» 4:e advent

Idag är det dags att tänds fjärde ljuset! Tiden går så fort och snart är det redan julafton - imorgon!
Jag har medvetet valt att inte blogga så mycket de senaste dagarna eftersom jag också vill få julmysa med familjen. Jag ska försöka skicka upp lite kort och liknande, men vill också hänvisa er till att njuta av tiden runt jul med er familj :)
Vill ni följa mig mer under julhelgen finns jag på instagram under namnet ictys_91

Kram!


» Paketinslagning

Nu är jag lite sen, jag vet, men äntligen startar jag med min paketinslagning. Har ni något tema på era julklappsinslagningar eller hur kör ni? :)


» julbord - tips?

Måste först be så hemskt mycket om ursäkt för mitt dåliga bloggande. Det beror helt enkelt på att det finns så mycket att göra! Jag fattar inte, och varje december är det likadant. jaja, det är bara att försöka hitta tid där man kan :)
 
Idag håller jag iallafall för fullt på att i hjärnan förbereda ett julbord vi ska ha i kyrkan för kyrkans ungdomar. Det kommer komma runt 30-40 personer och jag är ansvarig för maten, med en viss budget såklart. Det är svårt att veta vad man ska prioritera tycker jag, och tänkte därför be er om lite hjälp. 
 
Om du skulle göra ett sånt julbord, vad skulle DU prioritera att ha med? Och har ni några tips på hur man gör julmat billigare/enklare att laga? :)

» Dekorerat trappan

Det här är en jättedålig bild, men den visar iallafall starten på hur jultrappan hemma hos mina föräldrar kommer se ut. Det är där vi kommer fira jul, och vi har alltid sett till att stora trappan ut är fint dekorerad.
Det började när jag såg i någon inredningstidning för något år sedan hur dem lagt ut trasmattor på trappan. Vi kör med vaxduk och något tunt tyg över, men det har hållt i 3 år nu så :)


» Julbord på gimo herrgård

I helgen fick jag och min fästman förmånen att gå på julbord och även få sova över på gimo herrgård, i Uppland. Det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga!

Bemötandet på herrgården var toppen. Alla var jättesnälla och rummet var hur vackert som helst - högt i tak och jättefin utsikt.

Maten var traditionell, vilket är perfekt för mig som är en traditionell julmänniska. Det fanns skinka, lax, kött av massa slag, ägg, sill och massor av röror. Mm vad gott!
Efterättsbordet var hur stort som helst! Det fanns massor med choklad, och chokladmoussen dem gjorde var fantastiskt god. Och man får inte glömma deras saffrans kola :)

Att få sova över och njuta av en vistelse i sådan fin julmiljö är oslagbart och något jag varmt rekommenderar. Har ni inte varit på något julbord än, eller vill ni gå på något annat, så åk till gimo herrgård och ät av deras fantastisk julbord. Det är så fantastiska miljöer runt om herrgården också så man kan verkligen njuta av allting :) en helt fantastisk sak var deras pepparkakshus av själva gimo herrgård, galet snyggt! Ni kan se själva :)

Det var svårt att få en bra bild av efterrätten på grund av ljuset men hoppas ni kan se ändå :)


» Dagens julbild

Julen 2012- en fröjd för ögat :)


» snöskulpturer

hittade den här bilden alldeles nyss. är den inte helt underbar? Tänk om man kunde göra sånna! :) 

» Kul och enkelt julpyssel

Det här pysslet har vi gjort på förskolan där jag arbetar. Kan ni se vad det är gjort utav? Väldigt enkelt och effektivt tycker jag :) och kul att göra med barn!


» Insnöad!

Nu blir vi insnöade! All busstrafik är inställd och typ tågen med :)


» Dec. 05, 2012


» Snöstorm

Idag är det riktig snöstorm ute hos mig i eskilstuna, och då pratar jag riktigt snöstorm.
Självklart är jag van vid värre, jag är ju uppvuxen på landet där det ser ut såhär varje dag på vintern,men det är helt klart det mesta snövädret i eskilstuna i år idag iallafall :) 
Jag kan inte kolla ut genom fönstret, det är helt vitt kan jag lova. inte jättetaggande att gå ut och jobba idag, man vill mest ligga hemma och kolla på julfilmer och äta pepparkakor. men men :)
 
hur ser er dag ut idag? :) 

» Vit ischoklad med saffran

Ännu en variant av vit ishocklad, är att blanda in saffran i det hela. Det är ett jätteenkelt sätt att få in lite variation på godisbordet samtidigt som det är en höjdare för dem som gillar saffran. 
 
Gör så här:
 
Smält 200 g vit choklad med 100 g kokosfett antingen över vattenbad eller i micron
Blanda 0,5 g saffran med 1 msk socker (stöt saffranet innan) och när chokladen blivit lite kall blandar du ihop allting. Häll sedan upp i formar och låt stelna som vanligt :) 
 
Inte så svårt, eller hur :) 

» Vinn Peter Jöbacks julbok

Var med och tävla du också! det är http://svenskjul.blogspot.se och http://www.bonnierfakta.se/ som gör den häer tävlingen möjlig, så stort tack till er! :) Gå bara in på Svensk juls blogg och följ instruktionerna :) 

» Luciafirande

Här på dagis där jag jobbar planerar vi för fullt för barnens luciafirande. Vi bakar luccebullar tills föräldrarna ska komma och övar på sångerna om och om igen.
Jag har alltid gillat lucia. Att gå upp tidigt på morgonen och se lucia på tv är en tradition jag haft länge. Jag älskade att vara med i lucia i skolan, och jag önskar att det fortfarande fanns en chans att vara med på något sätt :)
Hur firar ni lucia?


» pepparkakshuset klart :)

Photo: Årets #pepparkakshus av @jennylinfberg @erikgitarristen mig och @willebooiiee 󾔓󾔒󾔐
 
Jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag hade haft fullt upp i helgen, och det hade jag verkligen. Igår bestod det förrutom att vara i kyrkan av att baka pepparkakshus med min fästman, hans syster och hennes pojkvän. Det blev verkligen en såndär julig stund av massa skratt och julmusik och julmust, och jag blev sådär äxtra julig och exalterad som jag bara blir vid sånna här tillfällen. Vi hade först tänkt göra en helt egen design men hann faktiskt inte, och jag kände att det var lite overkill, så istället köpte vi en färdig sats på hemköp som vi sedan pimpade upp :)
kommer ni ha något pepparkakshus i år? och äter ni upp era? :)
 
Photo: Årets #pepparkakshus 󾔓󾔒󾔐
 
Photo: Årets #pepparkakshus 󾔓󾔒󾔐

» Dag 1-3 body shop

Jag har haft fullt upp hela helgen, dels med att min fästman fyllt 22 , jag hade en stor ungdomssatsning i kyrkan och igår hade jag söndagsskolan i kyrkan och bakade pepparkakshus med min fästmans syster och hennes pojkvän. Så jag har inte hunnit blogga nånting :) jag tänkte iallafall visa vad jag fått hittills i min kalender från body shop!
Först var det en handtvätt med doft av citron, sen en lip butter med smak Av choklad och idag en mascara :)


» Tävling

Jag är med i en utlottning på Elins jul, http://elinsjul.blogg.se , där man kan få den här underbara boken från glimra förlag! Gå in på hennes blogg för att se hur du ska göra för att vara med :) 

» Julmarknad!

Japp, nu är det dags. Julmarknad i Eskilstuna. :)
Jag har aldrig varit på den förr men jag tror att det kommer bli riktigt mysigt :)


» Julkalender!

Nu är Det dags! Årets första avsnitt av julkalendern och lite tomteskum på det :)