» Te-testning!

Titta vad som nyss damp ner i brevlådan! Gissa om det kommer bli te-tesning här på bloggen framöver :D 




» All I Want For Christmas

Idag har det varit en lugn dag med inte så många måsten på agendan, så passade på att se ännu en av mina missade julfilmer under tiden som jag städade lite i vardagsrummet. 
Idag blev det filmen "All I want for christmas" som fick rulla. 
 
Jag är lite blandad till den filmen, men det beror nog på att jag hade för höga förhoppningar om den innan. För mig ska julfilmer liksom andas jul rakt igenom. Det tyckte jag inte riktigt att den här filmen gjorde, här var det liksom jul runt om i filmer under delar av filmen, men det var inte så att man blev uppslukad av deras julade. 
Iallafall inte jag. 
Den var helt okej iallafall tycker jag, men jag tror inte jag kommer se om den inom en snar framtid. 
 
 
"Anxious to help his struggling, widowed mom SARA, 10 year old JESSIE enters a national video contest. But Jessie's winning entry, "All I Want for Christmas is a Husband for my Mom," has unforeseen consequences as Sara is vaulted into the national spotlight and dazzled into accepting a proposal from a wealthy man she may not love."
 

» Tomteluva till bebis

Spenderade dagen på en stor loppis för barnartiklar idag, och hittade den här godingen som fick följa med hem. 
Det är ju självklart att även lilla bebisen ska få vara julig när det väl är dags! 




» Julpynt - prydnader till granen att göra själv

För ett litet tag sen fick jag hem den här bioken i brevlådan men jag har helt enkelt inte haft tid att skriva något om den än. Tänkte det var dags att ändra på det idag :) 


Det är en bok som heter "julpynt - prydnader till granen att göra själv" och är ny för i år.
Den handlar helt enkelt om både klassiska och nya pyssel som gör din gran lite finare. 
Jag gillar sånt här, för jag gillar känslan av hemmagjorda pyssel, och dessutom är det oerhört roligt att sitta och pyssla ihop det! 

Min favorit i boken var dessa pepparkaksfönster. Det är ju egentligen rätt så enkelt och man kunde nog kommit på det själv, men jag hade aldrig tänkt på det faktiskt. Får bli något att göra i år! 


Jag tycker boken är både inspirerande och bra. Det är enkla instruktioner och faktiskt en hel del bra pysseltips. Kanske är den lite liten, men man kan ju inte få allt. :) 


Måste dela med mig av ännu ett pysseltips. Tyckte dom här girlangerna var jättefina! 

» Julmust på Hemköp

Idag när jag och Erik skulle köpa lite fredagsmys på Hemköp uttryckte jag min enorma längtan efter julmust.
Mest bara för att säga det, för att självklart finns det ingen julmust att köpa än.
Precis när jag sagt det pekade Erik leende mot dessa.
Tack Gud, en gravid kvinna fick det bästa fredagsfikat hon ville ha ikväll!




» Nyheter från Dufvenkrooks

Det känns som att de flesta företag börjar lansera sina julnyheter nu, och igår var det Dufvenkrooks tur att avslöja deras  glöggnyheter för i år. 
 
 
Dels så blir det en starkvinsglögg med smak av Mint och Choklad. Jag gillar inte mint, men är säker på att det är gott för er alla som gör det :) Det kommer också en lättvinsglögg med smak utav Fikon och Portvin. 
Jag är tyvärr inte superförtjust i det heller, men hoppas ni andra kan tycka om det :) 
 
 
Men den störta nyheten tycker jag är att dom i år även kommer släppa pepparkakor och julmust. Det gjorde mig verkligen spänd! Jag kommer smaka, kommer ni? :) 

» Härliga Jul

Det släpps ju många jultidningar såhär runt jul och mina favoriter är bakmagasinen. 
Jag älskar att baka vid jul, och det kan alltid finnas något nytt recept man missat eller inte hunnit testa än.
 
Ica Kuriren brukar ge ut ett julnummer varje år, men i år har dom gjort det till två nummer! Det första kommer ut den 27 oktober och det andra den 14 November, men de sista numret kommer ha temat pyssel. 
 
 
Man kan förbeställa dom hem i brevlådan för 99 kr här: http://harligajul.prenservice.se/KodLandning/Index/?Internetkod=69-6910600

» 3 månader kvar till julafton och julshow på schemat!

Idag är det exakt 3 månader kvar till julaftons morgon, och det passade perfekt till min mysmorgon här hemma. 
Tända ljus, te, satsumas och pepparkakor skapade den perfekta stämningen :)
Jag kan nog inte säga det nog, jag är så glad att hösten äntligen kommit och att man kan njuta av sånt här! 
 
Igår bestämdes det för övrigt att jag och min man ska gå på Julgalan 2014. 
Jag har inte varit på någon julkonsert på hur länge som helst, så det känns faktiskt lite pirrigt. 
Det enda vi inte har bestämt är vilken dag, det står mellan den 12:e eller den 13:e December. De är lite olika artister, så det är frågan vilka man vill se. 
 
Den 12:e är det: 
 
Danny Saucedo – Erik Segerstedt – Linda Bengtzing – E-Type – Mattias Andreasson – Helena Paparizou – Alcazar
 
Den 13:e är det:
 
Ace Wilder – Magnus Uggla – Lasse Berghagen – Lena Philipsson – Ebbot – Miriam Bryant – Timbuktu – Petra Marklund – Bo Kaspers Orkester – Alvaro Estrella
 
Vad skulle ni välja? :)
 
 

» Lite bilder från Ikea

Såg att Ikea kommit ut med pressmaterial från sin jul som dom ska lansera och det är ju alltid spännande att se vad affärerna har kommit på för ideer till varje år! 
 
Det känns lite som, om jag ska observera affärerenas pressmaterial i helhet från iår, att det nu är inne med en väldigt vit och stilren jul. Det ska kännas som vinter, mer än jul kanske. Man vill ha in känslan av snö, sol och frost ungefär. Jag tycker det är vackert, absolut, men som ni vet gillar jag det mer traditionellt röda och lite galna mer. Men vissa saker från Ikea kommer jag nog också falla dit för, det var väldigt fint. Mycket kan man också göra själv, tänker jag. Figurerna dom säljer till granen kan man tillexempel relativt enkelt göra liknanade av utav sockermassa. Det ger inspiration, helt klart :) 
Från oktober kommer man kunna se detta på varuhusen. 
 
 

» apotekarnes julmust 2014

Såg nyss ett inlägg från Apoterkanes Julmust på facebook som jag känner att jag måste få dela med er. 
 
Såhär skrev dom:
 
"Åh, nu närmar det sig. Mustverkstaden går på högvarv. 
Första veckan i oktober kommer Årsmusten ut i butikerna, med en ny och hemlig smak. Vilken smak tror du att det blir?"
 
 


» Höststorm och snö

Sitter vaken mycket tidigare än jag är van vid och kan inte somna om.
Alltså, jag brukar inte vara en sån sjusovare, men sedan jag blev gravid och sjukskriven har ju rutinerna ändrats lite. 
Det är ändå rätt mysigt, det har stormat hos oss hela natten och man har kunnat ligga vaken och höra regnet falla utanför. Nu blåser det vilt och ser verkligen sådär höstruggigt ute så att man bara vill tända massa ljus och mysa ner sig hela dagen. Det faktum att jag inatt drömde om att jag gick på julmarknad gorde ju inte den längtan mindre.
Jag har surftat runt på olika bloggar och sett att även den första snön har fallit, och det bara gör det hela mycket mysigare. 
Visserligen kom snön så långt bort som i kiruna, men det är känslan av att den har kommit som gör det hela mer verkligt.  Om det är något jag hoppas med den här julen så är det att snön kommer tidigare än förra året! 
 
Till min förvåning hittade jag även dessa i butiken redan igår. Jag hade läst någonstans att dom skulle släppas i oktober, men på mitt Ica kan man köpa dom nu. Så det gjorde jag, två påsar, och nu gäller det att inte äta upp alla på en gång. Helt klart det bästa julgodiset man kan köpa :)
 
 

» Fazer winter edition

Igår hittade jag äntligen den nya fazer winter edition i butik, och jag var bara tvungen att köpa den och se om den smakade något jul.
Förväntningarna var faktiskt på topp men jag blev rätt så besviken.
Det är en jättegod choklad som jag gärna äter mer av, men den smakade ungefär som vilken annan crisp choklad som helst. Det skulle vara smak av äpple i men det kände man bara svagt svagt. 
Jag kommer nog tyvärr inte köpa den igen, men jag kommer glatt äta upp det jag har kvar. :) 




» Arthur Christmas

Så fortsätter jakten på julfilmer jag missat, och det känns som att ju mer jag letar ju fler filmer dyker upp som jag ALDRIG hört talas om. Även "nya" filmer, som man borde hört något om. 
Men det måste jag väl säga är ett väldigt roligt problem :)
 
Igår kväll såg vi på en film som heter "Arthur Christmas", eller på svenska "Arthur och julklappsruschen". 
Den är bara från 2011 så därför är jag förvånad själv över att jag missat den. 
 
 
 
"Hur kan jultomten dela ut två miljarder julklappar över hela världen på en enda natt? Med hjälp av en armé med en miljon nissar, ett enormt rymdskepp som dras av tusentals renar och ett enormt, högteknologiskt kontrollcenter under isen på Nordpolen! Så hur kan denna fantastiska organisation nu ha MISSAT ETT BARN?! Ett enda barn i hela världen har missats och när hon vaknar kommer hon inte att kunna finna den julklapp som är hennes, och då kommer hon tro att hon är den enda i hela världen som tomten inte bryr sig om. Julens magi kommer då att försvinna! Men tomtens yngste son Arthur tänker se till att det inte sker. Så tillsammans med sin pensionerade farfar Gammeltomten, den upproriska unga paketinslagningsnissen Bryony Shelfley, en gammal avbeställd släde och några odresserade renar ger sig Arthur ut på det galna uppdraget att dela ut den sista julklappen innan gryningen! "
 
 
 
Jag tyckte det var en väldigt charmig film, och jag älskade Arthur! Jag tror alla vi julbloggare kan känna igen oss i honom. :) Har någon av er sett den filmen? Om inte, så tycker jag ni ska göra det :)

» Dumle gingerbread

När Dumle gingerbread kom ut blev jag totalkär i dom. 
Och som ni alla vet, försvann dom sen. Och jag har letat och letat och letat efter dom varje gång jag ser dumle men aldrig finns dom där.
 
Snacka om att jag blev lycklig när jag såg på http://johannasjul.blogspot.se/ att dom ska komma ut igen, i Oktober.
Nedräkning påbörjad!
 
 

» ekologisk glögg

Jag önskar jag kunde leva mer ekologiskt och miljömärkt än jag gör, men sanningen är den att det är rätt svårt för en student och en sjukskriven lärare (snart föräldraledig lärare) att kunna ha en sån budget där ekologiska varor får plats.
Jag och min man har iallafall beslutat oss för att alltid köpa vissa varor ekologiskt, vilket gör att vi ändå får in det i den månatliga handlingen. Men med tiden ska det bli mer!
Hur som helst så har jag läst på flera ställen om en ekologisk glögg som jag tänkte tipsa om. Jag hoppas verkligen jag får tillfället att testa den, ska försöka med det iallafall, för det är ett bra initiativ tycker jag.
 
 
Glöggen heter "goder Aftonglögg" och har premiär den 3 november på systembolaget.
 

» "Call me Claus"

Just idag går tiden lite långsamt, jag sitter hemma i soffan och orkar inte göra mycket alls. 
Därför passar det ju utmärkt att göra som jag förut sagt och se igenom några av de julfilmer som jag missat att titta på genom åren.
Idag är det "Call me Claus" som får den äran, är det någon av er som har sett den? 
 
 
Enligt http://www.discshop.se/  kan man läsa följande om filmen:
"Cranky, stressed out TV producer Lucy Cullins (Whoopi Goldberg) works for a home shopping television station. With Christmas fast approaching, she is in charge of hiring the channel's on-air Santa Claus. Meanwhile, the real Santa Claus (Nigel Hawthorne) is at the end of his 200-year contract. He heard of the position at the station and applies for the job--but Lucy doesn't believe his credentials, and the real Santa must convince her that he is the right man to play himself! Executive produced by Garth Brooks, this touching tribute to Christmas is fun for all ages."
 
Jag tycker verkligen den här filmen är bra. Den ger en julkänsla som sprider sig i hela kroppen, och det är väl det man vill ha ut av julfilmer. Dessutom är tomten så underbar! Han ser verkligen ut, och beter sig, som tomten ska göra. Jag bara längtar till julafton nu!
 
 

» Chokladkalender från Åre chokladfabrik

 Inne hos http://amandasjul.blogg.se såg jag att det nu ska släppas en chokladalender ifrån Åre chokladfabrik.
Jag för mitt liv kan inte förstå varför allt gott man vill ha ska släppas precis vid jul, jag kommer ju absolut inte ha råd med allt. Och den här VILL man ju verkligen ha!
Den kostar 279 kr och innehåller 24 olika praliner. Det enda tråkiga är väl att dom har gått ut med vilka praliner den kommer innehålla, så lite av spänningen är liksom förstörd. Vill ni veta mer om den eller beställa den kan ni gå in här: http://www.vemdalendesign.se/sv/inkommande-nyheter/are-chokladfabriks-chokladkalender.html
 
 
 
 

» Första julklapparna

Har sett att flera av er varit igång länge och köpt julklappar, men tyvärr har jag varit lite seg på det det här året. Jag skyller på att jag har haft annat att tänka på istället....:)
Nu har jag iallafall inhandlat mina två första julklappar, och det känns jätteskönt! En fick jag tag i på second hand för 5 kr och en på akademibokhandelns rea för 115 kr. Det är exakt så jag vill handla :) När man har så många att handla till som jag och min man har så gäller det att handla så billigt som möjligt. Vi handlar ju till alla i vår släkt, och vi blir tillsammans minst 20 personer. Jag är medveten om att det rä måååånga och att många tycker vi borde del upp det och kanske bara köpa till barnen eller så, men det känns så trist. Julen handlar om att få ge för mig, bland annat. Jag vill se glädjen när vi ger bort våra presenter till familjemedlemmar som kanske önskar sig något speciellt dom inte skulle fått annars.
Detta betyder däremot inte att jag är för all hysteri kring julklappar. Som sagt, en julklapp vi köpt kostar 5 kr, och det är helt okej! Det gör ont i mig att se barn, och vuxna också för den delen, som blir besvikna på julafton fast dom fått massor och massor av paket. Det handlar inte om priset eller mängden paket, det handlar om tanken.
Det tycker jag iallafall :)
 
Jag brukar försöka ha teman på mina julklappar men det är inte alltid jag hinner eller får till det. Oftast brukar det sluta med att julklapparna ser ut ungefär som på bilden nedan, det är min favorit. Det är gammeldags och vackert och riktigt juligt tycker jag :) Jag brukar iallafall vilja slå in allt själv, jag vill inte ha något inslaget från butiken. Det ska vara personligt.
 
(Bild lånad från  http://www.julrim.se/ )

Brukar ni ha någon prisgräns per julklapp? Ochvilka brukar ni köpa till?

» Så fortsätter vi med glöggen...

Glögg är för mig oerhört centralt i julstöket, och därför är det ju alltid roligt att hänga med lite i nyheterna som kommer ut (även om man för det mesta köper sina favoriter ändå :)
Nu har även Herljunga kommit ut med en glöggnyhet för i år och den ser jag verkligen fram emot. Den är alkoholfri, vilket är ett stort plus för mig då jag inte är direkt förtjust i alkohol alls.
 
 

» Trollvinter

Jag älskar att få paket i brevlådan nästan lika mycket som jag älskar att få riktiga brev i brevlådan.
Tyvärr är det sämre med brev faktiskt.
Häromdagen fick jag iallafall den här boken i brevlådan och det gjorde min dag alltså :)
 
 
Trollvinter är den sjätte boken av Tove Jansson om Mumintrollen och kom första gången ut 1957. Jag läste också att Tove fått Elska Beskow plaketten året efter på grund av bokens illustrationer och det kan jag förstå, det är så vackra bilder i boken!
 
I bokens centrum ståtr mumintrollet, som brukar gå i vinterdvala mellan november och april.
Plötsligt vaknar han däremot en januarimorgon och kan inte somna om. Ensam får han möta en kall och vit värld som han inte känner till, men det dröjer inte länge förrän han möter några av sina vänner och får se hur det verkligen är på vintern.
 
Jag kan bara säga att det verkligen är en hit för alla er som gillar mumin antingen att ha själv eller köpa i julklapp till någon ni känner. Jag rekomenderar den verkligen :)
 

» Glöggnyhetter 2014

Som efterlängtat släppte idag Blossa årets smak, och det blev Lavendel.

Personligen tyker jag tyvärr inte alls att det låer varken gott eller juligt. Det känns något man dricker på sommaren.
Jag hade önskat mig något mer traditionellt, eller iallafall någonting som kunde dra minnena till vintern och inte till en vacker trädgård i Juli.
 
 
Dom släpper också en Frisk lättglögg med smak av Citron och Fläder. Även den tycker jag verkar väldigt somrig.
 
 
Däremot blev jag väldigt glad när jag såg att Saturnus kommer ut med glögg i år som verkar betydligt mer julig. Det är bara ett måste att testa för mig, speciellt den med pepparkakssmak. Hoppas den är lika god som den ser ut och låter!
 
 
Vad tror ni om Blossas nya glögg? Kan den vara en hit?
 
 Bilderna har jag lånat från http://victoriajul.blogg.se

» Helens jullista

 
Hittade ännu en lista hos http://helenesjul.blogspot.se/ som jag kände mig tvungen att svara på :)
 
1. När är det ok att börja adventspynta respektive julpynta enligt dig.
För mig startar pyntningen tidigt. Alla adventssaker vill jag ju ha upp till Advent såklart, men jag kan gärna bärja ställa iordning med belysningar, kuddar och lite tomtar redan i mitten / slutet av november.
 
2. Var förvarar du dina julsaker?
Oj, lite överallt. Det mesta ligger i kartonger i garderober, men en del finns i diverse övriga lådor också. Jag har ju en hel del saker...

 
3. Hur mycket julsaker har du?
 Jag har nog ganska mycket, det är defenitivt det pynt jag har mest av iallafall. (vilket jag märkte när jag skulle försöka påskpynta och inte hittade någonting...) Men jag tycker inte man kan ha för mycket, jag vill ha en typisk amerikans jul med massor av ljus och pynt!
 
4. Lagar du ditt eget julgodis och i så fall vadå?
 Jag försöker iallafall. Det blir ischoklad, knäck och så fösöker jag alltid laga olika sortes kolor men det brukar sluta dåligt.
 
5. När börjar du känna att det är jul?
 När det är mörkt ute, kallt, och man börjar se all mysig belysning i fönstren. Då känner jag att det är jul.
 
6. Till vem köper du julklappar?
 Oj....hela familjen får jag väl kort säga. Till min man, i år till mitt barn, mina föräldrar, mina 3 syskon med respektive och deras tillsammans 8 barn. plus detsamma på min mans sida då.
 
7. Har du börjat klura på årets önskelista?
 Bara litegrann, inte så mycket faktiskt. Jag har faktiskt inte kommit på något riktigt bra jag kan skiva här än så.
 
8. Vilka är dina tre bästa jullåtar?
 
1. Jul Jul strålande jul
2. Gläns över sjö och strand
3. Santa baby
 
9. Vad ser du allra mest fram mot denna julen?
 Den här julen blir ju speciell eftersom vi kommer ha ett barn hos oss då, och det är ju självklart det största miraklet i jul. Jag ser även fram emot att förhoppningsvis ha bil och möjlighe att åka enklare mellan våra familjer under julhelgen.
 
 
10 . Tio snabba:
 
Kungsgran eller vanlig gran eller rosa gran. 
 
Rödvinsglögg eller vitvinsglögg.
Helst ingen starkglögg alls faktiskt.
 
Lutfisk eller risgrynsgröt. Det är ju den ultimata tomtematen. 
 
Skickar du riktiga julkort eller e-mailjulkort.
 
Kalle Anka eller Karl-Bertil. Jag ser på båda men vill absolut inte missa Kalle Anka.
 
Julklapp på morgonen eller bara julklappar vid julklappsutdelningen. Vi kör både och, en liten julklapp på morogen och sen resten på kvällen.
 
