» JultidningarJag älskar att titta i alla olika jultidningskataloger som finns, och till min stora glädje har jag 4 syskonbarn som alla säljer. 
Igår så var det dags att äntligen ta sig en titt och visst fanns det saker både till mig och till andra i jul :)
Jag gillar allra bäst panda katalogen, där finns de finaste sakerna tycker jag. Superbra ställe att hitta julklappar på :)

Brukar ni handla från olika jultidningsförsäljare? :)

» julen på Åhlens 2014

Flera andra julbloggar har redan uppmärksammat Åhlens julsortiment för 2014, men jag tänkte att jag också kunde vara med på ett hörn där.
Årets tema är tydligen "diamant", och tyvärr är jag inte överförtjust i det. Det skulle inte passa hemma hos mig, där julen mer är gammeldags och knallröd typ.
 
 
Den här kökshanduken blev jag däremot väldigt förtjust i, så får nog allt ta mig till åhlend i jul ändå :)
 
 
För mer information, gå in på http://ahlens.brandfactory.se .

» Uppesittarkväll

För mig är det inte bara julafton som är jul, det är liksom allting runtomkring.
En stor del av julfirandet för mig är också det mysiga i att sitta kvällen innan och likson vänta, äta gott och titta på uppesittarkvällen.
Jag brukar också slå in de flesta av mina julklappar då, det har varit en tradition sedan jag var liten.
 
Jag läste precis på http://lisasvinterland.blo.gg/ att det redan nu finns lite planer för uppesittarkvällen och det verkar som att det kan bli riktigt bra :)
 
Jag brukar alltid titta på bingolottos uppesittarkväll, men efter vad jag läste nu är jag inte helt säker längre.
SVT ska nämnligen storsatsa på sin uppesittarkväll och enligt en artikel på deras hemsida ska dom satsa på mat, musik och underhållning.
Det blir Lassa Kroner som ska hålla i den och jag tror han kan göra det rätt så bra :)
Brukar ni titta på något speciellt på tv under uppesittarkvällen?
 
 
 

» Blossa glögg 2014

 
Satt och surfade runt lite och hittade en hemsida som heter http://www.jultradition.se/
Enligt dom ska Blossa den 9 September avslöja vilken smak dom kommer ha på sin årsglögg.
Jag har försökt leta på Blossas egna hemsida men där har dom inte skrivit något, men men tanke på föregående år så kan det nog stämma rätt så bra.
Så tills vidare håller jag det datumet för det som gäller iallafall :)
Spännande! Jag blev däremot lite besviken på förra årets glöggsmak, så hoppas verkligen på något annat.
Vad skulle ni vilja ha för smak? :) 
 
 
(bilden är tagen ifrån http://blogg.amelia.se/ )
 

» Allers julmagasin

Jag tycker verkligen om att sitta och bläddre i inspirerande tidningar såhär innan jul, och min absoluta favorit är Allers Julmagasin.

Dels så är själva tidningen rätt så billig, och sen får man så pass mycket ändå! Recept och olika pysselförslag och allt möjligt. 
Från och med den 7 oktober går det att köpa den i butik :) Kul! 

» Adventskalender Yankee Candle

Jag skulle tippa på att de flesta av oss julbloggare har en ganska stor förkärlek för tända ljus och mys i allmänhet.
Eller har jag fel? 

Jag gissar också hej vilt att de flesta utav oss älskar kalendrar i olika former.
Iallafall är jag en sån person som vill ha så många julkalendrar som möjligt! 
 
Så när jag läste på http://lisasvinterland.blo.gg/ om att det fanns en Adventskalender ifrån Yankee Candle blev jag så stormförtjust! 
En sån bara måste jag ha! 
Nu ska jag ju bli mamma innan jul och kan dessvärre inte lova mig själv att ekonomin håller för en sån, det blir ju trots allt lite andra prioriteringar när man ska ta hand om en liten bebis, men jag skulle önska att jag kunde få en sån iallafall. Tänk 24 stycken olika ljus, ett att tända varje morgon till adventskalendern på tv och bara mysa med. 
Kan det bil bättre?

Såhär ser den ut och kostar 299 kr. 
 
 
Yanke Candle har även släppt lite andra mysiga julnyheter, vad tror ni om dom här dofterna? :)
 
 
 
 

» 4 månader kvar

Om exakt 4 månader sitter vi och firar julafton. 
Vad jag längtar! 
» Snö!

Jag vet att man knappast kan kalla det mycket snö, men visst blev jag lite glad när jag läste på expressen idag om att det hade snöat lite uppemot gävle! Vi får nog vänta bra länge innan snön kommer på riktigt, och visst borde man nog snarare oroa sig över hur konstigt vädret beter sig, men det är svårt när man längtar efter kyla och snö :)


Det står på http://www.expressen.se/ : (bilderna är också därifrån)
 

"Vintern kommer tidigt i Bomhus utanför Gävle.

Men Wilma, 4, klagar inte på att det helt plötsligt blev busväder den vackra augustidagen. Hon har precis gjort höstens första snöängel.

På bara en halvtimme förvandlade hagelskuren Bomhus till ett riktigt vinterlandskap.

– Himlen blev helt svart. Sen började det att hagla, åska och snöa samtidigt. Helt extremt, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Helena som är Wilmas mormor.

Svårframkomligt

Lagret av hagel blev så tjockt att mycket av det fortfarande ligger kvar.

– Jag kunde inte ens dra min cykel genom det, säger Helena.

Men Wilma var desto mer entusiastisk över det extrema vädret.

– När jag hämtade henne på dagis var hon helt fascinerad. "Nu blir det vinter" sa hon upprymt, berättar Helena.

"Tänkt bygga snögubbe"

Sedan gjorde Wilma det som torde vara Sveriges första snöängel.

– Hon hade tänkt bygga en snögubbe också, säger Helena.

Men ska man tro väderprognosen får hon nog vänta ett tag innan det går"

 

 
 

 


» Nu är det Jul igen 1 & 2

Som jag nämnt tidigare så har jag i år intentionen att försöka se på så många julfilmer som möjligt som jag missat att se tidigare år. 
Till min stora förvåning och glädje så var det min man som häromdagen föreslog att vi skulle se på en mysig julfilm innan vi somnade. Jag tror att det berodde till största del på att jag varit trött och ledsen på grund av alla härliga gravidhormonerna, men det var bara ännu sötare att han ville göra det då. Han är annars inte en julfantast förrän i början av December typ :)
 
Vi valde att se på "Nu är det Jul igen" ( eller "Santa Clause" som den heter på engelska) och kvällen efter såg vi på tvåan :)
 
 
Som kanske med det flesta filmer så gillade jag ettan bäst. Den handlar om hur en man vid namn Scott Calvin efter en märklig incident på julafton helt plötsligt blir Santa Claus, vare sig han vill eller inte. Han börjar gå upp i vikt, skägget bara växer och inget han gör kan motverka det. Den är väldigt charmig och Julig och den ger en underbar julkänsla måste jag säga. 
 
 
 
Tvåan är också bra men inte alls lika bra bara. Scott är fortfarande tomen och jobbar på för fullt uppe på nordpolen med att preppa för julen som kommer. Plötsligt måste han bege sig tillbaka hem till sin son som behöver lite hjälp då han lyckats hamna på the naughty list. Samtidigt hittar dom en ny regel som innebär att han innan julafton måste hitta en fru. 
Den är iallafall värd att se skulle jag säga :)
 
Jag vet att det finns en trea, och den är nästa julfilm att se på min lista. Jag är lite skeptiskt till den då jag tycker att det ofta kan bli för uttjatat med samma filmer i olika tappningar, men jag håller tummarna för att den ändå ska vara mycket bättre än jag tror :) Är det någon som har sett den? 
 
 

» Woodwick - som att sitta i skogen

Jag älskar ljus, verkligen, och det finns inget mysigare en höst eller juldag än att få sätta sig framför ett levande ljus med typ en stickning eller en bra bok.
Det finns ju många fina olika varianter av doftljus som redan rekommenderats, men jag måste få tipsa om serien med ljus från "woodwick".
Det speciella med deras ljus är framför hur dom låter. Det låter verkligen som att du sitter i en skog! Det knastrar och brakar om veken och det gör det hela tiden, ända tills ljuset är slut. 
Jag kan tycka att dom kanske är lite dyra, men det är värt det faktiskt.
Den här doften, cinnamon chai, luktar verkligen jul och den tycker jag ni ska testa :) perfekt present i juletid dessutom!
Man kan få tag på dom här på lite olika ställen, bland annat på typ cervera och liknande inredningsbutiker. Du kan även beställa dom från tillexempel http://www.entrepresenter.se/woodwick :)» Arildsdottir på instagram

Jag har sett att flera andra julbloggar har skaffat sig egna instagram konton eller facebooksidor, och jag tycker det är jättekul! Det är ett effektivt sätt att också följa alla och se vad dom gör utan att behöva sitta med datorn tillexempel :)
Jag har däremot inte kännt att det varit något för mig, Fram tills nu.
Jag vill kunna lägga ut Juliga kort på min instagram, men jag känner de vänner jag har där skulle känna sig totalt lost om sånna bilder hamnade på min privata instagram. 

Så ni som vill följa mig även där, kan hitta mig under namnet arildsdottir.
Det kommer inte bli samma inlägg som på bloggen, utan mer bara bilder på sånt jag gör eller ser som får mig inspirerad helt enkelt :) 


» Årets Muminmugg

Jag skriver varje år om den nya muminmuggen som släpps, så jag kan ju inte vara sämre i år heller.
Dom släpper en ny mugg till både sommar och vinter, och ibland inför andra tillfällen också, men det är verkligen en samlarsak av värde om man gillar Mumin.
 
Årets mugg ser ut såhär och finns att köpa på http://www.muminboden.se/
 
 

» Jullista nr2

Det är inte den andra jullistan som florerat runt här på julbloggarna i år, men det är min andra för i år iallafall  :) Såg den hos http://minglittrigajul.blogg.se/ och tänkte att jag var tvungen att göra den jag också :)

 

När börjar du baka inför julen? Vad brukar du baka då? 
Det beror lite på hur sugen jag är, helt ärligt. Jag har redan bakat någon sats av mjuk pepparkaka i år bara för att jag var så sugen på det :) Men det riktigt julbaket startar väl i november någon gång, jag vill ju gärna ha pepparkakor och luccebullar klara till första advent :) 

 

Brukar du köpa julklappar, eller gör du dina egna? Vad för typ av presenter gör du då?  
Jag har alltid lust att göra egna, men brukar aldrig hinna. I år blir det nog mer sånt eftersom jag kommer vara hemma hela hösten. gissar att det kommer bli en del stickat då, men även fotoalbum och sånt :)

Finns det några julfilmer som du inte har sett men gärna skulle vilja se?  
Jag har märkt att det finns flera julfilmer jag har missat men vet inte riktigt vad alla heter. Jag håller på att se mig igenom julfilmerna jag hittar nu.

Har du något favoritpynt till julen?  
Alla ljusstakar och all belysning. Det gör verkligen så stor skillnad hemma med lite mer ljus under vintern. 

Vilken är din favoritjulblomma, och varför?  
hm Jag får nog säga julstjärna då. Den är så traditionell för julen. 

Vilken typ av julgodis gör du mest av varje jul?  
Det blir mest olika sorters ischoklad, men också knäck.

Var ärlig nu; har du haft oturen att uppleva en jul som du kanske helst egentligen skulle vilja glömma? 
Ja det har jag. Det var en jul för några år sedan när mitt dåvarande förhållande bröts precis i början av December. Julkänslan infann sig aldrig direkt det året kan man väl säga.

Vilka brukar du fira julen med?  
Jag brukar fira med min familj, i olika konstellationer. Vi har många att hälsa på så det blir lite olika hur vi spenderar julafton, men hitills har min man och jag firat julafton med mina föräldrar och syskon :)

Vilken är din favoritaffär när det gäller att handla saker till julen/julklappar?  
Jag älskar att handla på olika second hand inför jul, där kan man hitta det bästa fynden tycker jag :)

Vilken är din favoritjultidning?   
Allers tror jag, den är billigast och har mycket innehåll :)

Har du några traditioner den 23:e december?  
Ja, först är det massa stress för att hinna få det sista klart, man ska laga all mat som måste vara klar i förväg, pynta granen, dekorera borden inför morgondagens middag. Sen på kvällen så ser vi på uppesittarkvällen och slår in alla julklapparna. :)

Vad brukar du använda för typ av julklappspapper när du slår in

 
 

dina julklappar? Har du någon favoritsätt att dekorera julklapparna?  
Jag har försökt med olika teman, men jag återkommer alltid till antingen tidninspappe eller enfärgat brunt gammeldags papper. Det blir verkligen juligt då för mig. 

Har någon juldekoration från förra julen blivit kvar framme hemma hos dig under hela året? Om så är fallet, visa gärna en bild.
Jag har faktiskt mina grytunderlägg framme året om, även om dom tillhör julen. Har tyvärr ingen bild på dom här. 

Vilken julprodukt (inom mat&dryck) tycker du var godast förra året?  
Från förra året har jag inte speciell favorit, blev besviken på tomteskumet som kom däremot. Det jag letade efter hela julen men inte hittade var dumle med pepparkakssmak. Dom var ju så goda! Jag är också superkär i loka pepparkaka. 

Brukar du ha en egen adventskalender, och om så är fallet, vilken typ av adventskalender?  
Jag har alltid chokladkalender, och de senaste åren har jag också haft lyxen med att få the bode shops kalender. Den är jag inte säker på att jag kommer  ha i år, men jag älskar olika typer av kalendrar. 

Om du måste välja mellan julmusik och julfilmer, vad väljer du då? Motivera gärna:)  
Jag skulle absolut välja julmusik :) Det skapar en sån stämning!

Vad tycker din familj och dina vänner om din extrema kärleksaffär med julen? 
Dom tycker jag är lite knäpp. Det har blivit en grejj att Johanna är så julkär, och alla tycker det är roligt att höra av sig om dom hittar något roligt om julen eller liknande. Men dom skrattar mest bort det, förrutom på julafton, då är dom glada åt allt jag fixat ;)

Varför är julen så viktig för dig?
Det beror på flera saker. Dels så har mina jular som liten varit så underbara, jag tror verkligen att det spelar in. Jag har upplevt julmagin som liten och den har verkligen fastnat. Det är en högtid när hela familjen kan samlas och det finns inga bekymmer - ingen skola eller jobb ,man kan bara tänka på varandra och ha det mysigt. Jag firar också jul för att den är en av de viktigaste högtiderna inom kristendomen, och jag är kristen. Det är då Jesus, som jag tror på, föddes, och det är viktigt att få fira för mig :)

 

 

» First ginger

Jag var och handlade på Lidl nyss och såg den här duschcremen och tänkte direkt att jag var tvungen att tipsa er om den.
Jag köpte den inte själv just nu, jag kanske gör det sen, men jag luktade på den och OJ vad den luktade gott! 
 
 
Jag hittade ingen bild på ldls hemsida (och kände inte för att ta upp mobilen precis i kön till kassan och fota...) men hittade den här bilden på http://infarbe.blogspot.se/
 
Den kostade bara 14 kr och doftade precis som pepparkaka, trots den lite konstiga färgen. Så den är värd att testa kan jag tycka :) 

» nu har jag äntligen smakat den!

 
För någon dag sedan kom det hem en flaska julmust från sodastream till posten som var min, och idag orkade jag äntligen hämta ut den. Eller ja, den kom väl typ igår men det känns ju som en evighet när man längtar efter något :) 
Min man och jag smakade den till middag idag och jag hade väldigt låga förväntningar kan jag säga, dels för att jag hade hört av många av er att den inte smakade något vidare men också för att jag någonstans tänkte:
hur kan man någonsin återskapa något så gott som julmust?
 

Och nej, jag tycker inte man kan återskapa alla typer av julmust själv hemma med hjälp av sin soda stream, men jag måste säga att det ändå smakade bra. Det smakade must, och det räcker för mig en kväll när man vill ha lite pepparkakor och enkel julmust. Jag blev faktiskt positivt förvånad. Vill man ha finare och mer exklusiv julmust smak så köper man självklart det, men för vardagligt hemmabruk liksom, blev jag verkligen nöjd. 
Den kommer jag dricka upp rätt fort gissar jag.
 
 
 
 
Hade tydligen en gammal bild i mitt förra inlägg om den, såhär ser flaskan ut idag :) 
 
 
 

» Christmas with the kranks

Jag har mycket fritid just nu, så ägnar lite av den åt att se igenom olika julfilmer som jag inte sett innan. 
Det finns en hel del har jag insett!
 
Nu har jag precis sett filmen "Christmas with the kranks", eller som den heter på svenska, "julfritt".
Den är egentligen inspirerad av en bo med samma titel som jag läste för länge länge sedan, så det var extra kul att fåsen. Jag kan ärligt säga att jag inte minns mycket från boken, men jag minns att jag tyckte om den när jag läste den iallafall. 
Den handlar om familjen Kranks som till slut bestämmer sig för att skippa julen. Deras enda dotter är bortrest och dom tar tillfället i akt att åka på en kryssning istället.
Frågan är ju hur dom ska lyckas bara....
 
 
Bilden är ifrån http://www.boavideo.com/
 
Jag måste säga att jag faktiskt gillade filmen! Jag skulle själv aldrig kunna tänka mig att skippa julen dock, det känns ju helt galet. och visst, det finns stunder i filmen som är pinsamma och som man knappt kan titta på, men den är värd det tycker jag. Mycket bättre än jag trodde :)
Har någon av er sett den?

» Julmust cravings!

Det har varit en fullspäckad helg och därför har bloggandet här fått ligga lite på is. Besök av familj och bröllopsdag har liksom fyllt min dagar och då kändes bloggen lite sekundär på något sätt :) 
 
Jag har ett problem just nu, och det är att jag har blivit så sjukt sugen på  Julmust!

Att börja julblogga och titta runt på alla andra julbloggar har verkligen gett sig på mitt sötsug, och det är inte lätt när man är gravid och plötsligt vill ha något som inte finns att få tag på.
För såklart hittar jag inte julmust någonstans, det är ju fortfarande sommar...
 
Däremot hittade jag den här. Har man en sodastream, som jag har, kan man enkelt göra julmust själv. 
 
 
Bilden är tagen ifrån http://www.elkedjan.se/
Jag har inte testat det än, men tänkte köpa hem en flaska och se om det verkligen stämmer. Att det smakar julmust. 
är det någon av er andra som har testat det här? Det känns ju suspekt men det kanske funkar. Och funar det så ja, då är det ju billigt med 59 kr för 12 liter färdig julmust. 
 

» Nyheter hos Cult design

Det är fortfarande ganska tidigt på säsongen, men vissa företag och butiker har ändå börjat visa vad just dom har tänkt inför julen 2014. 
Jag hittade när jag sökte runt idag, den här julkataolen ifrån http://www.cultdesign.se/ och tänkte dela den med er.
Personligen hittade jag faktiskt en hel del fina saker i den, även om det är lite för modernt för min smak. För mig ska julen vara gammeldags, helst i trä och lite mer unikt. Men jag skulle absolut inte säga nej till en del saker i den katalogen :) Polkamönstren som dom har är ju klassiak och helt älskvärda, men jag måste säga att även deras julprydnader i bronnfärg var förvånande fina. Det enda jag verkligen inte skulle vilja ha var något av de som dom sålde i svart, jag har aldrig riktigt förstått mig på svart juldekor. Men det passar väl för en del :)
 
 
Ta er gärna en titt i katalogen, ni hitter den på fölande adress:
 http://www.cultdesign.se/wp-content/uploads/2014/06/cultdesign_jul_2014.pdf
 
 

» becoming santa

Igår så fick jag värsta längtan efter julen innan jag skulle gå och lägga mig. 
Så jag slängde mitt i all trötthet ihop en mjuk pepparkaka (min favorit efter luccebullar på jul!) och hittade en rolig och intressant dokumentär att titta på.
Jag kan rekomendera er att se den :)
 
 
Den heter "becmoning santa" och handlar om en man som vill få tillbaka lite julmagi efter att båda hans föräldrar dött och han känner att julen tappat sin charm lite. För att göra det bestämmer han sig för att bli jultomten. 
Jag tyckte den var oerhört mysig att se på, och det var faschinerande att se vilken industri det finns i USA kring jultomten. Han fick gå en speciell skola där man lärde ut blivande tomtar hur dom skulle agera och tänka, och fick sina kläder uppsydda hos en kvinna som bara sydde tomtekläder verkade det som.
Något sådant finns verkligen inte i Sverige, tyvärr!
 
 
Jag tittade på den via Netflix usa, men jag såg att man kan köpa den via amazon också. Det är synd att den inte finns i Sverige så lätt, men det är mödan värt att se den om ni får tag på den :) 

» Julkläder åt bebisen

Jag älskar ju julen, och jag är rätt så säker på att det beror på hur mysigt och underbart vi har haft det hemma när jag har varit liten. Magin ar liksom smittat av sig på mig och sen inte velat lämna mig. 
Nu när jag själv ska bli mamma är ju min högsta önskan kring julen att jag ska kunna visa samma julkärlek till mina barn, så att dom också förstår hur underbart man kan ha det tillsammans runt jul.
Jag är inte helt säker på att klä mina barn i sånna här kläder hjälper till med det, men i jul så kanske bebisen är för liten för att bry sig ändå tänker jag. Så varför inte :D 
 
Hittade allt detta på http://www.toysrus.com/ 
 
 
 

» Jullista :)

Hittade den här jullistan hos http://mischakarosjulsaga.blogspot.se/ och kunde inte motstå den :)

Vad är det bästa med julen? 
ALLT skulle jag säga. Att få dricka glögg, att få äta pepparkakor, mysa med tända ljus och lyssna på julmusik. Att få umgås med släkt och vänner och äta massa godsaker. För mig är julen också ett minne kring Jesu födelse, och det vill jag inte missa att fira. 

Hur skulle din drömjul se ut? 
Min drömjul skulle ha massa snö och en lång ledighet tillsammans med nära och kära :)
 
Vilka tre saker önskar du att få mest av allt i julklapp i år? 
Jag har inte tänkt på det än, men saker till bebisen skulle jag tro. Jag älskar också alltid mysiga raggsockor eller spännande böcker. 

Vad är roligast, att ge eller få julklappar? 
Att ge är roligast :) Speciellt om man har lyckats göra dom själv, slagit in dom snyggt eller hittat det där alldeles perfekta till någon!
 
Vilka är dina 5 favoriter bland alla julkalendrar som visats hittills? 
Vilken svår fråga. Jag skulle säga: Mysteriet på greveholm, Sunes jul, teskedsgumman, jul i kapernaum och pelle svanslös.
 
Vilka är dina favoriter bland alla julfilmer? 
Det är aldrig jul utan att jag har tittat på ett päron till farsa firar jul :) 
 
Vad lyssnar du helst på vid jul? Någon favoritjullåt?
Jag lyssnar på allt! Jag har en spotify lista som jag har hållt på och uppdaterad i flera år och som är uppe i 4 dygn julmusik tror jag. Men gläns över sjö och strand ger mycket julkänsla. :)
 
Vad äter du mest av på julbordet? 
Jag är vegiterian, så det blir lite utplockat för mig ibland vid julborden. Men gröt är en favorit, och godiset ;) Annars är vitkålssallad en favorit. 
 
Vad dricker du helst till julmaten? 
JULMUST.
 
Vad är ett måste på godisbordet på julafton? 
ischoklad, knäck och pepparkakor. Brukar också ha olika varianter på kolor och liknande :) 
 
 
 
När börjar du julpynta samt klä granen? 
Jag börjar julpynta i början av november eller slutet av oktober, men klä granen blir senare i december :)
 
Vilka färger har du mest av till jul? 
Rött rött och åter rött. 
 
Ser du på Kalle Anka varje jul? 
Absolut :)
 
Ser du på Karl-Bertil Jonsson varje jul? 
Sen något år tillbaka försöker jag göra det. 
 
Vad är det bästa med att blogga om julen?
Det gör att jag kan börja julmysa med andra mycket tidigare utan att känna mig helt knäpp. Jag får också ett forum att skriva av mig alla juldrömmar på liksom. 
 
Läser/ följer du alla andra julbloggar som finns också, eller kanske bara några utvalda favoriter? 
Jag läser dom flesta :) 
 
Hur tycker du att en bra julblogg ska vara?
Det spelar egentligen inte mig så stor roll, men inspiration och tips är ju trevligt. jag gillar annars bara att få läsa om hur andra förbereder sig eller hur dom har firat sin jul, det räcker för mig :) 

» Bebisbloggen

Hej!
Jag har fått en hel del kommentarer här på bloggen angående att jag är gravid. Tack vill jag säga! Jag är självklart oerhört lycklig över det, även om jag inte skrivit om det så mycket här. Skälet till det är att jag har en egen blogg för min graviditet, och jag har försökt särskilja julbloggen från den än så länge. 
Jag förstår själv att bloggen i jul kommer handla mycket om barn eftersom det är mitt första barn jag väntar, och mycket kommer förändra vintern därför. Men jag har ändå velat hålla den här bloggen så rent julig det har gått liksom :)
 
Vill man ändå läsa om min graviditet, så kan man istället gå in på http://www.litensresa.blogg.se . 
 
Ha det så bra!
Kram / J