Det tycker iallafall inte jag, så därför har jag bokat in mig och min älskling på ännu ett julbord, den här gången i den centrala delan av gamla stan i Stockholm. Företaget som driver julborden hittar du på http://www.flyt.se och jag har faktiskt aldrig ätit där förrut,så det ska bli jättekul :) Det känns jättemysigt att äta på en båt, gjorde det nångång när jag var liten men det var bra längesedan nu :) den 3 december bär det av! längtar!
Bilden är lånad ifrån deras hemsida. :)

» Ber om ursäkt för att jag uppdaterat blogg...

img_2767 (MMS)

Ber om ursäkt för att jag uppdaterat bloggen så dåligt, men har som sagt legat i sängen och haft mördarmigrän det senaste dagarna, så att tänka på att sätta sig vid datorn har inte varit möjligt. Nu har det iallafall lättat och jag sitter på tåget påväg till min pojkvän i Eskilstuna för en trevlig helg tillsammans. :) på stationen i Uppsala, pressbyrån, hittade jag den här underbara tidningen, som rakt igenom handlar om julkort! Så fantastisk! Jag hade tyvärr inte möjlighet att köpa den nu,men den kostar 165 kr och jag tror faktiskt den är värd vartenda öre om ni får tag på den :)


» Söta prydnadsänglar

Tog en tur till konsum idag trots migränen, och hittade jättesöta prydnadsänglar som jag direkt tänkte hörde ihop med julen! Dem är värmeljushållare, och finns i flera olika storlekar. Jag tror dem skulle passa rätt så bra i min lägenhet, eftersom den är rätt ljus, så får nog köpa in några och ha i fönstret. Som sagt, konsum! 89 kr.


» julhandlen blir mobil

"Användarnas internetvanor blir allt mer mobila. Google gör prognosen att 44 procent av sökningarna efter sista minuten julklappar kommer att ske från mobilen"

Julhandeln blir mobil


» 100 dagar kvar !

Idag är det bara 100 dagar kvar till julafton! kan ni tänka er? snart har det gått ner på tvåsiffrigt och då blir det bara ännu mer tydligt att det snart är jul :D

Jag har nu med lite hjälp från er kommit fram till vad jag ska ha för tema på paketinslagningen. Det får bli stjärnor och glittrigt helt enkelt :) Det kan nog bra riktigt bra, och traditionellt på samma gång. Funderar på om jag ska försöka forma paket till stjärnor, eller bara nöja mig med papper med stjärnor på helt enket, men det får bli beroende på hur mycket tid jag har. jag brukar alltid vilja göra så mycket mer än jag hinner med :P Som någon vis människa sa, jag kan alltid spara dem andra ideerna till andra år trots allt.



Idag är jag sjuk, jag har egentligen praktik just nu men har en sån fruktansvärd migrän så jag får lov att stanna hemma. Ska försöka komma på alla knep jag kan för att få bort den innan morgondagen, wish me luck!

Kram / J

» Har ni börjat fundera på julklappar än?

 
Jag vet att det är en rätt så dum fråga eftersom jag både läst och hört att många av er reda köpt en del eller tillochmed alla era julklappar, men jag vill iallafall ge er ett julklappstips innan ni förhoppningsvis är helt klara med era inköp.
Ibland kan jag tycka det är svårt att hitta julklappar som inte bara hamnar som en i mängden, eller som folket man ska fira med redan har/vill ha. Jag är som välkänt även en stor beundrare av klappar som gör skillnad på något sätt, och det här, det gör skillnad.


http://elsasanglar.shop.textalk.se/ kan man köpa skyddsänglar till smycken, där 20 kr för varje ängel går till cancerfonden. Jag tycker det är ett riktigt fint initiativ, och på samma gång är dem riktigt vackra! klicka er in och titta vettja :)


Kram / J
 

» Så! Nu har jag fått tillfället att titta b...

img_2033 (MMS)

Så! Nu har jag fått tillfället att titta bland dessa föremål också, och det handlades en del faktiskt. Kan tyvärr inte säga vad eftersom en del som läser den här bloggen råkar vara dem som ska få det ^^ men, mysigt var! Och julkänslorna bara störtade över mig när jag såg Mors julbrev, det är verkligen jul för mig. Är det något ni brukar fixa?


» det bästa julköpt in history

Tänkte bara tipsa om ett av mina absoluta favoritinköp! Den här zinkljusstaken köpte jag för 2 år sen, och den står framme hela tiden under höst/jul hos mig. Jag älskar julkänslan den inger och den är inte särskilt dyr heller :) 89 kr på http://www.systerlycklig.se och då har du en ljusstake för alla mysiga jultillfällen. Jag gillar att det känns lite gammeldags med den, för mig ska julen vara just gammeldags och traditionell.

Kram/ J


» Tema för paketinslagning!

Okej, jag har klurat jättelänge, men har inte lyckats komma på vad jag ska ha för tema på mina paket i år än så länge. förra året hade jag prickigt, och det var hur snyggt som helst! ett år har jag haft tidningspapper,och ett år har jag bara återvunnit gamla paketpapper som jag själv fått och sparat. det blev också rätt coolt :) ( och både miljömedvetet och ekonomiskt)

I år kan jag däremot inte välja! Så, jag tänka be er om hjälp. Jag har tre förslag, och nu litar jag på att ni säger vad ni tycker. Jag vill gärna ha det här bestämt så fort som möjligt, så jag kan börja köpa in och planera inslagningen. Det är faktiskt bland det roligaste för min del när det kommer till paketen :)

Okej, här är det tre förslagen:

1. Adventskalendrar genom tiderna. Detta skulle kräva att jag skapade mitt eget papper, skrev ut bilder mm, men det kunde bli riktigt snyggt.

2. stjärnor & glitter.

3. Olika nyanser av silver&vitt.

Nu vill jag veta vad ni tror mest på :)


» Bok nr. 1 - Mette klär julgranen



Jag tycker om att läsa böcker, och nu i jul har jag fått förmånen att ta del utav en hel del böcker att recensera och visa för er som läser min blogg. Det är en salig blandning av kokböcker till barnböcker, och den första boken är just en barnbok som heter Mette klär julgranen, och som är utgiven på Opals förlag. Opal är ett litet förlag som ändå lyckas ge ut böcker i hela landet, och det är halva charmen med boken för mig. Det är kul att stötta förlag som inte är så jätte kända :)

Själva handlingen är väldigt enkel, den handlar om lilla Metta som ska klä granen tillsammans med sin mamma. Det går inte så bra, och ängeln som Mette älskar mest går sönder och får inte längre hänga i granen - och Mette får inte hjälpa till mer heller.
jag tycker boken var charmig, rätt så kort men absolut värd som present till barnen eller syskonbarnen, vännen eller vem du nu kan vara. :)
Jag tycker alltid det är kul att hitta nya julböcker, och speciellt böcker som inte handlar om samma saker som alla andra. Den här var lite unik och det ger den ett plus :)

för mig får den 7 av 10 poäng. Den var lite kort, och sen tyckte jag mamman var hemskt elak som inte lät Mette vara med bara för att hon haft sönder en sak!

Kram/J


» Tänkte nu redovisa för lite av dagens julä...

img_1026 (MMS)

Tänkte nu redovisa för lite av dagens juläventyr! Mina tre syskonbarn kom hit och vi skulle pyssla. Det blev en kalender som dem designade, och som dom också ska ha i sitt kök. Jag hann inte göra någon till mig, men ska göra det under kvällen eller morgondagen. Vi hade en julskiva på och det kändes verkligen att det bara var 105 dagar kvar till julafton nu :) det här är något jag gör varje jul, har någon av Er samma upplevelse?


» godmorgon!

De är grått och trist ute, men jag har tänt ljus och satt på julmusiken och måste säga att jag faktiskt njuter lite. Det är söndag och som vanligt är det städning som står på schemat, både tråkigt och skönt om du frågar mig. Ibland behöver man lite tid där man bara kan gå runt och damma lite och tänka på allt möjligt, strukturera upp saker i huvudet eller fundera ut vilket tema man ska ha på julklappsinslagningen i år. ( det har jag faktiskt inte kommit på än..någon som har något förslag? )
Idag hoppas jag på mycket julförberedelser! Mina syskonbarn kommer hit, och vi ska tillsammans göra en "kryssa ner dagarna till jul" kalender som vi gör varje år. Någon hade också haft snällheten att lämna en hel påse äpplen på mina föräldrar trappa ( så är det att bo på landet! ) så jag funderar på om det inte är dags att göra lite äppelmos och frysa ner också...:)

Vi hörs lite senare! jag har en underbar julbok att recensera, så missa inte det!
Kram J.