Julklappar direkt efter Kalle eller senare på kvällenVi kör julklapparna efter Karl Bertil och uppläsandet av Julevangeliet.
 
Senapssill eller löksill.

 
Christer Sjögren eller Chris Rea.
 
Tomten är Far till alla barnen eller Love Actually.


» Arbrå Pepparkakor 2014

Varje år släpper Arbrå Ångbageri en ny färg på sina fina pepparkaksburkar, och i år är färgen Röd.
Jag tycker alltid att deras burkar är jättefina, och pepparkakorna är verkligen goda också!
Jag skulle gärna vlja ha lite av årets pepparkakor, får se om det blir så :)
 
 
För att komma direkt till deras webshop kan ni gå in här: http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=43113

» Ledtråd Blossa 2014

Nu är det inte långt kvar tills vi får veta vilken smak som Blossas glögg för 2014 har, men dom har nu släppt en ledtråd för oss alla som är lite extra nyfikna.
Vad tror ni det är för smak?
Personligen har jag ingen aning alls. Det låter ju franskt, så det är min enda gissning. Den ser tyvärr inte superjulig ut tycker jag, men jag hoppas mina första instinkter är fel och att den är mycket godare än jag tror. :)
 
Bilden är lånad ifrån http://bittesjul.blogg.se/
 
 

» Icas pressvisning julen 2014

Nu har även Ica haft pressvisning för vad dom ska lansera i jul, och jag tänkte dela lite av det här med er. Vill ni läsa mer kan ni gå in på http://www.expressen.se/leva-och-bo/julpynt--arets-basta-nyheter/
 
 
 
Det fanns mycket servetter och belysning där, men även en uppvikningsbar julgran. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det, men man blir ju lite intresserad iallafall :)
 
 

» Sandras jullista

Sandra har gjort en egen jullista på http://sandransjul.blogg.se och jag kände att jag var tvungen att svara på den. Jag gillar verkligen alla dom här jullistorna, skulle nog kunna svara på alla om jag bara lyckades hitta dom :P
 
Vilket är godast, Luccebullar eller Pepparkakor?
Pepparkaksdegen är absolut godast, den kan man äta hur mycket som helst av, men jag gillar att äta färdiga luccebullar mer än färdiga pepparkakor. Så det beror på hur man ser på det :)
 
Vilka favoriträtter har du på julbordet?
Vitkålssallad, Gröt, Lax, Janssons Frestelse.
 
Vilken rätt gillar du minst på julbordet?
Jag gillar inte Sillsallad, usch!
 
Vilken glögg är godast enligt dig?
Jag gillar vanlig hederlig glögg från saturnus typ, men tyckte verkligen om smaken med Hallon och Lakrtist som jag smakade förra året.
 
Äter ni Jullunch eller julmiddag?
Vi äter först en lite "juligare" frukost och sen julmiddag runt klockan 4 efter Kalle Anka :)
 
Vid vilken tidpunkt på julafton kommer tomten till er? Morgonen? Mitt på dagen? Eller på kvällen? Före eller efter Kalle Anka? Kommer han?
Vi brukar inte ha någon tomte som kommer, däremot öppnar vi alltid paketen närmare kvällen efter Kalle Anka och att vi har läst julevangeliet ihop. Då finns det alltid någon ansvarig "Nisse" som delar ut allting.
 
Ser du verkligen på Kalle Anke varje år?
Japp :)
 
Vem i din familj, släkt eller bekantskapskrets "andas" och "är" mest julig? (Du får inte säga dig själv)
Det får nog bli min mamma då :)
 
"Kan du vissla Johanna" eller "karl Bertils Johssons Julafton"?
När jag var liten var det en självklarhet att se på "kan du vissla Johanna", men sedan släkten blivit större har det kommit in människor som introducerat Karl Bertil för mig och nu är det nog mest han faktiskt.
 
Julsnapsen, Julölen eller Julmusten? Vatten? Vad dricker du helst till Julmiddag/lunch?
Julmust utan tvekan :)
 
Midnattsmässa eller Julotta?
Jag brukar vara med i kyrkan och spela på midnattsmässan faktiskt, så jag väljer det.
 
Heter det Luccebulle eller Luccekatt? (alltså saffransbrödet som man serverar i juletid)
Jag kallar det nog för både och :)
 
Hur benämner ni dagen före julafton, alltså den 23/12? "Dan före dopparedagen?, "lilljulafton"?, eller något annat namn?
Hm vi säger nog dan före dopparedagen då.
 
Vilket datum klär ni julgranen?
Jag har alltid klätt granen den 23 sedan jag var liten, det är väl en tradition som sitter i antar jag :)
 
Julmusik i butikerna när man julhandlar eller ej?
Julmusik alltid säger jag :)
 
Nämn 3 färger som är förknippade med julen för dig?
Rött, grönt och vitt.
 
Julstjärna eller julspira i toppen av julgranen?
Julstjärna.
 
Mysigaste stunden på julafton? Beskriv.
Jag har alltid älskat att vakna på julafton. Att ta sig en glasflaska julmust, lyssna på lite julmusik, tjuvstarta med julmaten och öppna paketen som finns i strumporna. Lugnet före stormen helt enkelt.
 
"Last Christmas" eller "All I want for christmas"?
Last christmas är ju mest nostalgisk, men jag tycker nog all i want är bättre rent musikaliskt :)
 
Vilket julpynt saknar du i ditt hem?
Jag skulle behöva mer julgardiner och julkuddar tycker jag. Och belysning! Jag kan inte få nog av julbelysning :D
 
3 tips på "juliga" filmer?
Ett päron till farsa firar jul
Santa Clause
Elf
 
 

» Julsortiment hos The Body Shop

Såg hos http://bittesjul.blogg.se att The Body Shop har visat upp lite av sina julnyheter.
När det kommer till hudvård och skönhetsprodukter är The Body shop i ett slag för sig tycker jag.
Det är inte alltid det billigaste alternativet, så det blir inte alltid att jag handlar där, men vissa saker kan man ju inte bara låta bli. Och det är ju perfekta presenter att önska sig i julklapp!
 
Nu har dom visat upp en ny doft dom ska ha som heter Glazed Apple, samt sina julkalendrar.
Jag har ju haft deras julkalender de senaste två åren, men har inte bestämt mig för hur det blir i år än.
 
 

» Pyssel av rönnbär

Hösten har verkligen börjat komma hit till Eskilstuna och jag akn äntligen tända ljus och sita insvept i filtar igen :)
Jag har verkligen längtat nu på slutet av denna sommar.
På ett sätt så ogillar jag hösten, för den kan vara så grå och trist, och ofta förknippar jag den med skolstart eller jobbstart vilket inte alltid känns tipptopp.
Men i år är det annorlunda, i år väntar jag inte in något jobb utan en bebis istället, och det känns som att jag faktiskt kommer ha tid att gå ut och njuta av det fina väder som ändå infinner sig ibland.
 
I flera dagar har jag tittat ut på dom vackra rönnbären som växer utanför vårt hus, men igår kunde jag inte hålla mig längre utan tog mig ut och plockade in några stycken.
Jag är dålig på hur man tillagar dom, men däremot så har jag ett favoritpyssel jag gör på höstarna som jag tänkte visa här.
Det är väldigt enkelt och självklart kan man göra det mer avancerat än vad jag gjort, men det är iallafall en start :)
 
 
Det jag gör är enkelt - Plocka in önskad mängd rönnbär, ta fram tråd och nål och trä så långt band du vill. Jag brukar ha dubbetråd bara eftersom bären ändå väger en del.
 
Häng upp på önskad plats, och efter ett tag kommer de lite oranga kladdiga bären ha torkat till fina röda bär som bara strålar höst och jul. Det här kan man ju spara från år till år och såklart variera upphängnadssätt. Men det är rätt charmigt tycker jag :)
 
 

» Jul på Rusta 2014

Rusta har ju en hel del nyheter som kommer ut snart, och jag tänkte visa er några av mina favoriter. Vill ni allt i sin helhet kan ni gå in på http://www.rusta.com
Jag tycker generellt inte att Rusta hade jättemycker speciellt, det var typ samma saker som alla år. Men lite guldkorn finns det ju alltid :) Dom här 3 är dom enda jag kunde hitta som jag kunde tänka mig att köpa :)