» Luccebullsbak

I förrgår var min systerdotter här och då passade vi på att baka årets första luccebullar. Jag älskar luccebullar, det går verkligen inte att fira jul utan det tycker jag. Speciellt när dom är sådär färska och supermjuka. 
 
Här är recepter vi använde oss av: 
300 gram margarin
1 liter mjölk
100 gram jäst
4 dl socker
1 msk vatten
ca 3 liter mjöl (1,8kg)
 
 
 
smält matfettet i en kastrull, häll över mjölken och värm till 37 grader. (ungefär fingervarmt)
Smula ner jästen i degbunken och rör ut med lite av degspadet. Häll över resten och tillsätt socker och stött saffran blandad med lite vatten.  
Tillsätt ungefär 2 ½ liter av mjölet  och arbeta in det till en smidig deg som lätt släpper bunken. Strö a 2 dl mjöl över degen och låt jäsa ca 1 timme.
 
 
Baka ut bröden till olika former och pensla dom med ägg och garnera med russin. Grädda i 250 grader i ca 8 minuter. 
 

 

Snacka om att det blev supergott! Glad andra advent på er :)


Åh så gott!!

2013-12-08 // 18:43:48

Mums :)

2013-12-08 // 19:26:16

Jag gissar att systerdottern tyckte det var roligt att få baka med dig!

2013-12-08 // 20:56:37

Vad fina de blev! Ser hur gott som helst ut :)

2013-12-09 // 09:43:09

Nu är vinnarna dragna från min kalender, in och se om det var du som vann, om inte, testa lyckan i dagens lucka :)

2013-12-09 // 11:19:03


Missa inte dagens lucka i julkalendern som innehåller en snygg ljusstake från Mysvrån design
Tror du skulle gilla den:)
http://www.domkallarmighannes.com/2013/12/julkalender-lucka-9.html

2013-12-09 // 11:27:31

Åh, de ser helt ljuvliga ut!

2013-12-09 // 14:47:02
» Liza

Vilka goda bullar du har gjort! Älskar när hela lägenheten fylls av den underbara saffransdoften!

2013-12-11 // 09:32:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback