» julmarknader på G!

Nu på lördag är det dags för mig att besöka den första julmarknaden för i år - Österbybruks julmarknad. 
Den är min personliga favorit av alla julmarknader, även om både skansen och gamla stans julmarknader är charmiga på ett helt annat sätt. Den här julmarknaden vinner på att den är så stor och att man får chans att provsmaka så mycket juligt och gott. Eftersom jag kommer ungefär därifrån så känns det ju också såklart lite extra härligt att få besöka platsen igen, som nu i helgen, men min mamma och mina systrar. 
 
Om man går in på http://www.svenska-slottsmassor.se/startsidan/ kan man läsa mer om Slottsmässor, som ligger bakom hela marknaden, och även gå in på just det som handlar om Österbybruk. Såhär har dom skrivit om marknaden i Österbybruk:
 

"Julmässan på Österbybruks Herrgård är oerhört populär, bland både besökare och utställare.
Hit kommer över 80 av Sveriges bästa hantverkare. Många av dem återkommer år efter år på grund av den genuina stämning som råder under den gammaldags slöjd- och hantverksmässan.

Österbybruk var under 1600-talet världens största järnbruk och är i dag en smakfullt bevarad bruksmiljö.
Här hittar du trä- och textilslöjdare, smeder, keramiker, dockmakare och många andra former och uttryck ur svenskt hantverk. Utställarna säljer sina hantverk i en utsökt omgivning i ånghammarsmedjan och den ståtliga bruksherrgården.

På mässan på Österbybruks Herrgård hittar man en välfylld matbod. Här trängs hemlagade delikatesser i alla upptänkliga former. Här finns korvar, skinkor, marsipan, lax, konfektyr med mera.

I de flesta fall är provsmakning inte bara tillåten, den är ett måste!

Ett besök på julmässan i Österbybruk är ett steg rakt in i det riktiga, gammeldags julfirandet och en upplevelse för alla sinnen."


Så, kort sagt, är ni i närheten av Öterbybruk i helgen se till att ta er en titt på marknaden. Den är öppen Fredag 11-18, lördag 10-18 och söndag 10-17. Det kostar 70 kr att gå in på slottet och se utställningarna där. Låter mysigt =D

2013-10-07 // 19:59:00

Vad fin din blogg blivit =)

Svar: tack :) tyckte det var dagsatt göra om lite :)
Johanna

2013-10-07 // 20:40:18

Vad fin din blogg blivit =)

2013-10-07 // 20:40:23

Här såg det annorlunda ut. Fint!
Marknaden låter mysig, skulle gärna åka dit men bor för långt bort...

Svar: tack :)
Johanna

2013-10-07 // 22:21:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback