» Årets julkula från unicef


Hur glad blir man inte när man ser att det är bamse som ska pryda årets julkula från unicef.se ?! 
Den är supersnygg tycker jag, och jag har verkligen gillat deras motiv de senaste åren. 
Den kostar 199 kr, och att man handlar av unicef tycker jag gör det hela mera värt det.
En perfekt gåva till sig själv, eller någon annan i jul :) 

» Julmusten är här!

Ja, äntligen har Hemköp tagit hem den igen. Vilken glädje! Ser att flera av er kan köpa must året om och jag blir så avundsjuk. Finns ingen butik hos mig som har must hela året :( 




» Egengjord pixie kalender

Ni har säkert sett att man kan köpa adventskalendrar från pixie böckerna, med en ny bok per dag. Min systerson har haft den flera år i rad och jag gillar verkligen tanken på en ny bok varje dag - böcker är både nyttigt, bra och roligt för barn. 
Så i år var jag sååååå sugen på att skaffa en sådan kalender åt jonah - men sen kom jag på det. 
Varför inte göra en egen? 


Under sommaren har jag försökt samla på mig pixie böcker på diverse loppisar jag gått på, och jag har även rotat en del i min mammas källare, och hittat dessa.
Det är ju fler än 24 stycken, men de övriga kan man jonah få i present på sin födelsedag så det blir perfekt. 
Nu återstår bara att slå in dom fint på något sätt, hur vet jag inte riktigt än men Jag ska fundera lite :) 

Måste säga att jag känner mig riktigt glad för detta. Ofta har jag storslagna idéer för egengjorde kalendrar men de slutar alltid illa. Men inte den här gången! 

» Kan en julblogg överleva året om?

I min internetfria värld på landet de senaste dagarna har jag Levt väldigt skönt faktiskt. Ibland är det skönt att få lite tid utan all elektronik och uppkoppling också.
Men jag märker att jag längtar tills ikväll, när vi kommer hem från kyrkan och födelsedagsfesten vi ska på, och jag kan koppla upp mig på internet igen och läsa era bloggar.
För hur kul är det att ha en julblogg utan att kunna läsa era andras bloggar
 egentligen? 

Jag har också funderar på det här med bloggen. Varje år längtar jag efter jag att få börja blogga igen, och jag har svårt att hålla mig hela året utan att blogga lite då och då.
Jag har testat att blogga på många andra bloggar, men inget blir riktigt samma sak. Förmodligen för att jag har jobbat upp den här bloggen under flera år och känner många andra som bloggar om samma sak. 
Flera gånger har jag tänkt: kan man blogga om julen året om? 
På samma sätt har jag tänkt: kan man jobba med julen året om? 

Jag vet inte. På ett sätt skulle det vara sååååå mysigt att använda den här bloggen hela året, och ha folk som läser den också såklart. Samtidigt, kanske man tröttnar?
Vad tror ni? 


Bjuder på en höstbild från gården. Sånt här höstväder gör mig glad! 

» Titta vad jag hittade!

Såg den här i affären igår och kunde inte låta bli att köpa en - det är en av mina favorit glassar! (Som jag tycker borde säljas året om...)
Som ren pepparkaksdeg med glass :D


Återigen, förlåt för att jag inte hunnit kolla in era bloggar denna vecka. Vi har fortfarande inte internet, men hoppas det kommer igång under dagen :) då ska jag noggrant läsa igenom allt jag missat! 

» Tadaaa!

Nu har jag under flera dagar varit väldigt oaktiv på bloggen, och alla andra sociala medier också för den delen, och det beror på 3 saker.

1. Jag har en febrig bebis som vill kramas kramas och kramas och äta majskrokar mest hela tiden
2. Jag har inte tillgång till internet hemma för...
3. Nu har vi flyttat! 

Japp, nu är vi äntligen i huset. Det är massor kvar att göra, både här och i lägenheten, men vi är så lyckliga och supertrötta. Eftersom jag måste passa på att packa upp så fort jag får en ledig stund, kan det hända att bloggen står lite still ytterligare någon dag men jag hoppas ni håller ut och inte ger upp på mig för det :) 




» Te adventskalendern

Nu är den äntligen här! 


Om det är någon adventskalender som jag är sugen på att köpa i år, så är det den här. Jag har aldrig testat den, men alltid varit sugen på det. Smakerna är fortfarande hemliga, men jag kan bara tänka mig Hur mysigt det vore att ha ett nytt te att se fram emot varje morgon till sin lussekatt. 
Just nu, och fram till imorgon, får man 15 procents rabatt på den via deras webbshop på http://teadventskalendern.se
Ett riktigt klipp :) 

» Cloetta julskum 2015

Jag gillar att det kommer ut nya smaker av julskum varje år, det och alla andra julnyheter gör ju väntan på julhelgen så mycket mer spännande.
I år så kommer julskummet att smaka som.....
 
CLEMENTIN!
 
Det känns fräscht tycker jag. Jag gillade inte pepparkakan så mycket, så det här blir nog bättre. :) 
Dock har jag svårt att tro att något kan slå orginalet, men det är värt att testa iallafall. :) 
 
Vad tror ni om den här smaken, bu eller bä?
 
 

» Dagens jullåt

Vaknade med den här jullåten på hjärnan, så kände mig tvungen att dela den med er. Här hemam regnar det för fullt idag och vi har tänt ljus och försöker göra det så mysigt som möjgligt.
Den är, också, verkligen en av mina favoriter. Nu när jag börjar skriva lite om mina favorit jullåtar på bloggen inser jag att det är en hel del, så ni får nog vänta er många inlägg i denna kategorin...
 
 

» Jultröja inköpt!


Jag har spanat på den här tröjan i skyltfönstret till röda korset länge, men idag kunde Jag inte hålla mig längre.
Jag visste inte ens om den skulle passa Jonah, men det var exakt rätt storlek och allt! 
25 kr fick jag ge, och jag är supernöjd. Den kommer Verkligen användas i höst :) 


» Risifrutti säsongsmak


Såg att risifrutti släppt en ny säsongssmak, och Erik hade turen att faktiskt hitta den på willys efter jobbet. 
Jag har längtat efter att äta den typ halva dagen, och blev både nöjd och besviken.
Som risifrutti var den jättegod! Verkligen. Jag slukade nästan hela på en gång, men Erik ville ju också provsmaka så fick inte riktigt allt för mig själv...
Men som julsmak? Njea. Kanske att kola smaken i sig var lite julig, men så fort man blandade den med hallonen blev det som vilken risifrutti som helst tyckte jag.
Jag äter den gärna igen, men kommer nog inte köpa den för julsmakens skull isånnafall.
Det var iallafall en väldigt söt förpackning :) 

Har någon annan smakat den än? 

» Om jag skulle vara en jullåt

Ja, då skulle jag nog vara den här låten. Jag är rätt lugn, blyg stundtals, och vill inte ta mycket plats. Men när det handlar om jul är jag nog rätt...tvärtom ibland. 
Den ska ta plats tycker jag. Det är hursomhelst en av mina jullåtar jag gillar väldigt mycket :) 


Idag är det städning och försök till packning som gäller här hemma. Om en vecka ska vi flytta och jag har inte packat så mycket som jag hade önskat, kan man ju milt uttrycka det. Jag och jonah är solo hemma eftersom Erik jobbar och jag har nog världens tröttaste bebis hemma tror jag - han vill mest hänga på min höft och kramas. Mysigt, såklart! 
Idag är julmusiken på och jag längtar. 
Bara 100 dagar kvar nu!
Då har väl nedräkningen verkligen börjat? 



» Saturnus glöggnyheter

Som flera säkert flera sett har även Saturnus kommer med nya glöggsmaker i år, inspirerade av den svenska naturen, och jag tänkte bara skriva lite kort om dom här. Denna serie är kallad "premium".
Den där med havtorn är jag verkligen sugen på att testa! 
Det enda som jag tycker är tråkigt är att det inte är så mycket nytänk. Jag har gillat deras glöggsmaker med chokladbollar och godis och sånt, men det här känns lite vanligt eller vad man ska säga.
får smaka och se, jag gillar ju saturnus bättre än blossa så :) 
 
Så här beskrivs glöggen, smaksatt med Havtorn
"Årets premium är en ny glöggserie med smaker inspirerade av den svenska naturen. Först ut i denna nya tradition är Gotlands gula guld havtorn. Ett gyllene bär med frisk, fruktig smak och mycket karaktär. En god och sofistikerad vinterdryck som kan serveras såväl rykande varm som frostigt kall med en isbit."
 
 
Såhär beskrivs glöggen med smak av calvados:
 
"Vår äppelvinsglögg spetsad med Calvados (20 %vol, 50 cl) är hantverksmässigt framtagen med ett fruktigt äppelvin och ekfatslagrad Calvados från Normandie. Glöggen har en mjuk och välbalanserad smak, med en tydlig destillat- och ekfatston."
 
 
Det lanserar också en ekologisk alkoholfri glögg, vilket är ett stort plus tycker jag! 
 
 

» Jullista #3

Hittade är roligt jullista hos http://santababy.blogg.se/ , fyll i den ni också! 
 
En perfekt julig dag
äter jag: massor med lussekatter ( det är min stora last vid jul) och gärna ett lass pepparkakor också. 
dricker jag: julmust, julmust och julmust.
lyssnar jag på: egentlign vilken julmusik som helst, men såklart har jag en förkärlek för min spellista på spotify ( som ni hittar på vänster sida på min blogg ) Den rensas aldrig, utan det läggs bara på låtar, så det är typ...oändligt lång nu. 
tittar jag på: Som ni säkerligen måste veta vid det här laget, eftersom jag alltid svarar samma sak på alla listor, Ett päron till farsa firar jul. 
känner jag doften av: granen. Det är den bästa doften på hela julen tror jag.
är jag med: Min familj, Jonah och Erik så klart, och alla mina nära och kära. 
min familj eller mina vänner. Eller med mig själv bara! Jag älskar att vara själv.
bakar/lagar jag: Pepparkakor är fantastiskt kul att baka tycker jag, även om det tar lite tid och förra året blev det en riktig utmaning då jag fick göra det dels med en bebis i sele på magen, och ibland med samma bebis i vagnen som jag samtidigt rullade med ena foten fram och tillbaka över köksgolvet. Men det gick! 
 
Dagen innan julafton ser ut så här:
Det är lite olika på dagtid, ibland bilr det lite sista minuten shopping av olika slag men försöker låta bli det. När jag var liten handlade vi ofta mycket mat då, men det är ju så mycket folk överallt! Granen brukar inet kläs förrän dagen innan julafton hemma hos mina föräldrar, där jag hitills alltid firat jul, men jag tror inte vi kommer vänta så länge hemma hos oss i år. På kvällen ser vi såklart på uppesittarkvällen på bingolotto och slår in paketen, samtidigt som vi dricker glögg. Supermysigt! 

På julaftonskväll brukar jag: 
hos mina föräldar har vi ätit, sett på Karl bertil johnsson och sedan öppnat alla julklappar. Sist av allt har vi sedan åkt på midnattsmässa. I år blir det nog annorlunda, men jag vill ändå ha det i den ordningen tror jag. Lite tradition måste man ju ha kring sånna här dagar :)

På juldagen känner jag:
Oftast väldigt trött! Det brukar bli sent på julafton och man är rätt körd dagen efter. Jag tycker fortfarande det är juligt och mysigt, vi har massa rester kvar som vi äter och man kan gotta sig i allt det godaste liksom. att bara softa och "leka" med sina julklappar typ. En av dom skönaste dagarna på julhelgen tycker jag :) 

» Höstmorgon


Startade Dagen med en sån här och en kopp te, och kan ärligt säga att jag inte känt något juligare i år än den känslan som infann sig då. 
Just nu tycker jag det är perfekta mornar - det är soligt men ändå mysigt friskt ute. Lite bitigt sådär.
Jag har alltid tyckt speciellt mycket om den känslan - att gå till jobbet eller skolan med varma halsduken och känna hur solen värmen samtidigt som vinden biter lite lagom i kinderna. 
Den gråa hösten har jag svårare för - men det här är underbart. 
 
Hittills har dagen inte erbjudit så mycket juligheter då jag varit på barnsång med en god vän, men det ändras nog snart.
 
Hoppas ni alla får en bra dag! 


» Blossa earl Grey

Då var det klart - årets smak hos blossa blev earl Grey.
Jag gillar ju te, men har lite svårt att komma på hur det här ska smaka.
Jag kommer kanske köpa en flaska, om inte annat för den snygga flaskans skull! Jag har några av det gamla årens flaskor stående i fönstret med ljus i sig på jul, och den kan ju absolut passa in i samlingen.

Vad tycker ni om blossa val av smak i år? 




» Ytterligare kvarglömda julsaker

Igår var det dessa muggar som fick åka mer i flyttkartongen. Uppenbarligen har dom stått framme hela året dom också.
Jag vet inte när jag köpte dom, men Jag minns att det var second hand iallafall. Även om dom inte är de finaste eller mysigaste julmuggarna, gillar jag dom på något sätt. Än så länge har jag inte så många julserviser så allt man har blir lite speciellt liksom.
Har ni något speciellt porslin ni tar fram till jul? :)




» Ännu en ledtråd - blossa 15

Det senase dagarna här hemma har varit rätt så hektiska, och jag har dessutom legat sjuk i migrän, så all julkoll har liksom legat lite på is. Idag mår jag lite bättre, och hittade den här bilden på http://mittkok.expressen.se/artikel/arets-glogg-fran-blossa-vad-blir-det-for-smak/
Imorgon vid lunch skrev dom att dom skulle publicera vilken smak det blir, och jag har faktiskt ingen aning. 
Jag är verkligen dålig på att gissa sånt här, så det står lite still. 
Jag hoppas iallafall på en rätt frisk smak, inget tungt och mörkt liksom.
 
Deras förra ledtråd gjorde mig inte heller ett dugg klokare.
 "Årets årgånsglögg ska vara ett resultat av ett samarbete mellan Blossa och ett företag med samma passion fast för en annan dryck..."
 
 
Men vi får väl se imorgon :) 
 

» Julpynt framme året runt

Händer det nånsin er? 
Att ni mitt i sommaren inser att OJ tomtarna är kvar på hyllan?!
För mig händer det hela tiden, och sen blir det kvar där av någon anledning. Jag tänker att jag tar bort det sen men så blir det aldrig.
Nu när vi flyttpackar hittar jag därför mängder med små julsaker överallt. Som det här tomteparet som stått på vår köksfläkt hela året. 




» Lite julnyheter från the body shop

Snabbt taget från min instagram, men kul iallafall med företag som laddar inför julen! Brukar ni tycka om the Body shops julsaker? :) 




» jullista 2#

Hittade ännu en rolig lista från http://varanlillajulvra.blogspot.se/
 
Knäck - Kola 
Apelsin - Satsumas
Köpta köttbullar - hemlagade köttbullar ( äter ju mest veg men om jag måste välja så :) 
Pepparkakor - Saffransbullar ( Egentligen gillar jag nog saffransbullar lite mer, men pepparkakor är ju också så gott! )
Köpta juldekorationer - DIY juldekorationer 
Vit julinredning - Röd julinredning 
Konstgjord gran - Äkta gran 
AdventsstjärnaAdventsljusstake ( ge mig all julbelysning tack )
Tomtar - Änglar 
Hemmagjorda julklapparKöpta julklappar 
Tända ljus - ljusslinga (ljusslinga är jättefint, så länge det är traditionellt ljus.)
Egenhändigt inlagd sillköpt inlagd sill
Köpt risgrynsgröt - hemmalagad risgrynsgröt 
Ischoklad - Rischoklad 
Modern Jul - Gammaldags Jul 
Prinskorv - Julkorv (blä)
Amerikansk julmusik - Svensk julmusik 
Stilla Natt - Gläns över sjö och strand (båda är favoriter för mig)
Kan du vissla, Johanna?Karl Bertil Jonssons Julafton (ser på båda)
Brunkål - Rödkål 
Gravad lax - Rökt lax
Amelia Jul - Allers julmagasin 
Julfirande hemma - Julfirande borta 
Köpt glögg - Egengjord glögg 
Alkoholfri glögg - Vinglögg (har så mycket barn nära på julen så vill att den ska vara alkoholfri)
Kanel - Saffran 
Mjuk pepparkaka - Pepparkakor 
Tidning med julpyssel - Tidning med julmat
Ett päron till farsa firar jul - Tomten är far till alla barnen 
Ernst Jul - Leilas Jul

» dagens julinspiration

Har ni sett Nerdy Nummies på youtube någon gång?
Jag hade helt missat dom, tyvärr, men det är absolut något jag kommer titta på nu!
Jag såg att dom har gjort flera avsnitt med jultema, så tänkte dela ett med er idag. Jag gillar verkligen vad dom gör i det, det är bra och rätt enkla presenttips som inte behöver kosta så mycket och som absolut är roligare än något färdiggjort i affären.
Jag skulle bli överlycklig för något av det här :)
 
 

» Blossas nya smak

Varje år släpper ju Blossa en ny glöggsmak, och varje år är det väldigt hemligt innan den kommer ut. 
Jag har alltid haft svårt att gissa rätt, och bättre blir det nog inte i år heller.
 
Det här är bilden man har fått. Vad tror ni? Jag får fortsätta hålla koll på deras ledtrådar som kommer läggas ut, och se om jag blir något smartare.
 
 
 
 

» Arbrå ångbryggeri - ny färg

Min favorit på pepparkakor är självklart hembakade, för man har allt det där mysiga med bakningen också, men om jag måste välja några köpekakor så tycker jag nog mest om pepparkakorna från Arbrå ångbryggeri. Varje år kommer dom ut med en ny färg på sin burk, och så även i år. Från och med September ska de gå att få tag på dom :) Gå in på deras hemsia och kika redan nu vet jag! http://www.arbraangbageri.se/
 
 
Väldigt smart tycker jag också är att man kan skriva ut nya etiketter och sätta på burken, så den går att återanvända :) Dom hittar ni här: http://www.arbraangbageri.se/pics/Utskrifter_Etiketter_.pdf