» Julen kommer närmare och närmare...

För mig är det just nu många saker som tillsammans gör att min julkänsla liksom bara ökar och ökar.
Dels så är det vädret, är det bara jag eller har ni också fått lite mer höstigt väder hos er? Ena sekunden regnar det och sen skiner solen igen, men ändå med den där undertonen av kyla som gör att man mest vill dra på sig en varm tröja och dricka något varmt.
För det andra så har mandarinera, eller clementinerna eller vad det nu än heter som är som små apelsiner men ännu godare, börjat komma och speciellt på jobbet. Dom serveras helat iden nu, och jag bara äter och äter på mina raster, och börjar längta efter julen. Det är något i doften av dom som gör att jag blir helt galen, och massa minnen bubblar upp på insidan av mig.
Och för det tredje har min längtan efter att tända ljus blivit mer galen än förr. Det känns som att alla sympton på Johannas vintersjuka har komit nu. Jag har ju redan druckit upp min sprade flaska glögg så...
 

» julmarknad i Tyskland?

Nu när jag gifte mig för någon vecka sedan, fick jag i present av min tärna som kommer ifrån och bor i Tyskland att få komma dit en helg och så betalar dom hela mitt och Eriks boende åt oss.
Vilken grejj!
Självklart tänkte jag att det vore roligt att passa på och se till att man åkte någon gång nu innan jul så man hann se Tyskland juldekorerat, och kanske till och med klämma in någon marknad? Det sägs ju att deras julmarknader är legendariska.
Frågan är bara nr dom är nu. men det får jag ta reda på :)
 
 

» såhär väljer jag

Såg den här på http://mittvinterland.blo.gg/ och tänkte skicka den vidare till er :)
 
Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad
 - Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill 
Revbenspjäll – Janssons frestelse
Paradis - 
Aladdin 
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad - Dopp i grytan (inget av det)
Ris a la malta -
Risgrynsgröt
Äpplemos - Senap 
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige 
Ge - Få
Mysteriet På Greveholm - Dieselråttor & Sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender (Jag vill ha allt!)
Plastgran - Äkta 
Arne Weise - Ernst
 
Hur väljer du?

» Pärlpyssel

Eftersom jag just nu är hemma från jobbet på grund av magen, så passar jag på att göra sådant där jag slipper röra mig så mycket. Tillexempel pyssla, det är en bra aktivitet.
Den här gjorde jag igår, den är inte så avancerad som man ser men jag tycker inte julen ska vara det. Det ska vara skratt och närhet och lek, och det gör inget att det syns att saker är gjorda hemma. Jag tänkte nog sätta ett snöre i den där och hänga i granen men man kan ju säkert hitta på något annat också :)


» rea på ginza

Jag vet inte hur jag egenltigen hamnade på ginza.se men det gjorde jag iallafall, jag skyller det på att jag är sjuk idag och måste få unna mig lite presenter :) Hursomhelst så har dom rea med filmer för enbart 10 kr styck,och där fanns den här filmen: A very cool christmas. 
 
A very cool Christmas
Jag tror inte filmen är superbra, men för 10 kronor kan det vara lite kul att få lite julstämning iallafall. på ginzas hemsida beskriver dom den såhär:
"Dagen innan julafton är 16-åriga Lindsay alldeles för cool för att fira tycker hon. Men när hon är ute för att shoppa så stöter hon ihop med Tomten som har fått problem. Även om hon tycker att Tomten är en tönt så tar hon honom under sina vingar för att hjälpa honom med kärlekslivet... Men detta får naturligtvis konsekvenser..."
 
Är det någon som har sett den? :) 

» boktips :)

Var inne på http://victoriajul.blogg.se och såg att hon hade skrivit om den här boken ovanför, och jag kune inte låta bli att göra detsamma. ser den inte helt underbar ut? Jag vet inte men jag har vissa personer som jag känner verkligen kan skapa stämning, och moberg tycker jag är en sån person. Om han gör en bok om julen så är den alldeles säkert väldigt väl fylld med olika juliga tips eller fakta. det är min tanke och dröm iallafall :) 
Den kommer ut i slutet av oktober, så det är väl bara att vänta då....

» Raggsockor och höst

Alla har vi nog våra egna kännetecken för när hösten kommer, men för mig kom den förra veckan som ett slag i magen typ, helt utan förvarning alls. Regn, regn, regn och regn och jag fryser på jobbet. Och framför allt,jag har köpt årets första par raggsockor...


» Lite second hand fynd :)

Idag var jag, Erik och hans mamma med sambo ute och kollade runt lite i olika affärer, och självklart hittade vi mest saker på second hand butiken :)
Bland annat den här tidningen,som faktiskt verkar ha en hel del roliga tips på julsaker att skapa. Jag är ju inte så duktig på just att sy eller så, men man kan ju alltid försöka igen :)

Kram / Johanna


» Första julklappen köpt och jullängtan

Jag har ju lovat min fästman att inte fokusera så mycket på julen eftersom vi gifter oss nu på lördag och det liksom ska stå mer i fokus, men nu börjar jag verkligen längta efter julen jag också, speciellt när jag ser massa andra julbloggare skriva där ute :)
Jagvar ute på stan igår och köpte faktiskt min allra första julklapp för i år, en liten sak som låg i en rea korg på 10 kr. Sånna paket tycker jag känns bäst :) Det svåraste är dock att inte lägga bort det någonstans så man glömmer det, hehe :)
 
Hoppas alla har det bra där ute. Nu kan jag nog inte hålla mig från att julblogga mer :)
 
KRAM / Johanna