» Placeringskort

Som jag sagt förut ska vi ha stjärntema i år på julafton, och igår när vi bakade pepparkakor kom min mamma på en jättebra sak, nämnligen hur våra placeringskort ska se ut. 


Jag tror att med lite glasyr på det, kommer det se superbra ut på bordet :) 

» Pepparkaksbak!

Nu är vi äntligen påväg hem till mina föräldrar för det årliga pepparkaksbaket! 
De allra flesta av mina Syskon och syskonbarn kommer vara där, så man får räkna med fullt hus. 
Jag bakade för första gången igår min egna pepparkaksdeg, och blir den bra så delar jag receptet med er här senare. :) 

Självklart måste man se ju vara lite julig då :) 





» Storstädning och lussebullar

Idag är det storstädning och julfixande som gäller här hemma, så därför är det lite glest på inlägg just idag. Men jag kände ändå att jag var tvungen att titta in här och berätta vilken lycka det var att få baka årets första sats med lussekatter nu i veckan. 
Av alla julgodsaker, så är det lussekatterna som jag älskar mest! Jag kan inte komma ifrån det, dem är mina favoriter helt enkelt. 


Och eftersom det är min mammas "hemliga" recept kan jag inte dela det här tyvärr, men ni har säkert alla era egna recept på den här skönheten :) 

» Kavli jul

Nu har kavli lanserat årets julsmaker och även lanserat en tävling! 


Jag är rätt sugen på att testa ädelostapelsin på ett par pepparkakor, det känns som att det kan smaka gott. Eller vad tror ni? 

Tävlingen går ut på att följa @kavli_Sverige på instagram, sedan ta ett kort på vad som är ditt jultecken och hashtagga med #kavlijul. Sedan kan du vinna 5000 kr på royal design om du jag tur :)

» Vackra julkort från Diakonia

Jag älskar julkort, både att skriva dem och att få dem. Dessvärre är det inte så många som jag känner som gillar att skicka julkort, det är mest familjen, men man får ju vara glad för det iallafall :) Jag spara alla julkort jag får och tar fram varje år, bara för de fina motivens skull. Det blir som små tavlor :)
 
Jag har ofta försökt göra egna, men jag märker att tiden aldrig riktigt räcker till trots mina goda intentioner. 
Så i år köper jag mina julkort. Det finns ju en uppsjö av olika ställen att handla på, både billiga och dyra, men jag hittade underbara kort nyss som jag bara måste tipsa om.
 
Hos diakoni kan man köpa dessa underbara kort i 4 - pack för 100 kr. Jag älskar tomteluvorna! Dem är sååååååååå söta! Jag skulle älska att få dem själv också :)
 
 
Är du intresserad av korten, surfa in på http://gavoshop.diakonia.se/

» Min första julklapp!

Jag har ju skriva förut om att jag inte tänkte skaffa the body shops adventskalender i år eftersom vi nu har en liten bebis att försörja och ekonomin inte riktigt tillåter det.
så tala om förvånad jag blev när jag fick det här paketet igår - jag har inte öppnat det men jag vet mycket väl vad det är i ;)




» Handarbete och pyssel

Jag träffade min mamma en kort sväng imorrse som lämnade över några tidningar som jag kunde läsa nu när jag och Jonah sitter hemma hela dagarna. En av dem var handarbete och pyssel.


Jag tyckte om den, men det fanns inte jättemycket i den som jag tror jag kommer göra själv. 

En sak som var lite rolig om man har tänkt göra egna kransar var detta som jag hittade.


Det fanns däremot en sak som jag verkligen ska testa, och kanske ge bort i julklapp till och med. Det var en body scrub som man gör själv och som ska lukta pepparkaka. Det ser rätt enkelt ut, hoppas det blir bra också! Lär återkomma med det här senare :)




» Rim på paketen?


Trotsade vädret och tog mig ut på stan en runda alldeles nyss, mest för att fönstershoppa och få lite luft. 
Jag stannade dock till inne på myrornas, och fastnade som vanligt vid deras julgrejjer. Valde ut de här två godingarna att ta med mig hem idag, men det finns hur mycket som helst kvar där som kah gärna skulle tagit med mig också. 

Boken är lite rolig, och egentligen inget jag brukar köpa. Men kände att varför inte, en del rim kanske man faktisk kan använda och om inte annat så kan det vara rolig inspiration att läsa inför sina egna rim :) jag har försökt rimma på iallafall paketen till de vuxna, men det är svårt tycker jag. Ska ge det ytterligare en chans i år och försöka att kanske vara ute i lite mer god tid än kvällen före  :) det är trots allt roligt med ett litet rim att läsa upp och försöka lösa innan man öppnar paketet. 

Hur gör ni, rimmar ni på era paket? 

» Tävla om julkort

Just nu pågår en tävling hos http://julkulturcramar.wordpress.com/ där man kan vinna jättefina julkort. 
Det man ska göra är att man ska skriva vad man associerar med Julen.
 
När jag tänker på jul, så tänker jag instikntivt på familj. För mig skulle julen inte vara något, utan min familj. Det handlar om allt ifrån att sitta sent tillsammans kvällen före julafton och hjälpas åt att slå in de sista julklapparna och pynta klart vardagsrummet under tiden som man häller i sig glögg för att hålla sig vaken, till att stressade springa omkring fem i tre på julafton och försöka få igång tv:n så alla ska kunna se på kalle anka. Det handlar om att se glädjen i andras ögon när de öppnar paketen jag gjort till dem, och att sedan tillsammans somna alldeles för sent efter att ha spelat alla nya sällskapsspel man fick i julklapp. 
Jag skulle inte kunna klara mig en jul utan min familj, och speciellt inte nu när min egen precis har utökats med ett litet mirakel. Så det är jul för mig. Familj, och kärlek.
 
Vill ni vara med och ha chansen att vinna dessa snygga julkort, surfa in på hennesb logg och svara vad du associerar med julen du också :) Bilden är lånad från hennes blogg. 
 
 
 
 
 
 
 

» En vecka kvar till advent

Om exakt en vecka är det första advent. 
Det är ju helt galet!
Jag tycker alltid jag är ute i så god tid men sen plötsligt står man där med en vecka kvar och fattar inte vart tiden tagen vägen. 

Den här veckan som kommer lär bli fylld av julstök. Jag vet inte hur det är för er, menbjagvhar alltid en checklista med saker som ska hinna bli klara till första advent, och listan är rätt så lång. 

I år blir listan dessutom ännu längre, för måndagen efter första advent kommer det hit en person som jag inte kan berätta vad hon ska göra, men det krävs att det är julpyntat till Max iallafall. 

Här är min att göra till första advent lista för 2014:
Sätta upp julgardiner och ta fram juldukar
Ställa fram elljusstakar och stjärnor 
Ta fram julpyntet 
Baka lussebullar och pepparkakor. Pepparkakorna bakas tillsammans med delar av vår familj, så vi trängs 20 pers i min mammas kök nästa lördag för att se till att dem är klara till söndagen! 
Baka lite bröd (vört bland annat) som jag kan frysa ner hon mamma nästa helg 
Göra äppelmos som jag kan frysa ner hos mamma nästa helg 

Vad vill ni ha klart till första advent hemma hos er? :)




» Julpynt med historia

Hur mycket jag än älskar att gå i butiker och se på de senaste julpyntet, så handlar jag faktiskt förvånansvärt lite nytt sådant varje år. 
Det där ska inte missförstås - jag handlar mycket julpynt varje år, men inget är nästan helt nytt. Det allra mesta kommer från second hand butiker och liknande.
Jag har ibland funderat på varför kah aldrig tvekar till att handla julpynt på second hand, när jag för samma sak kan stå tvekandes hur länge som helst i en vanlig butik. Men det är rätt enkelt när jag väl kommit på det.

Jag vill ha julpynt med en historia.

Det jag köper från second hand känns så levande på ett annat sätt ännu helt nygjort pynt - det har stått i någons hem vem vet hur många jular, det Har hört alls julhemligherer och sett glädjen i människors ansikten på julaftonskvällen. 
Att jag då får ha dem i mitt hem, känns privilegierat på något sätt.

Jag har två saker hemma som till jul betyder lite extra för mig. Det är prydnader från min mormor och farmor, båda vilka inte lever här på jorden idag.
Mormor dog för 4 år sedan, och farmor dog för snart 2 år sen, så saknaden är fortfarande där, och speciellt vid sånna här högtider. Jag är dock säker på att dem väntar i himlen och att vi ses igen, och det är såklart betryggande om något.
Men deras julpynt spelar stor roll för mig på julen. Mormors julkrubba köpte faktiskt jag och mamma till henne när jag var liten, och redan då sa hon: den får du tillbaka den dag jag dör. 
Prydnaden från farmor är i sig bara helt otrolig tycker jag, jag blev kär i den på en gång. 






» Låt fler fylla 5 år

Idag fick jag ett rolig paket på posten, nämnligen en present från min syster Anna. Hon jobbar som kantor i svenska kyrkan och hade råkat på dem här häromdagen, och tänkt på mig som gillar julen så mycket.
Varje år brukar svenska kyrkan ha en julkampanj, och i år är det "låt fler fylla fem år".
När man köper ett sånt här paket med ljus och tändsticksask för 20 kr hjälper man alltså till att hjälpa mammor ta hand om sina barn, så dem kan överleva sin 5 års dag. Bra grejj tycker jag! 






» Saturnus pepparkaksglögg



Äntligen så blev det dags att smaka en av årets glöggar från Saturnus - pepparkaksglögg!
Jag hade riktigt höga förväntningar på den här glöggen och hade sett fram emot att smaka den sedan jag fick hem den. 
Däremot blev jag lite kluven. Doften var verkligen helt ljuvlig, och när den spred sig i lägenheten kändes det som självaste julafton. Men smaken gjorde både mig och min man besvikna. 
Som vanlig glögg smakade den jättegott! Men som glögg med smak av pepparkaka...ja var fanns pepparkakan någonstans? 
Jag hade gärna känt mer smak av pepparkaka för att jag skulle ta mig ut och köpa fler flaskor, tyvärr :)

» SVTs julvärd!

 
 
 
Nu är det klart vem som blir årets julvärd i SVT, och det är Henrik Dorsin! 
Jag brukar ju alltid se på tv4s jul, men nu är frågan om det inte blir SVT ändå. Jag tycker verkligen om Henrik Dorsin, han är rolig och varm och jag tror han kommer passa mycket bra som julvärd. 
Glädjande besked såhär på morgonen helt enkelt :)
 
Såhär skriver aftonbladet:

"Nu är det jul igen.

Förra året hälsade Petra Mede, 44, tittarna välkomna till en julafton i tv-rutan.

I år får komikern och skådespelaren Henrik Dorsin, 37, hederuppdraget att tända ljuset från SVT:s fåtölj.

Henrik Dorsin fick förfrågan att vara julvärd redan i september.

Han berättar att han snabbt kom överens med familjen om att tacka ja.

– Familjen backar upp mig i det här. Vi firar på juldagen istället. Min svärmor var den enda som sa, ”kan du inte tacka nej?” Säger Henrik Dorsin till Nöjesbladet.

– Jag sa ”nej, jag kan inte tacka nej”.

”Är nervös”

Trots att Henrik Dorsin har haft månader på sig att förlika sig med tanken att välkomna tittarna till en julafton med tv är han nervös.

– Det känns väldigt lustfylld. Det ska bli väldigt roligt. Men det är lite nervöst också, man vill att det ska bli bra och det gäller att hitta rätt balans. Man ska vara ett sällskap till folk som tittar, säger han.

”Ett geni”

SVT:s programdirektör Martin Österdahl, motiverade valet av Henrik Dorsin:

– Personen gör ett stort public service jobb både i val och Melodifestival, sa han.

– Svenk humor med extra allt, ett geni.

När Henrik Dorsin fick ta till orda berättade han att frågan kom som en överraskning.

– Det är en så stor fråga och få och jag tycker att det är ett hedersuppdrag. Något som man kanske bara får göra en gång i livet, sa han."

 
Vad tror ni? :)

» Snällkalendern

Än så är det inte försent att fixa fram en julkalender till någo du tycker om, och jag tänkte tipsa om något som heter "Snällkalendern". Den kostar 75 kr och samtidigt hjälper man till att bekämpa ebola via Plan. 

Det är en adventskalender som varje dag ger oss uppmaningar om att göra något snällt mot människor som vi möter. På hemsidan står det såhär:

Pepparkakor sägs göra oss snälla. Under julen äter vi mängder av dem men verkar inte bli snällare för det. Istället blir vi stressade av julklappar, matlagning och vem som nu tusan som ska vara tomte i år. Vi glömmer bort att ta hand om varandra.

Då börjar man undra vart all den där snällheten tar vägen? För den finns ju där, vi har trots allt stoppat den i oss. Kan det vara så att den bara fastnat inom oss och att allt den behöver är lite hjälp med att komma ut och visa sig? Vi tror det.

För att läsa mer, och beställa den, surfa in på http://snallkalendern.nu/
 
 

» Det blir jul ändå

 
 
Varje år är det lika roligt att se vilka juliga reklamer som kommer ut på tv tycker jag. En del är helt underbara, en del inger julkänsla ända till tårna, en dl ser bara dåliga ut och en del fattar man inget alls av.
Den bästa reklamen i år enligt mig är iallafall ikeas #DetBlirJulÄndå reklam. För visst kan man känna igen sig? Man preppar så mycket, förbereder, städar, gör listor, bakar, och sen när man står där...så har man missat något. 
Det enda brödet i ugnen blir bränt, man har glömt att köpa saffran till baket, gardinerna är för korta och man har missat att slå in det där paketet man köpte i sista sekund.
Jag tror vi alla på något sätt kan känna igen oss i den känslan.
 
Och ja, just i den stunden känns det inte alls kul. men vet ni? Ikea har rätt. Det blir jul ändå. Jul hänger inte på alla våra förberedda detaljer, även om vi gärna vill tro det. 
Julen blir av, för att det är julen. För att julkänslan finns inom oss, och inte i den perfekta ljusslingan.
För att julen handlar om mycket mycket mer än vad vi tror. 

» Kladdkaka med smak av pepparkaka

Igår kom min man hem med den här kakan ifrån Lidl. 
Har ni smakat den? 
Om ni inte har gjort det tycker jag ni ska göra det! Den kostar 20 kr och smakar helt ljuvligt. Jag skulle nästan kunna äta upp hela själv, heh :)






» Julgardiner i vardagsrummet

Jag hann inte få upp så mycket som jag ville igår, men jag fick iallafall upp julgardinerna i vardagsrummet. Jag gillar egentligen inte svarta juldekorationer, men hittade de här gardinerna på loppis för 20 kr och kunde inte låta bli bara :) 
Nu längtar jag efter att få upp allt annat pynt också! 




» Söt liten tomte

Den här söta lilla tomten fick jag av min faster när hon var på besök i helgen. Eller ja, den var egentligen till Jonah, men den får nog stå i vardagsrummet så länge så vi alla kan njuta av den. :) 
Den lyser och ändrar färg, vilket inte riktigt syns på bilden. 
En söt prydnad tycker jag!




» Bock eller inte?

Jag vet inte hur många av er som följt med på nyheterna, men för någon morgon sedan var det ett insla på tv4 nyheterna om Bocken i Gävle. Den som alltid brinner upp ni vet. Nu verkar det som att mannen bakom själva bocken änskar att den inte skapas i år, eftersom han anser att det är negativt för Gävle att alla kommer ihåg staden på grund av bocken som brinner ner. Han anser också att syftet med den har försvunnit och ersatts bara av att man vill bränna ner den.
Jag tycker det vore jätte tråkigt om den försvann. Jag förstår vad han menar, men för mig som är uppväxt relativt i närheten så har det varit en symbol för jultiden ändå. Och sen är den vacker den tid som den står orörd ändå. 
 
 
 
Såhär står det på :http://www.svt.se/
 

För 48 år sedan föddes idén om världens största halmbock i Gävle. Men nu tycker mannen bakom bocken att den ska försvinna för gott.

I snart 50 år har Gävlebocken spridit julstämmning på Slottstorget i Gävle, och Stig Gavléns idé med att sätta upp världens största halmbock i Gävle för att locka människor och turister till Söders handel och till stan har lyckats, men kanske av fel orsaker. För det är många som varje år med spänning väntar på att bocken ska brinna. Och nu har grundaren till bocken fått nog, om den ska fortsätta att brinna kan bocken lika gärna gå i graven.

– Ursprunligen skulle den ju vara en julsymbol för familjer och barn. Men de tankarna har ju helt försvunnit och nu är ju frågan inte om den ska brinna utan när den ska brinna. Jag vill ha bocken kvar, men jag vill inte att den ska brinna, säger bockgrundaren Stig Gavlén.

Tror du att Gävlebocken kommer att få stå orörd i år?

– Nej, det tror jag inte. Tyvärr, säger Stig Gavlén.


» Pepparkaksfilen tillbaka


Äntligen är den här! Ett måste till frukosten i juletid tycker jag :)

» Årets julvärd


Satte helt ovetande precis igång Nyhetsmorgon som jag gör varje morgon, och exakt då passade dom på att avslöja årets julvärd. 
Det blev Anna Brolin, och jag känner mig lite sådär faktiskt. Helt ärligt visste jag inte ens vem hon har först, jag fick googla på det. 
Hon verkar ju trevlig och så, så kanske blir det bra. 
Vad tror ni? :)

» Gammalt blir nytt!

