» Julstrumpor

 
 
En tradition som jag har hemma varje jul är julstrumpan. Det är ju en klassiker, men ändå vet jag att alla inte använder den som vi gör. 
Varje jul har vi alla i familjen varsin strumpa. Eftersom det är första året med min fästman i år fick jag lov att köpa en till honom bara för att han skulle ha en också :) 
Dessa strumpar hängs upp tidigt, precis som alla annan juldekoration, men fylls inte förrän natten före julafton med presenter. Helst i smyg, så ingen ser vad man ska få. 
Varje julaftonsmorgon samlas vi sedan med julmust och luccebullar och öppnar våra paket från strumporna.Som en liten förjulklapp innan kvällens öppning. 
ÅH jag älskar det :D 
har ni strumpor? 
 
Julstrumpan på bilden blev jag helt kär i, och den säljs på http://www.muminboden.se :) 


Jag har alltid haft julstrumpa, och varje julaftonsmorgon har jag och min storebror öppnat dom tillsammans tidigt på morgonen. I år är jag dock sambo men får väl tvinga honom att fylla min strumpa med NÅGONTING i alla fall ;)

2012-11-20 // 12:02:51

Vi har aldrig haft julstrumpa, vi hade paketkalender istället. Men jag funderar på om jag ska ha julstrumpa åt barnen och lägga deras sista paket från paketkalendern i julstrumpan i stället så de får både och

2012-11-20 // 13:28:42

Vi har också alltid haft en tradition med julstrumpa i min familj, men det har bara varit vi barn som har haft varsin. Våra julstrumpor kommer från dagis som vi fick göra där. När man vaknar på morgonen den 24:e så hänger julstrumpan någonstans i rummet, oftast på dörrhantaget. Ibland är den fylld med julgodis, ibland med något paket. Och eftersom jag åker till mitt föräldrahem varje år för att fira jul, så håller traditionen fortfarande i sig. :)

2012-11-20 // 15:06:29

Jag är också uppvuxen med julstrumpa och jag har fortsatt med det till mina barn (fast nu när min mamma inte lever längre kommer det ingen tomte till min egen strumpa)

2012-11-21 // 20:22:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback