» Herrljunga!

Precis fått en leverans från herrljunga med glögg och pepparkakor, superkul! Nu ska vi bara testa och njuta :)
Tyvärr hade en del flaskor gått sönder i posten så jag missade nog deras julmust som jag längtat efter så :( men får väl kontakta dom och se om dom kan skicka en ny.


» Saffransscones

Imorrse firade vi andra advent genom att äta supergoda saffransscones.
Förrutom att man ska ha saffran hemma vilket ibland kan vara lite dyrt så är det ju precis lika enkelt som vanliga scones vilket är perfekt. Då kan man enkelt göra degen kvällen innan eller på morgonen även fast man har småbarn i huset.
Dessutom passar det perfekt till Advent då jag tycker man ska äta lite extra juligt :)
 
Här kommer receptet:
 

Ingredienser

16 bitar
  • 100 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk flytande honung eller strösocker
  • 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Smält smöret. Stöt saffranet utanpå påsen med en mortelstöt. Blanda ner det och honungen eller sockret i matfettet och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen.
  4. Klicka ut degen i 4 högar (för 16 st) på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv.
  5. Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter. Låt svalna på galler.
Supergoda om du frågar mig :)

» Juliga födelsedagspresenter

Min man fyllde år nu den 1 december och jag kunde ju inte låta bli att köpa lite saker med rätt säsongstema. Det gäller ju att vara försiktig för man vill inte förstöra någons födelsedag genom att jula sönder den, men det här var helt okej tror jag :)
Strumporna är från hm och kostar typ bara 29 kr styck, och adventskalender köpte Jag från en hemsida som hette eleven.
Det är 24 stycken olika skäggoljor, en för varje dag i december. Jag har aldrig sett en sån förut, men det var en riktig hit :)


» Lite från London på fönstret...

Vi var ju i London i 3 dagar, och snacka om mycket intryck vi fick.
Vi hade valt att inte lägga så mycket pengar på just saker att köpa, utan mest på upplevelser, god mat och minnen på det sättet. Det är verkligen inget jag ångrar idag när jag tänker tillbaka på allt vi kunde göra.
MEN, såklart handlade vi litegrann och en såndär liten billig sak vi köpte var dekorationer att ha på fönstret för 1 pund.
Dom går att tvätta av och flytta på och jag tycker faktiskt som är barnsligt söta.

Vi köpte också en adventskalender med supergod choklad! Jag har aldrig sett Den i Sverige så jag kunde inte låta bli den. Ännu bättre var att det visade sig vara ett roligt julskämt bakom varje lucka också, och det hade jag ingen aning om. Men det gjorde ju det hela mycket bättre iallafall :)