Idag tog jag och min svägerska oss ut på stan och gjorde några second hand butiker. Jag shoppade både till mig själv, men fick också tag i någon julklapp som passade helt perfekt. Kan tyvärr inte skriva ut vad det är, men kan varmt rekommendera second hand om ni vill få tag på billiga och unika julklappar :)

Till mig själv fick jag däremot tag i lite julservetter och en fin tomtedräkt till Jonah. 
Det andra på bilden är julpynt som min mamma hade skaffat åt mig senast vi sågs. Jag älskar ljuslyktorna som ser ut som det är trä runt - dom kommer passa bra i vardagsrummet! :) 




» En vit jul

Jag dricker inte alkohol i vanliga fall, och speciellt inte på julen. Jag kan absolut ta glögg med alkohol , och jag har bakat godis med rom i och liknande, men att dricka ren alkohol på en högtid såsom julen känns främmande för mig. Vi firar dessutom alltid med en massa barn, och i år kommer vi vara 9 barn totalt varav 2 är under 1 år, så att alkohol ska var en del utav sammanhanget känns knäppt.
Det är tragiskt tycker jag, hur många hem som under jul blir förvridna av vuxna som dricker för mycket och barn som hamnar i mitten av allt det. Barnen borde få en jul fylld med förväntan, glädje och harmoni, men många lider istället av en jul fylld med skräck, hårda ord och rädslor för vad som ska hända om mamma eller pappa dricker för mycket. 
 
Därför har jag valt att skriva upp mig för en vit jul. Det betyder att jag inte kommer dricka någon dryck med mer än 2,25 promille i under julhelgen. Det står på deras hemsida http://vitjul.se/ att 413 personer anmält sig att göra detsamma, vilket känns lite tycker jag. 
 
VIt Jul har också en webshop, och där finns den här söta pepparkaksgubben att köpa för 100 kr. Jag var bara tvungen att tipa om den, tyckte den var ursöt :) 
 
 

» Julkläder till liten

Det här hittade jag på hm när vi var där och handlade. Är rätt säker på att det blir det här och en tomteluva på julafton för den lille. Vad tycker ni? :)




» Grannarna måste tro vi är tokiga

Ja, efter vad som hände inatt tror jag nog att det mycket möjligt kan göra det. 
Tro att vi är tokiga alltså.
Jag brukar alltid somna med lite musik på, och sedan mitt i natten någong gång stängs den av automatiskt utan att jag märker det. Så är det alltid, så därför blev jag lite förvånad när jag vaknade imorrse och märkte att musiken var på.
Först tänkte jag att det måste varit min man som vaknat och satt igång den igen utan att jag märkt något, men jag kunde inte riktigt släppa tanken på att något kändes konstigt.
Efter en stunds intensivt lyssnande insåg jag att det var julmusik jag lyssnade på, och då blev det hela mycket mer konstigt. Min man skulle aldrig sätta på julmusik mitt i natten, hur mycket han än skulle längta efter julen.
 
Då slog det mig, ljudet kom inte ifrån vårt sovrum. Utan ifrån vårt vardagsrum.
Vi har två katter, och det brukar hända att dom bråkar och jagas och ibland springer in i stereon och sätter på musiken utan att mena det. Så var det inte inatt, utan inatt hade dom lyckats hoppa upp på datorn som vi kopplat in till tvn igår för att se på film, starta spotify och sätta igång min jullista.
 
Det lät rätt högt inne i vardagsrummet kan jag lova, jag får bara hoppas att det inte hade gjort det så länge....
Dom hade ju bra smak iallafall, mina juliga katter. 
 
 

» Tyska pepparkakor

Jag blev så glad när jag för någon dag sedan såg reklambladet från Lidl som lovade massa nytt juligt i butiken. Jag gillar Lidls juliga sortiment för det är billigt, och det finns alltid något där som man inte har smakat förut. 
Så mina förväntningar var höga när jag var där senast, och jag kom hem med dessa pepparkakor.


Om man tror att det ska smaka som våra pepparkakor blir man besviken, för det gör det verkligen inte. Smaken är som vörtbröd med antingen choklad eller frosting runt om.
Dom med choklad gillade jag verkligen! Jag skulle inte tänka mig det här brödet som bara ett julbröd, för mig känns det som en vanlig kaka man kan äta året runt typ.


» Adventskalender till Jonah

Jag funderade ett tag på om jag skulle inviga lilla Jonah i det underbara med att få ha en egen adventskalender, men bestämde mig för att han kanske var lite för liten. Med sorg, må jag tillägga, för jag tyckte själv det hade varit mysigt.
MEN! När vi kom hem från bb hade min bror och hans underbara fru, som jag gissar stod för mycket av pysslandet med detta, gjort en alldeles egen kalender till Jonah i jul. 


Jag gillar verkligen stilen på både papper och det mysigt handskrivna på klämmorna. 



Kan inte säga annat än ett stort tack! Det här kommer bli mysigt i jul. :) 

» Den första snön!

Imorrse när jag vaknade låg jag i sängen och klagade över att snön minsann föll hos alla andra men inte hos mig, när min man utbrister: "Det snöar!". 
 
Såklart är det jättesvårt att få det på kort, jag hoppas att snön fortsätter falla över dagen så att jag kan fota den lite mer senare ikväll. Just nu faller det på rätt bra iallafall, och det har bildat ett täcke på taken och gräset iallafall. Såklart önskar jag att den ska stanna, men man är ju luttrad vid att snön försvinner rätt fort när den komer såhr "tidigt". 
Men vi håller tummarna och väntar så får vi se :)
 
Satt precis och planerade inför en julkonsert som min man ska vara med och driva, och vi försöka hitta en bra  låt som dom ska spela lite fartigt till gitarr. Det finns ju hur många bra blues eller boogie låtar med julen som helst, men det här är en av mina favoriter. Får se om killarna väljer att köra den, men jag skulle tycka det var roligt. Owe är en av mina förebilder inom musik, och jag var och lyssnade på honom för några år sedan. Fantastiskt roligt! 
 
 

» Tävling hos Helens underbara jul

Har äntligen hittat tillbaka till lite av krafterna och surfat runt på era julbloggar, och det är ju helt galet vad efter man känner sig! Så mycket som hänt på några dagar i julbloggsvärlden. 
 
Jag hittade bland annat den här tävlingen hos http://helenesjul.blogspot.se/ . Surfa in där och läs mer om hur ni ska gå tillväga om ni också vill tävla.
 
Det man kan vinna är två olika chokladkalendrar ifrån Summerbird, och de ser verkligen lyxiga ut kan jag lova. 
 
 
 
 

» Julskumsbegärer släckt

Jag har länge längtat efter julskum, men det har bara inte blivit av att jag köpt något. Dessutom har dom varit rätt så sega här hemma på att få fram den nya smaken, och den vill man ju smaka. Men igår fick jag tag i en påse av den nya smaken "pepparkaka", äntligen! 


Jag tyckte doften var ljuvlig, det doftade verkligen pepparkaka. (För mig är det här med doft väldigt viktigt, det ska dofta som det ska smaka också. Kan tänka mig att resten av Hemköp tyckte det såg konstigt ut när jag och min man stod utanför och luktade i en öppnad påse med godis dock) 

Smaken däremot var inget speciellt. Jag kände kryddsmaken, men det var mer peppar och kola smak än pepparkaka. 
Jag kommer inte köpa en ny påse, men det var helt okej att äta upp iallafall. :)
Och sen fick jag ju en påse av de gamla hederliga också...mums! 

» Tillbaka lite smått

För alla er som inte har barn än kan jag intyga er om att den omtalade babybybblan i allra högsta grad finns. 
Och man vill att den ska finnas, man varken orkar eller vill eller kan tänka på något annat än sin bebis. 

Nu börjar livet iallafall lite smått återvända tillbaka till det normala, om man ser till att vi kommit hem till våra egna sängar. Särskilt mycket jul tankar har jag inte haft, förutom att jag tyckte det kunde vara en bra ide att fira med skumtomtar när vi kom hem men det tyckte inte Lidl.
Det enda juliga jag gjort var att läsa igenom den här tidningen som jag fick ipresent  av min mamma på bb.
Jag brukar inte läsa den annars direkt, men jag blev glatt överaskad. 


Det jag brukar störa mig på med liknande tidningar är att det är så mycket inspirationsbilder och reportage, men rätt så lite tips och idéer.
Men jag hittade en hel massa tips jag tänker testa! Bland annat fanns det en jättefin stjärngirlang med på bild, som jag tänkte kunde passa vårt stjärntema i jul. 
Värd att införskaffa måste jag säga :) 

Nu ska jag försöka återgå till julen lite och försöka läsa lite julbloggar under dagen när bebisen sover.