» Julapp nr 2! Det här spelet, som heter fuz...

img_8977 (MMS)

Julapp nr 2! Det här spelet, som heter fuzzle christmas edition, är verkligen helt galet roligt att spela. Det finns i vanlig variant också, men måste ju säga att den juliga varianten var riktigt snajsig :) om ni inte har något bättre för Er, ladda hem den här i app store!


» annorlunda Luciasång



Den här låten har varkligen fastnat hos mig just nu, jag kan lyssna på den hur mycket som helst. Dem ska ha konserter nu i jul igen, och jag hoppas verkligen verkligen jag kan gå! så bra!

» Årets glögg

Sitter och pratar med min älskling i telefon och dricker ett stort glas Tindra glögg och drömmer mig bort. Imorgon är sista arbetsdagen på sommarjobbet, och sen börjar hösten och det sena kvällarna med pyssel och tända ljus och film.
Läste precis på flera julbloggar att datumet för när Blossas nya julglöggssmak lanseras är den 6:e september, och tänkte bara säga: missa inte det! jag tyckte personligen inte om förra årest glögg med saffranssmak, men det kan ha berott på att det var en starkvinsglögg också, jag är inte helt förtjust i det. Men hur som helst så hoppas jag verkligen blossa har knåpat ihop något i år som jag kan gilla, det tror jag nog :)

6:e september alltså :)
Godnatt!


» ännu ett sisterchick besök på gekås?

I slutet av våren 2011 var jag och mina tre sisterchicks (Anna, Sara och Mathilda) på gekås och hade tjejhelg. Vi hyrde en stuga, åt ben & Jerrys, snackade skit och störde grannarna genom att gå ut och ringa mitt i natten i nattlinne. Det var en oerhört fantastiskt helg! Nu när jag läste på gekås blogg om deras julsortiment, blir man ju lite sugen på att göra om det...

måste ju säga att dem här barnkläderna till jul var helt underbara. Hade jag haft två tjejer nu hade dem helt klart fått varsin :)



för att tala om synen av alla dessa tomtar som sticker upp bland porslinet! jag tycker verkligen om sånt porslin, som är lite diskret juligt om man säger så. very mycket min smak :)




» Hittade den här tidningen på pressbyrån, o...

img_8044 (MMS)

Hittade den här tidningen på pressbyrån, och det var verkligen ren flax. Har tittat lite naivt efter jultidningar ett tag men själv Inte trott att det skulle finnas. Får blogga mer om hur den var ikväll, men jag blev verkligen glatt överaskad!


» första dagen i skolan

Idag är det första dagen i skolan för mig, och det har ju inget med julen att göra direkt, men jag känner att jag måste dela det med er eftersom jag faktiskt är sjukt förväntansfull. Det var längesedan jag träffade mina klasskamrater, och det känns sådär bra i magen så man vet att det kommer bli ett bra läsår. Att jag dessutom får spendera morgonen men min älskling gör ju kanske inte dagen sämre :)
Hörs!

» Gåva från mor. Köpt på rådhusboden i öregr...

img_4799 (MMS)

Gåva från mor. Köpt på rådhusboden i öregrund - visst var den söt? :)


» Ny julskiva


Det här är verkligen en julskiva jag ser fram emot! jag har hört så mycket om den och ändå vet jag inte riktigt när jag ska få chansen att lyssna på den :) hoppas verkligen den kommer ut snart i Sverige!

 

ser ni fram emot någon julskiva?

 


» första juldrömmen

Inatt hade jag en av mina traditionella juldrömmar, och detär alltid så kul när dom kommer för dom är alltid lika på något sätt.
Jag drömde att jag var på någon slags festlighet och att jag vid ett tillfälle satt och talade med värdinnan för festen, och då kom det fram att det var 4 veckor kvar till jul, och hon hade ingen aning om det. Jag blev bestört, och ännu mer bestört blev jag när jag insåg att jag själv inte gjort något åt det heller!
Lång tid i drömmen gick åt till att försöka få ihop allt julbak på 4 veckor, haha.

Lite typiskt mig. Fast jag brukar drömma att det typ är dan före julafton och jag missat ALLT,så 4 veckor var väl ett framsteg då?

» Ny bloggdesign

Nu har jag ändrat min bloggdesign, och jag hoppas ni tycker den är lika fin som jag. Jag vet att den är väldigt stilren, men den passar mig bättre än den förra jag hade, även om alla tomtarna och snön var oerhört charmiga också. bloggen kommer fortfarande vara en julblogg, men lite personlig prägel på utseendet tror jag bara är bra, jag känner mig mer som hemma då, och kan skriva mer från hjärtat :)

» Nostalgi

Imorrse när jag gick för att köpa ett busskort, som för övrigt var sjukt dyrt, så slog det en våg av nostalgi emot mig.
Förre julen deltog jag i en Julswapp, och det var bland det roligaste jag varit med om! Vi var närmare 35 stycken bloggare som skickade paket till varandra, och sen fick man öppna ett varje dag fram till julafton, och då gissa vem som var ens egna personliga hemliga jultomte.
Jag kunde inte gissa rätt, men det var en upplevelse utöver det vanliga iallafall.
Vågen av nostalgi kom iallafall av att det var samma butik som jag den 20 november förra året gick in i och plockade ihop mitt slutgiltiga extremt stora paket i och skickade iväg.

Åh jag längtar tills det blir dags för det igen!


» Fällrävens vinterjackor


Fjällräven är verkligen ett märke som jag gillar, och deras jackor för vintern har nu kommit ut! Jag hoppas jag får förmånen att bära någon av dessa i vinter :) vilken tycker ni var snyggst? :)


  



» Pippi julbakar & snöbollskrig i lönneberga


Var inne på http://annasjul.blogspot.com och såg att dem här julmuggarna kommer lanseras ifrån rörstrand, och jag tyckte dem var jättesöta. vad tycker ni? :) Det kommer kosta runt 179 kr i affärerna och rymmer 25 cl. Bara namnen gör att jag vill ha dem ännu mer också! det heter Pippi julbakar och snöbollskrig i Lönneberga. Jag tror att jag måste önska mig dem här, skulle verkligen passa perfekt i mitt kök i jul :) 

» 4 månader kvar!

Idag är det exakt 4 månader kvar till självaste julafton :) är det inte helt underbart? För mig betyder det ännu kortare tid, eftersom jag brukar börja med mitt störta julstök i november, och dit är det ju då mindre än 3 månader kvar till :) För mig är inte 24 december den viktigaste dagen under julen, utan november och december är minst lika viktiga. Jag har ofta haft en tendens att se julafton som slutet på julen, vilket är lite tråkigt eftersom man direkt efter julafton då saknar det och lätt känner sig rätt så tom.
Hur känner ni, känner någon igen sig, eller är det bara jag som tänker såhär knasigt? :)

eftersom det är så kort tid kvar nu, passar jag på att dela med mig av ett av mina mysigaste julminnen från förra året <3 pepparkaksbak hemma hos la familia.



» Julapp til iphone nr. 1


Jag har hittat en massa roliga appar till telefonen, som jag som julnörd passar på att ägna mig åt i väntans tider just nu. En av dem som jag tänkte tipsa om är appen "julklapp". Den ska användas till att fylla i alla förslag och inköpta julklappar till folk, och man ska även kunna koppla detta till facebook för att få förslag från vänner om man inte kan komma på vad man ska köpa till någon viss person. Tycker jag var riktigt trevligt, även om jag inte vågar koppla den till facebook direkt. Väl värt, eftersom den är gratis och allt! :)


» Julfrågor

http://lisasvinterland.blogspot.com/ har det sammanställts en hel hög med julfrågor, och efter att ha sett flera andra julbloggar svara på detta kände jag att jag också ville vara med :P det är trots allt fruktansvärt kul att se hur olika människor faktiskt firar jul :)


1. Hur mycket längtar du till julen just nu på en skala 1-10?
Helt ärligt så får det bli en stark 9. Jag har haft en underbar sommar, men den har varit väldigt spontan, jag har jobbat massor, och just nu längtar jag efter hösten med lite riktiga rutiner igen, och sena kvällar med glögg och paketinslagning.

2. När vill du att första snön faller?
Den får komma så tidigt som möjligt! förra året väntade jag verkligen in den tills jag nästan sprack, och jag älskar snö! det ska vara kallt och mycket snö. Att det är snö på julafton är ju nästan ett måste (även om jag varit med om att det inte varit det också :/ )


3. Köper du levande gran, hugger en själv i skogen eller använder plastgran?
Hemma hos mina föräldrar har vi alltid fått hjälp av en bekant att hugga en julgran, eftersom dom bor i ett gammalt kapell ser det så litet ut med en köpt gran, så dom försöker få tag i en så stor som möjligt och sätta i kyrksalen. I år är ju första året som jag bor själv och jag vet faktiskt inte hur jag ska göra, jag lär nog köpa en för jag tror inte jag får med mig någon ut och hugga en. Jag kanske kan smöra för erik men han lär säga nej :) ^^

4. Har du redan börjat förbereda inför julen, isåfall vad?
Ja, det har jag. Jag har bestämt tema för lägenheten och för dukningen hemma hos mina föräldrar, samt köpt lite julklappar till julswappen jag ska delta i. Jag har också köpt in lite julsaker på rean från förra året för att om möjligt spara lite pengar :)

5. När tycker du det är okej att börja med julens sysslor?
så tidigt man vill :) Mina systrar som har barn börjar handla julklappar till dem ganska tidigt på olika reor, och det tycker jag bara är smart. Jag har börjat tidigare än nånsin i år, i augusti, men det beror ju på skälen också. och självklart kan man inte börja baka godis mm redan nu, man får ju ta det steg för steg :)

6. Finns det något du vill göra annorlunda detta år motför tidigare år?
Jag vill hinna ta mig tid att prova dem saker jag vill, och inte bara säga det. förra året hittade jag massa fina recept på knäckebröd mm som jag ville testa men som jag aldrig testade för att jag inte hade tid. I år vill jag börja provbaka i tid och verkligen se till att fullfölja mina planer. Och hemgjorda presenter blir något jag ska jobba lite extra med.

7. När börjar du köpa julklappar? För sent eller i god tid?
Jag börjar allid i god tid, men slutar ändå för sent ^^

8. Om förra julen fick betyg, vilket skulle du ge? Motivera.
Förra julen fick nog mvg av mig.Av olika skäl var den julen viktig för mig, jag hade knappt fått någon jul året innan pga en tråkig separation i början av december, så därför var det viktigt att verkligen få en jul det året. Jag jobbade stenhårt med bakning och dekoration och jag lyckades riktigt väl, och kände mig faktiskt lika lycklig efteråt som innan. :)

9. Föredrar du att vara många eller få på julafton?
Jag föredrar alltid att vara många :) Vi brukar fira jul ihop min släkt, och då är vi alltid en hel hög. mina två systrar tar med sin makar och 3 barn var, och vartannat år kommer min bror med fru och ett barn också. Det är såklart inte säkert att hela livet blir så, jag kanske också blir en vartannat år firare med tiden när jag gift mig, men för mig går inget upp emot att få vara sådär många glada människor tillsammans på julen :)

10. Om du fick välja; nämn tre personer du skulle vilja spendera en julhelg med och varför.
Min familj och erik. jag tycker inte jag behöver förklara det :)


» Julkaneldern 2011

Ber om ursäkt för att jag varit lite oaktiv det senate dagarna! Har som sagt varit sjuk, och spenderade helgen hemma hos min pojkvän <3, vilket gjorde att jag inte hade så mycket chans eller ork att blogga. förlåt!

nu har jag iallafall kommit hem igen, och sitter vid datorn igen :)

Jag är inte den första som skriver om det här, men bättre sent än aldrig :) planerna för julkalendern 2011 är igång, och jag tror att temat är bra, även om jag faktiskt är lite skeptisk. Jag gillade vår förra julkalender jättemycket, förmodligen för att jag är så barnslig och gillar att se på saker som liksom bara barn kan tänka sig kan hända. Men man ska aldrig säga aldrig, vissa jämför den här julkalendern med teskedgumman, och den gillade jag ju också verkligen :)

Julkalendern utspelar sig i sekelskiftet, 1900-tal, och handlar om julruschen, och hur tjuvligan klappnapparna gör sig redo att stjäla varuhusets pengar. Den ska spelas in bland annat på skansen och i riktiga gamla 1800-tals lägenheter, så det blir nog en riktigt gammeldags känsla på den här kalendern :)

Vad tror ni om årets julkalender? har ni någon favorit från gamla år? :) 

( Har för övrigt löst problemet med kommentarerna, så nu går det utmärkt att kommentera igen! :D )


» Tog mig trots allt en liten sväng till pan...

img_3791 (MMS)

Tog mig trots allt en liten sväng till panduro igår och hittade dem här förpackningarna med lackgrejjer. Det var på gränsen för otraditionellt för mig men jag blev lite fast för dom iallafall! Kostar under 100-ingen så kanske kan vara en investering :)


» nätsshopping och en varm chailatte

Jag är för tillfället sjuk, vilket gör att det enda jag orkar göra är att som max koppla upp min lilla rosa dator och luta mig tillbaka i fåtöljen. Vilket, man knappast kan klaga på egentligen, speciellt inte när man har en kopöp chailatte till det och lite schysst stämningsfull musik.
Jag passade på att kolla på www.panduro.se också, och dem verkar ju ha ett julsortiment nästan året runt man kan köpa av från nätet! Det ligger ett panduro ganska nära där jag är just nu, men frågan är om jag blir friskare till kvällen och orkar kolla in det. Jag tror dessvärre inte deras julsaker har kommit till butiken än :P

Det här hittade jag iallafall på hemsidan. :)


Det här huset med 24 luckor fastnade jag verkligen för. 200 kr är inte så mycket, och om man tänker att man kanske pimpar det lite själv så kan det bli riktigt snajsigt! jag brukar alltid vilja producera allt själv, men min erfarenhet säger att jag inte hinner, så en sån här kompromiss kanske inte är fel :) det var för övrigt vackert i vitt också, så jag är kluven.

Den här krubban blev jag så barnsligt förtjust i när jag såg på hemsidan. Vad kul det skulle vara att måla sin egen julkrubba sådär! kostar bara 119 kr också, vilket jag tycker är helt okej. :)

Det här var ockås en smart lösning tycker jag, när man själv inte har tid att pyssa ALLTFÖR mycket. Färdiggjorda paket med sticker till, och rätt söta också. 59 kr, lätt värt. :) om man nu hade någon att göra en kalender åt :P


)btw, så har jag förstått att det inte går att kommentera på min blogg. Jag har testat att återställa lite saker så förhoppningsvis ska dessa funka igen till kvällen! )


» sommarglögg

Det jag saknar mest under sommarhalvåret, förrutom möjligen doften av apelsin/nejlika, är glögg!
Åh det finns ju inget bättre än att sätta sig ner med ett stort glas glögg och brodera eller läsa en riktigt bra bok.
I somras hittade iallafall min mamma den här sommarglöggen, som visserligen inte alls kan jämföras med vanlig glögg, men den var mycket godare än jag trodde den skulle vara. :)
Har någon av er smakat den?


» Poppers pingviner

Igår kväll var jag och min vän fröken U på bio. Vi såg på "poppers pingviner", och den var faktiskt helt okej, även om jag ibland tycker att jim carrey ibland är lite uttjatad. Jag hade ju inte förväntat mig att det skulle vara en julfilm, och det var det inte riktigt heller i ärlighetens namn. Men det blir svårt att se en film om en man med tonvis av snö i vardagsrummet utan att tänka på julen, eller hur :)
Det finns en favoritscen som jag tyvärr inte kunde hitta på nätet nu, när han skyfflar in snö i lägenheten och samtidigt sjunger på "let it snow" - om ni ser filmen bör ni tänka på den scenen så ni inte missar det. mer juligt kan det inte bli :)

Här är iaf trailern. För att vara klassad som en julfilm blir det ingen med toppbetyg, dock.


» Pyssel på internet

Hittade en underbar hemsida idag, som jag bara måste rekommendera! man kan hitta allt från recept till pyssel där, och det passar verkligen alla åldrar, både om man vill pyssla själv eller vill pyssla tillsammans i familjen. Dem hade mycket mer än bara jul pyssel, så jag kan tänka mig att det blir en hemsida jag kommer besöka året om framöver!

gå in på http://www.familyfun.go.com/christmas och titta själva :) Jag har redan skrivit ut flertalet saker jag vill testa i år! vad sägs om dem här kakorna tillexempel? Bilden är tagen ifrån deras hemsida, och dem ser verkligen jättemysiga ut tycker jag!


Santa Hat Sugar Cookies

» Brodera mera!



Igår letade jag runt lite på tradera, och hittade det här underbara broderiet som jag bara inte kunde låta bli att buda på! Tänk om jag i jul hinner få klart det där till min hall i lägenheten - det är första året jag firar jul där så det skulle vara mysigt att få pynta upp det ordentligt. Tycker det var ett riktigt fint motiv för att vara broderi också, så blev lite småkär i det :) gammeldags på något sätt.

Komplett jul broderi


» Schysst jul

en av det bästa sakerna med julen tycker jag är alla julmarknader man kan gå på! I år har jag hittat en som jag inte hade någon aning om fanns, nämnligen " schysst jul! "
på hemsidan http://www.schysstjul.se/ står det att detta är en marknad där man kan köpa klappar som är tillverkade med tanke på mänskliga rättigheter samt miljön, och det tycker jag är en toppensatsning. Det är ändå under julen som vi spenderar mest pengar och kraft för den delen, på att konsumera - då borde vi väl göra det på ett gott sätt?



Jag blev imponerad, och jag är rätt säker på att jag ska försöka dra med mig några och åka dit.
10-11 december på ABF huset i Stockholm, spika in det i kalendern!

(bilden är ifrån deras hemsida)


» Julen 2011 - Äntligen!

Jag har ett tag gått hemma i min ensamhet och funderat på om det vore för tidigt för att börja julblogga igen. Jag gjorde ju det förra året och verkligen älskade det!
Nu imorrse fick jag ett ryck och gick upp på www.firajul.nu och tänkte se om ngon kommit igång iallafall, och då såg jag till min förvåning att både derasredaktion, samt flera andra bloggare jag följde förra året redan har startat!

Då tänker ju inte jag vara sämre om man säger så :)

Det här inlägget var bara en liten notis om att ni bör hålla ögonen öppna framöver, jag känner mig mer taggad än på länge och ser fram emot att dela julen med er!

/J