» glutenfritt julbröd

Att baka inför julen är någoit man aldrig kan börja göra för tidigt, och jag har i skrivande stund redan fått in tre limpor vört och två limpor av ernst julbröd i frysen.
problemet hemma hos oss är att min pappa är glutenallergiker, och tål alltså inte vetemjöl, vilket kan ställa till det lite när det kommer till bakning av julbröd!

Men jag hittade ett recept på www.juligen.se som jag tänkte pröva, och tipsa er om på samma gång.
Det är alltid lika skönt att hitta recept som redan är fria från gluten, så man slipper byta ut alla varor när man står och bakar :)
Har ni några bra glutenfria recept till jul?

LOVE



1 bröd

Ingredienser
25 g jäst för söta degar
33 cl Coca-Cola eller vatten
2 msk olja
1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
1 dl kesella
1/2 dl äpplemos
1 dl Dansukker Fibrex
1 msk psylliumskal
1 tsk salt
1 msk malda pomeransskal
1 tsk mald kardemumma
1 krm mald kanel
1 dl russin
6 – 7 dl fin glutenfri mjölmix
2 dl grov glutenfri mjölmix 

Gör så här:
1. Smöra en avlång bakform. Smula jästen i en skål. Värm porter och olja till ca 37°.

2. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt fibrex och psylliumskal och låt stå i 10 minuter.

3. Blanda i salt, sirap, äpplemos, kesella och kryddor. Tillsätt mjölmixerna och russinen och blanda väl.

4. Häll smeten i formen och lägg på en bakduk. Låt jäsa i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200°.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter. Låt brödet stå kvar i formen några minuter innan det stjälps upp på galler. Låt svalna under bakduk.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback