» En vit jul

Jag dricker inte alkohol i vanliga fall, och speciellt inte på julen. Jag kan absolut ta glögg med alkohol , och jag har bakat godis med rom i och liknande, men att dricka ren alkohol på en högtid såsom julen känns främmande för mig. Vi firar dessutom alltid med en massa barn, och i år kommer vi vara 9 barn totalt varav 2 är under 1 år, så att alkohol ska var en del utav sammanhanget känns knäppt.
Det är tragiskt tycker jag, hur många hem som under jul blir förvridna av vuxna som dricker för mycket och barn som hamnar i mitten av allt det. Barnen borde få en jul fylld med förväntan, glädje och harmoni, men många lider istället av en jul fylld med skräck, hårda ord och rädslor för vad som ska hända om mamma eller pappa dricker för mycket. 
 
Därför har jag valt att skriva upp mig för en vit jul. Det betyder att jag inte kommer dricka någon dryck med mer än 2,25 promille i under julhelgen. Det står på deras hemsida http://vitjul.se/ att 413 personer anmält sig att göra detsamma, vilket känns lite tycker jag. 
 
VIt Jul har också en webshop, och där finns den här söta pepparkaksgubben att köpa för 100 kr. Jag var bara tvungen att tipa om den, tyckte den var ursöt :) 
 
 


Att inte fler skriver upp sig är lite.. Skrämmande. Julen är inte en högtid för alkohol och fylla... Man blir ju hemskt ledsen i hela hjärtat vid tanken på barn som måste uppleva sånt.

2014-11-11 // 22:16:03

Håller med! Julen borde inte vara en alkoholens högtid. Under mina barndomsjular dracks det i stort sett ingen alkohol alls (och inte under resten av året heller). Det fanns alltid nubbe på julbordet, men det var bara ett fåtal som drack av den, och aldrig mer än något snapsglas. Jag kan tycka det är gott med julöl ibland till julbordet, men det brukar oftasst bli julmust istället, och blir det öl blir det aldrig mer än en flaska. :)

2014-11-12 // 10:40:11

Bra initiativ! Jag skulle kunna gå med jag också då jag aldrig dricker alkohol över huvud taget. Tycker helt enkelt inte att det är gott! Dock så blir det alltid att jag vill smaka några klunkar av årsglöggen och nån annan glögg så då blir det ju inte rätt ändå.. Håller med om att det är hemskt med alla vuxna som dricker, det blir en felbild av julen enligt mig.

2014-11-12 // 14:28:21

Jag har anmält mig också nu, bra att du sprider sidan då folk kanske inte sett den och det är kanske därför det är så få som anmält sig

2014-11-12 // 15:15:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback