» Saffransscones

Imorrse firade vi andra advent genom att äta supergoda saffransscones.
Förrutom att man ska ha saffran hemma vilket ibland kan vara lite dyrt så är det ju precis lika enkelt som vanliga scones vilket är perfekt. Då kan man enkelt göra degen kvällen innan eller på morgonen även fast man har småbarn i huset.
Dessutom passar det perfekt till Advent då jag tycker man ska äta lite extra juligt :)
 
Här kommer receptet:
 

Ingredienser

16 bitar
  • 100 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk flytande honung eller strösocker
  • 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Smält smöret. Stöt saffranet utanpå påsen med en mortelstöt. Blanda ner det och honungen eller sockret i matfettet och låt svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen.
  4. Klicka ut degen i 4 högar (för 16 st) på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv.
  5. Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter. Låt svalna på galler.
Supergoda om du frågar mig :)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback