» I love your blog

Det är alltid lika roligt att känna att man är uppskattad, men det här blev jag faktiskt överaskad över. Jag trodde aldrig att någon skulle ranka min blogg som en av det 5 dem gillar mest men tydligen var det så. jag ahr alltid skrivit mer för mig egen skull, för att det är så roligt att hänga med i julsvängen och allting, men det klart jag blir hur glad som heslt när jag går in på http://julen.gladers.net och ser att Marie har skrivit om mig, med följande ord:
 
"Egna foton och trevliga tips, en blogg jag har följt länge" .  Tack :)
 
 
 
 
Reglerna för utmärkelsen är följande:
 

Reglerna för utmärkelsen är 

1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den
2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar
3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg.

då vill jag uppmärksamma 5 av mina favotirbloggar 

1. http://sagojul.blogspot.se/ Det här var en av mina favoriter från start. Jag fastnade för julglöden som var lika stark som min, för den positiva andan och personliga känslan på bloggen. Det kändes som en person som verkligen älskade julen, precis som jag gör :) 

2. http://julilaloland.blogspot.se/ Det här var en va dem bloggarna jag började följa först, och jag tycker verkligen om den. Den är sådär hemtrevlig och personlig som en blogg ska vara, och jag känner att det som skrivs är relevant för mig också liksom. Man kan känna julkänslan när man läser, och så ska det vara :) 

3. http://julen.gladers.net Också en blogg som jag läst väldigt länge. Även här känner jag att det är en personlig och nära känsla och man känner sig som hemma liksom, när man läser inläggen. Det är tips på saker man kan genomföra på riktigt och jag tycker verkligen om den här bloggen :) 

4  http://tomtensdotter.se/ Det är alltid svårt att säga vad exakt det är som gör att man följer en blogg, men den hrä bloggen har jag ocskå följt ända sedan jag själv startade med att blogga. Hennes inlägg är personliga, man får se hennes personlighet och följa hennes jul på riktigt. sånt gillar jag. 

5. http://ourchristmas.blogg.se/ Också en personlig blogg som jag bara älskar att läsa. Det är sånt som verkligen händer hemma, sånt man själv kan göra eller vara med om. och det gilalr jag :) 

 


» Loka vintersmak

Har någon av er smakat loka vintersmak? Jag blev verkligen överlycklig när jag och min fästman köpte hem den igår, men blev lite besviken måste jag säga. Den smakar verkligen inte mer annorlunda än en vanlig loka och det hade jag hoppats på att den skulle göra. Det är ju roligt att dem gör sånna saker men det hade varit roligare om det smakat mer jul :)


» Äntligen snö!

Igår blev det värsta ruset på Facebook när alla började skriva om att det snöade. Det snöade hos mig också men jag var helt säker på att det skulle försvinna till idag. Men inte då! Sådär ser det ut från min praktik! :)


» Tävling

 
Jag är med i en tävling hos http://julitomteverkstan.blogg.se där man kan vinna den här snygga skålen och godiset. Vem vill inte vinna det liksom!? :) 

» Favoritjulmässa

Den här julmässan vill man verkligen inte missa, jag älskar den! Har ni vägarna förbi bör ni komma. Allting sker i en gammal bruksmiljö och det är så otroligt vackert. Ja, det är galet mysigt :)


» Roligt pyssel

Om man vill göra ett roligt vinterpyssel som inte är så krångligt har jag den perfekta idéen. Det enda du behöver är kottar, färg, lim och glitter!

Ta in kottar och torka någon dag inomhus. Måla dem sedan med färg och om du vill med lim och glitter. Färdiga att hänga upp i fönstret eller i julgranen! :)

Bilden är tagen från min förskola där vi testade det här med barnen. Dem tyckte verkligen om det!


» Briska vinter

Briska är en cider som jag brukar dricka ibland, speciellt kvällar hemma när jag vill lyxa till det lite extra.
Nu såg jag på http://christmasdreams.webblogg.se att det ska komma en briska vinter! :) (det är även därifrån jag lånat bilden)
 
 
Den ska gå att köpa på systembolaget från v. 46 och på restauranger från v.44
Spännande! :)

» Julkortsswapp

Förra året var jag med på något mycket trevligt för alla oss som tycker om att skicka julkort, nämnligen en julkortsswapp! Det hela är mycket enkelt, du anmäler att du vill vara med innan den 24 Novemver, sedan får du helt enkelt veta hur många julkort du ska göra iordning, och sen skickar du ut dem i ett enda kuvert till Marie, som sedan delar ut dem till alla deltagare. Och hem får du ett underbart kuvert fyllt med julkärlek! Det kan väl inte bli bättre? :) Gå in på  http://julen.gladers.net/#post372 för att läsa mer :)
 
 

» Äntligen!

Det här kan man köpa på Ica i Eskilstuna nu :) :D


» Bingolottos julkalender

Så härligt! Nu kan man boka bingolottos julkalender på http://www.folkspel.se/bingolotto/tv-programmet/webbshop/ 
Jag har aldrig direkt vunnit någonting på det men jag köper den alltid, det är liksom tradition. Leverns ska vara den 7 november, spännande! 
 
<strong>Bingolotto</strong> Bingolottos Julkalender - 50:-

» Hemgjort Äppelmos

Något som jag tycker hör julen till är hemgjort äppelmos -. utan det på julbordet är det inte riktigt jul för mig. Men det är ju självklart en smaksak, för mig är det iallafall så :) 
 
Receptet jag använder mig av är jätteenkelt, och inte dirket smaksatt på något sätt. Man kan ha i russin och kardemumma och andra kryddor i sitt mos, men jag tycker om den söta smaken som kommer av bara socker och äpplen så jag kör så tillsvirade. Ni kan ju använda mitt recept som ett grundrecept och sen bara bygga på mera :) 
 
Ni ska ha:
4 kg äpplen
4 dl socker
1 dl vatten
 
Och sen kokar ni bara ihop det. inte så svårt va :) 

» Favorit julmat

Det här är min absoluta favorit när det kommer till must. Att dem kommer på glasflaska gör det hela så mycket bättre!

Det finns ju dock massor av olika muster! Vilken är eran favorit? :)


» Julthe från Åhléns och indiska

Visst är det underbart med varmt The sånna här kvällar när det är alldeles mörkt ute. Dem här hittade jag på Åhléns och indiska, har inte smakat dem men tror dem kan vara värda att testa' om inte annat för att det är roligt :)


» Julmust!

Lämnade min fästman vid tåget idag och fann detta. Fröjd!


» Adventskalender från gallerix

Hittade den här kalendern på gallerix idag för 99 kr. Perfekt om man inte är sådär pysslig eller har tid och material att skapa helt egna luckor. Det gör ju såklart att man blir lite begränsad med innehållet eftersom den är rätt så liten, men ändå :)


» tävling :)

Jag är med och tävlar om den jättesnygga strumpan från http://christmasdreams.webblogg.se/ :) Gör det du också! 

» Julkortsswapp

Hej Igen! Jag har låtit datorn stå lite ensam i några dagar, och jag ber om ursäkt för det. Det blir alltid samma kaos sen när man loggar in och ser att man har typ 50 olästa mail. men ja, ibland är det värt det också :) Jag har just nu praktik på annan ort än där jag bor, så när jag kommer hem till min fästman på helgerna vill man inte direkt bara sitta med datorn liksom :) 
 
Jag har ju sett att flera av er funderat kring vem som ska bli årets julvärd och jag vet inte vad jag tycker.Ebba Von Sydow verkar ju vara rätt så intresserad men jag är inte äsker på vad jag personligen tycker om henne, faktiskt, på julen och allt. Hon kanske skulle passa jättebra? 
 
Vad tror ni? Och om ni fick välja helt fritt, vem skulle ni då välja som julvärd? 
Jag tycker personligen att Ernst har varit en favorit, han skulle gott kunna få vara igen tycker jag. Han har verkligen den där julkänslan på något sätt :)

» Träd som dekoration?

Jag har ju just nu praktik på ett dagis, och då har vi tagit hand om lite träd och gjort till bitar som barnen får leka med på olika sätt. När jag såg det först tänkte jag onekligen på julen och om det inte vore möjligt att ta in sånt och göra något snyggt av? Vad tror ni? Eller blir det bara skräpigt?


» Perfekt julklappstips

Jag har hittat ett helt underbart julklappstips, antingen om du vill ge dig själv något extra eller om du vill unna någon annat något extra fint i jul :)
Ett egengjort kakfat! Och det är inte alls så svårt som man kan tro. Nu kanske du tänker - Vem vill ha ewtt kakfat? Dem flesta, säger jag :)
 
http://kakfateriet.se/ kan du ser mer hur man gör, men jag ska försöka förklara lite enkelt nu :) Du väljer alltså bara själv ett par tallrikar som du tror skulle passa till ett kakfat, köper delarna som ska sitta emellan dem på kakfateriets hemsida och sätter sedan ihop allt. :) smidigt!
 

bilden är tagen från deras blogg, som ni också kan följa! surfa bara in på http://kakfateriet.blogspot.se/ för att få ännu mer tips och tanker kring att göra kakfat. Det här kakfater har dem först köpt vita tallrikar till, som dem sedan har målat på. Perfekt för den som vill göra något personligt i julklapp!


» Regn regn och regn...

Jag vill hellre ha snö! Kan erkänna att jag just nu känner mig som ett otillfredsställt barn som mest vill stampa på golvet och befalla snön att komma. Jag är inget fan av kyla, det är känt, men snö älskar jag, och allt detta regn bara gör mig kall. Ge mig snö nu!


» Allers julmagasin

Vet att mitt förra inlägg också bara handlade om att tipsa om en jultidningn, men jag sitter mitt uppe i PM skrivande på universitetet så det får bli lite snabba inlägg nu under dagen, så får ni mer utförliga beskrivingar sedan :) 
 
Det är iallafall så att Allers årliga julmagasin har kommit ut nu, och det tycker jag ni ska köpa! det kostar faktiskt inte så mycket, bara 34 kr, och det kan det vara värt, om man så bara ska köpa ett enda julmagasin i år. 
 
Själv köpte jag den redan igår kväll, men såg idag att den enligt allers hemsida, där jag också lånat bilder ifrån, att den släpps i butik idag egentligen. ojoj :) 
 

» Jultidningar

Jag vet att Det finns massor av svenska Jultidningar som kommer ut i butik snart, men om man inte kan vänta finns det en hel del guldkorn redan nu på tillexempel pressbyrån. Gillar man att pyssla är dem här tidningarna en hit! Jag har inte hunnit bläddra i dem direkt, men ikväll efter praktiken lär jag ha mer att säga om dem :)


» hur startade det?

http://johannasjulblogg.blogspot.se ställde frågan, hur det kom sig att man egentligen började julblogga. Tänkte besvara frågan här på bloggen direkt, om jag nu kan komma på något bra svar :) 
 
Jag vet faktiskt inte riktigt hur det starade. Jag hade en annan blogg i samma namn ett tag, och med annan menar jag då bara ett annat tema. Det var typ hur man levde modernt lantligt eller något, jag kommer faktiskt inte ihåg riktigt. Jag upplevde dock att jag inte riktigt hittade min stil, det kändes inte bekvämt liksom. Sen var det nog så att jag hittade julswappen, om jag inte minns fel, via en vän eller någon bekant på facebook, och då insåg jag vilket hav av människor det fanns som bara skrev om julen! ungefär då började väl mitt julintresse att verkligen ta extrem fart också, så då kände jag att nej, det är dags nu :) 
 
Jag såg att många av er andra sa att ni hade andra bloggar också, och det har jag med, jag skriver lite på min och min fästmans bröllopsblogg waitingforonedaytocome.blogspot.com. Den är dock lite inaktiv eftersom planeringen inte riktigt hunnit ta fart än men den kommer bli mer spännande framöver :) 

» morgonmys

Man kan ju få tag i pepparkakor rätt så lätt i affärer nu, och för ett tag sen köpte min fästman annas orginalpepparkakor till mig. Det är verkligen några av mina favoritkakor att ha som fikatillbehöver :) Så därför tänkte jag starta morgonen med en sån :)
 

» ingen julswapp 2012

Jag hörde det ryktas om att det inte skulle bli någon julswapp i år, och det ryktet verkar vara sant om man kollar in julswappens egen blogg http://julswappen.blogspot.se/ 
Det känns genuint tråkigt, dem senaste två åren har verkligen swappen varit ett tillfälle att som vuxen få njuta av ett litet paket varje dag, något som man visste någon hade lagt ner energi på.
Med detta sagt menar jag självklart inte att jag inte förstår behovet av en paus :) Men jag hoppas vi ses igen nästa år! :) 
 

» Jul på skansen

Jag vet inte om någon av er  har varit på skansen runt jul, men det är en mycket underbar upplevelse. Dem har alltifrån julbak, julpussel, julmarknader, julgudtjänser och massa annat smått och gott som man kan tänkas vilja uppleva. Deras julmarknad startar den sista helgen i November och sen har dem öppet ända fram till julafton faktiskt, om man vill finns det tillochmed möjlighet att delta på deras julaftonsfirande! Nu tror inte jag att det är något jag kanske skulle vilja göra, men för dem som inte känner att dem måste vara hemma på julafton så :) 
 
Gå in på deras hemsia www.skansen.se för att se mer exakta öppettider :)
 
 
 
(bilden är från deras hemsida)

» ICA reklamfilm

 
 
Tror inte jag är ensam om att ha sett den här reklamen på tv :) Jag blir genuint glad av att se den :) 

» julkalendern till HONOM...

En sak som jag alltid uppskattade när jag var liten var att få en liten sak varje dag genom december. Det kostade aldrig mycket och var nog inte ens värdefullt egentligen, men jag tyckte det var så härligt att varje morgon få vakna upp och veta att det fanns något litet man kunde få på morgonen. 
 
Nu är det ju så att jag har en underbar fästman (fästman,hörde ni! japp, vi har tillochmed bestämt datum för vigsel nu :D ) och därför vill jag göra en sådan åt honom. Och nu har jag börjat.
 
Jag vågar inte skriva här vad jag har köpt, ifall han läser, men jag har köpt ett flertal saker iallafall. Så jag är på gång :)
 
Har någon annan en julkalender att förbereda? 

» bästa jullåten med bästa bandet ever

 
 
Barenakedladies är ett av mina absoluta favoritband. Den här första låten råkar också vara en av mina absoluta favorjullåtar, så snacka om underbart när jag hittade den här fantastiskt charmiga inspelningen med dem. Åh ni måste lyssna, det ger verkligen julkänsla :D 

» Jullista

• Hade du en bra jul förra året?
Ja det hade jag. Vi firade den hemma hos mina föräldrar med nästan hela familjen och det var riktigt lyckat :) Det hade kunnat vara lite mer snö bara tycker jag. 
 
• Vem firade jul i ditt hem förra julen / I vems hem firade du jul?
Vi firade hos mamma och pappa, med mina två systrar och deras barn och familjer. Tyvärr var inte min bror och hans familj med, eller min fästman, men dem är med oss nu i år :)

• Vilket är ditt bästa barndoms-julminne?
Det är verkligen svårt! jag har nog ingen speciellt jul jag minns extra väl, utan mer småsaker v gjorde varje jul. Som att min mamma brukade göra adventskalendrar åt mig med små saker i varje dag när jag liten, och man fick aldrig dricka en hel glasflaska julmust innan julafton. Det var verkligen speciellt! 

• Vilket är ditt värsta barndoms-julminne?
Hm...svårt. kan nog inte komma på något som var riktigt jobbigt.
 
• När slutade du tro på tomten?
Det där är en definitionsfråga. När jag var liten gjorde mamma väldigt många söta utflykter med mig till skogen och hittade på platser där tomten bodde på, vilket gjorde att det blev något jag ville hålla liv i länge. Sen tror jag inte att jag någonsin i en ålder jag man minnas verkligen "trott" att tomten existerar. Men ibland gillar jag tanken att det finns en söt man i skägg som gör oss sådär lyckliga på julen.
 
• Vad är det godaste du har ställt ut till tomten på julafton?
Jag brukar bara ställa ut gröt och mjölk :) 
 
• Ger du något till välgörenhet etc under julen?
Ja, det gör jag, Jag försöker ge året runt så jul blir inte mer speciellt än annars, men jag gör det. Det finns en organistation speciellt, som heter Hoppets stjärna, som gör julpaker och delar ut till familjer i nöd. Dem gillar jag att stödja. 
 
• När julhandlar du?
Julklappar börjar jag handla i oktober typ. Maten är lite svårt eftersom vi alltid äter hos min mamma och pappa :)
 
• Hur dags vaknar du på julafton?
Tidigt! kanske 8, man vill ju inte missa någonting av den dagen!
 
• När äter ni julmat?
Efter kalle anka, så runt 4 eller 5.
 
• Hur dags öppnar ni julklappar?
Dem öppnar vi kvällen, efter maten och karl bertils jul och att pappa läst julevangeliet för oss. 
 
• Vad är den bästa julklapp du någonsin fått?
Den bästa julklappen jag fått var en stor fin bibel jag fick av min mamma och pappa. Den kostade rätt mycket, och jag hade önskat mig den. Den har genom åren hjälpt mig mycket och därför är de den bästa julklappen.
 
• Hur brukar din stad/by/kommun julpyntas?
Nu bor jag ju i en ny stad, nämnligen Eskilstuna, så jag har ingen aning. blir spännande att se!
 
• Hur länge är du ledig vid jul?
Vet inte riktigt än, men från den 19 och någonstans efter nyår iallafall. ska försöka ta ledigt längre :)
 
• Hur länge efter jul har du kvar din julgran?
Länge. Den brukar stanna nästan hela januari, det är så mysigt att ha den kvar inne.
 
• Har du någon gång firat jul utomlands?
Nej.
 
• Har du någon gång gjort egna julkort?
Jag har ofta velat göra egna julkort, men det har aldrig blivit av. 
 
• Tycker du om att sjunga julsånger?
Ja det gör jag :) och att lyssna på dem! 
 
• Vem vill du helst fira jul med utöver familjen/släkten?
om jag fick välja skulle jag vilja fira jul med will ferrell och jack black. men det kommer nog aldrig hända :P
 
• Om du fick tio miljoner, hur skulle du fira jul då?
Jag skulle inte vilja göra så stor skillnad på hur vi firar hemma, men jag skulle vilja hjälpa andra som har det svårare på julen. Jag skulle kanske hjälpa dem hemlösa att få en riktigt fin julklapp, som ett hem, eller välsigna någon annan som behöver. självklart skulle min familj få massor av saker men jag vill inte att alla pengar skulle gå på julklappat :)
 
• Om du kunde ändra något med julen, vad skulle det vara?
Att den var så kort :)
 
• Tror du att vi får en vit jul i år?
Jag vet inte, men jag hoppas verkligen det :)
 
• Vad vill du att tomten ska ha med sig för julklapp till dig?
Jag vet inte riktigt än. Vi får se :) Bara vi får en mysig jul är jag nöjd.
 
julistan är hämtad från http://johannasjulblogg.blogspot.se/ :)

» Ny glögg för i år : hallonlakritsskalle

Nu är det många julbloggare som redan nämnt detta, men jag känner att jag ändå måste skriva en liten rad om nyheten att saturnus i år släpper en glögg med smak utav hallonlakritsskalle. Det känns så coolt! Frågan är om det kommer bli gott för en lakritsälskare som mig, eller om det kommer förstöra min uppfattning om att lakrits alltid är gott. Jag vet inte, men jag hoppas på det första iallafall :) Bilden är tagen ifrån saturnus hemsida. visst ser den god ut?