» Här kommer årets första pandaköp för min d...

img_7660 (MMS)

Här kommer årets första pandaköp för min del! Åh vad jag älskar att handla julsaker av alla glada och förväntansfulla barn (jag råkar känna en hel del sånna) som kommer med sina jultidningar till mig. Det här är min systerdotter Cornelia som sålde för WWF, och det är faktiskt min favorit! Beställde bland annat årets jultomte,några doftljus, och några julklappar.....har ni köpt något från jultidningarna än?


» Snacka om att det här gav mig julkänslor! ...

img_2319 (MMS)

Snacka om att det här gav mig julkänslor! Renar är ju bara fruktansvärt söta, och varför inte vara med och tävla om man vill? Gå in på guldfynds Facebook sida om ni vill.


» En lite rolig app om man gillar att mysa f...

img_0491 (MMS)

En lite rolig app om man gillar att mysa framför brasan men inte har någon egen! Kommer ni ihåg sånna där dvder man kan köpa med inspelade brasljud och bilder? Minns att vi köpte en förra året och den användes faktiskt en del. Nu finns det en sån app till telefonen också, som heter eternal fire. Jag kan lite nördigt säga att jag somnade till det här ljudet för nån natt sen :) hehe.


» glögg 2011

Äntligen! Som jag tidigare sagt så är glögg en av mina passionern är det kommer till julen, jag tycker helt enkelt inte att julen skulle vara sig lik utan glögg. och NU, igår, kom blossa ut med deras årsmak för 2011.
Från hemsidan:
13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg
Vad tycker ni? jag är lite fundersam. kanske kan vara gott! Men är det juligt?

» marknaden!

ursäkta att det tog lite tid, men nu är det alltså äntligen dags!
Det här är bilderna ifrån vad jag köpte på marknaden. Blev riktigt nöjd faktikst :) mest nöjd är jag nog med glöggmuggarna och glöggskålen jag köpte, 12 muggar i samma serie! bra för mig som tänkte ha en glöggfest hemma i lägenheten för familjen :) Köpte även en handduk med julmotiv, en mugg med en söt tomte på, en underbar bok om julen med recept och sånger i ( för 10 kr! ) samt en tomte och en guldig snögubbe som ska stå i mitt kök är det tänkt. :) det dyraste var glöggskålen för 40 kr. kan inte liksom klaga då tycker jag :)

» Är just nu på marknad och kan bara säga oj...

Är just nu på marknad och kan bara säga oj! Vad med julsaker! Självklart vill alla bli av med sina gamla julgrejjer, men jag tänker helt tvärtom. Tur att dem vill bli av med dem för jag vill ja dem :) har köpt en hel del, men får visa så fort jag kommer hem. Kan iaf säga att marknader är ett hett tips för julen 2011 :)


» Mumin julmugg 2011

Min sisterchick Mathilda har introducerat mig för fenomenat att samla på muminmuggar, och även om min samling inte på långa vägar är lika stor som hennes, så tycker jag dem är fruktansvärt charmiga! Varje år lanserar dem en julmugg, och det här är årets variant :)


Dem kostar 179 kr, och finns från vcka 40 på http://designonline.se


» årets första julbord

Jag älskar att bli bortbjuden, att gå på kalas, att äta mat, att klä sig fint och att känna att man har en kväll bara för att njuta på. Julbord är något som pasar perfekt i den kategorin för mig! Jag kollade runt lite på nätet efter trevliga julbord i min närhet, och den 26 November kl 19:00 ska nu jag och Erik gå på kaknästornets julbord i Stockholm. Jag har faktiskt aldrig varit i kaknästornet, så att få sitt första besök där med massa julstämning känns toppen! Längtar verkligen dit :)

Ska ni gå på något julbord? och vad är bäst, traditionellt julbord eller mer experimenterande?

(och ja, den eviga frågan...vad har hänt med min bloggdesign? ska kolla upp det under dagen)


» Dagens fynd! Köpte den här på myrornas i U...

img_2967 (MMS)

Dagens fynd! Köpte den här på myrornas i Uppsala eftersom jag kände för att ta en sväng på stan innan skolan började, och när jag såg den här tänkte jag direkt på mitt kök i jul. Den kommer passa perfekt på bordet med nygräddade pepparkakor i :) 25 kr, helt okej tycker jag!